Očkování proti vzteklině u psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
5.2.24 21:56

@j.a.n.i1 nejdřív je psinka, tam dostanou ockovak. Vzteklina je az potom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
5.2.24 22:01
@Martina_000001 píše:
Dobrý den, trápí mě jedna věc… :(
Mám přítele který má pejska. Doma jsem uklizela a našla jsem očkovací průkaz pejska kde jsem zjistila že není očkovaný proti vzteklině.. Pejsek má dva roky a strašně mě to trápí a strašně rada by jsem tomu pejskovi pomohla. Tuto situaci jsem řešila s přítelem ale ten mi řekl že nemá peníze na pokutu kterou by za to nenaočkování zaplatil.
Máte někdo nějakou radu prosím? :(

Jenom poznámka - určitě je moc dobře, že chceš nechat pejska naočkovat. Jen se o něj nemusíš bát, než to uděláš, vzteklina u nás byla naposledy prokázaná v roce 2022.

Pokuty bych se nebála, když půjdeš na veterinu nechat ho naočkovat. Tam by byl problém, pokud by pes někoho pokousal, pak by to byl průšvih. A kousnout může i hodný a mírný pes, když se něčeho/někoho lekne nebo se cítí ohrožený.

Očkování na tři roky stojí kolem 350,– Kč, to se určitě dá finančně zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
5.2.24 22:03

@j.a.n.i1 to ale nemusí. očkuje se běžně až při dalším přeočkování a já nechávám vzteklinu samostatně v 6m a dávám rovnou na 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
5.2.24 22:30

Také myslím, že Vám lékař pokutu nedá. Našeho stařičkého psa (navíc po mrtvici a s „alzheimrem“) už jsme poslední roky na vzteklinu neočkovali, když už se dostal maximálně na naši zahradu pod dozorem a nechtěli jsme mu přitěžovat (mysleli jsme, že už bude brzy konec, ale chudák se nakonec udržel ještě dva roky). U doktorů jsme byli pečení vaření, na očkování vzteklinou řeč nepřišla a žádná pokuta. Jen nám doktor u starého i u nového pejska doporučoval hlavně ta další očkování (psinka, leptospiroza a ještě něco), že jsou pro psy mnohem nebezpečnější a mnohem spíše se nakazí. Vzteklina se prý u nás (téměř?) nevyskytuje. Tak doporučuji naočkovat, a rovnou kombinaci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27897
5.2.24 22:33

@brambora80 u nás je besnota problém pri hraniciach s Poľskom, tam nie je očkovanie povinné tak sem tam zablúdi besná líška. Ale ďaleko sa väčšinou nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
5.2.24 23:02
@JancaS84 píše:
Psa vezmi naočkovat, nejspíš bude potřeba 2× a pak přítele kopni do zadku.

Presne tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
6.2.24 01:25

Ako tu už bolo napísané, pokutu nedostane, choď ho kľudne aj ty dať zaočkovať. Len ak „nemá peniaze na pokutu“, tak by ma naozaj zaujímalo čím toho psa kŕmi :nevim: Obávam sa, že príkladná starostlivosť to nebude… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný