Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, trápí mě jedna věc… ![]()
Mám přítele který má pejska. Doma jsem uklizela a našla jsem očkovací průkaz pejska kde jsem zjistila že není očkovaný proti vzteklině.. Pejsek má dva roky a strašně mě to trápí a strašně rada by jsem tomu pejskovi pomohla. Tuto situaci jsem řešila s přítelem ale ten mi řekl že nemá peníze na pokutu kterou by za to nenaočkování zaplatil.
Máte někdo nějakou radu prosím? ![]()
Normálně ať jde k veterináři a provede očkování a pak ať chodí každý rok, pokutu nedostane.Spis by bylo horší nedej bože, kdyby někoho pokousal
@Martina_000001 píše:
Dobrý den, trápí mě jedna věc…
Mám přítele který má pejska. Doma jsem uklizela a našla jsem očkovací průkaz pejska kde jsem zjistila že není očkovaný proti vzteklině.. Pejsek má dva roky a strašně mě to trápí a strašně rada by jsem tomu pejskovi pomohla. Tuto situaci jsem řešila s přítelem ale ten mi řekl že nemá peníze na pokutu kterou by za to nenaočkování zaplatil.
Máte někdo nějakou radu prosím?
Psa vezmi naočkovat, nejspíš bude potřeba 2× a pak přítele kopni do zadku.
@Martina_000001 to nemá pár stovek? nejlépe vychází na 3 roky. Za co utrácí a proč má psa když nemá na úplný základ ![]()
A jak tedy vzal očkovací průkaz? Nemá očkování platné 3 roky? Co tam je nalepené?
@Martina_000001 keď má psík dva roky a má očkovací preukaz, chýba mu očkovanie jeden rok. Pokutu nedostane, ale keby pes niekoho pohrýzol, mal by opletačky a možno vtedy i tú pokutu. Čím skôr ho dať očkovať.
@ekira5 Nebo mu nechybí žádné… my treba davame 3 letou vakcínu.
@j.a.n.i1 píše:
Já jsem pochopila že ho vůbec nikdy neměl.
@JancaS84 Zas to by nemel ockovak, psum se nwvydavaji automaticky jak lidem. A co vim, tak se vzteklina ockuje hned pri tom prvnim.
@j.a.n.i1 píše:
@JancaS84 Zas to by nemel ockovak, psum se nwvydavaji automaticky jak lidem.
Jo vlastně máš pravdu. Když jsem si brala štěně co nebylo očkovaný tak mi průkaz dal až veterinář u očkování.
Tak těžko říct jak to ten pejsek má. My dáváme myslím na dva roky.
@j.a.n.i1 píše:
@JancaS84 Zas to by nemel ockovak, psum se nwvydavaji automaticky jak lidem. A co vim, tak se vzteklina ockuje hned pri tom prvnim.
Myslím, že až ve 3 měsících.
@Havlova píše:
Myslím, že až ve 3 měsících.
Nechce se mi jit pro ockovak, ale mam pocit, ze vse mela az v tech 3 mesicich, ale možná se pletu a ty vicedavkovke zacinaly driv.
@j.a.n.i1 píše:
Mne veterinár rovno píše dátum ďalšieho očkovania. Ťažko vedieť, keď sa bojí pokuty a ani nevedia ako bol pes očkovaný.