Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Aura bez migrény tenhle stav mě před lety taky solidně vyděsil. Opakoval se (bylo to hodně psychicky i fyzicky náročné období). No nakonec jsem se ještě po vyšetření dozvěděla, že patřím mezi ty šťastnější migreniky. Protože je to výrazně menší utrpení a bez nutnosti medikace.
@nickyjam píše:
S krční páteří problém mám. Může se oční migréna týkat jen jednoho oka? Měl jsem to jen na jednom.
Ano, může to dělat krční páteř. I jedno oko. Také jsem to tak měla. Celá vyděšená jsem přišla na oční, tam mi tedy naměřili vyšší oční tlak. Ale nic hrozného. Následně jsem změnila polštář s matraci a oko je ok.
Díky všem za odpovědi ![]()
Takže to nemusím ihned řešit u lékaře? Dneska je to Ok, akorát ten tik v oku. Neudělal jsem chybu, že jsem ihned nenavštívil očního lékaře?
Jak už jsem psal, většina lidí to hodí za hlavu, ale jako hypochondr mám strach, že by to mohlo být něco vážného na mozku.
@nickyjam píše:
Díky všem za odpovědi
Takže to nemusím ihned řešit u lékaře? Dneska je to Ok, akorát ten tik v oku. Neudělal jsem chybu, že jsem ihned nenavštívil očního lékaře?
Jak už jsem psal, většina lidí to hodí za hlavu, ale jako hypochondr mám strach, že by to mohlo být něco vážného na mozku.
No a co by se stalo, kdyby sis dosel na ocni? Jakekoliv úkazy pri vidění si zaslouzi prohlídnout sitnici.
I kdyz pravdepodovne jde jen o ocni migrenu
@nickyjam píše:
A stačí si zajít na oční? Nebo ještě k jinému lékaři?Díky
Na oční zajdi, reknou ti.
@Konnny píše:
Na oční zajdi, reknou ti.
Tak jsem zašel na pohotovost, prý je oční pozadí v pořádku i nitrooční tlak. Paní doktorka byla milá. Prý kdyby se to zase opakovalo, tak zvážit neurologii. Jinak já bych to neřešil, když jsem ale vygooglil slovo TIA, měl jsem docela obavy. ![]()
@nickyjam Dobre si udelal, si klidnější, ze se nic nezanedbalo.
Me se asi pred dvema lety zacal divne krivit obraz v televizi a před levym okem mi litaly klikyhaky, ale průhledny. Na ocnim mi řekli, ze zřejmě chvilkove nedokrveni od krcni patere. Tenkrat mi doporucili koupi si Tebokan.
A moje matka videla ten zarici klikyhak cas od casu dlouhe roky, ocni migrena. Nemelo to nanic vliv.
Ruzne zablesky pry muze delat odchlipujici se sitnice a i kdyz je to velice nepravdepodobne, lepsi prohlidnout.
@nickyjam píše:
Tak jsem zašel na pohotovost, prý je oční pozadí v pořádku i nitrooční tlak. Paní doktorka byla milá. Prý kdyby se to zase opakovalo, tak zvážit neurologii. Jinak já bych to neřešil, když jsem ale vygooglil slovo TIA, měl jsem docela obavy.
Na TIA existuje jeden docela spolehlivý test, jsou na to i videa. Nejčastější příznak mrtvice je poklesnutí jednoho koutku úst a nemožnost udržet předpažené ruce ve stejné výšce. Raději už nic negooglete. ![]()
Presne to jsem mela nedavno byla tak vyplasena ze jela na pohotovost, fakt hnus
Většinou migréna s aurou postihuje jen jednu část hlavy, takže i jedno oko.