OČR - otázka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.10.24 08:32

OČR otázka

Dobrý den, řeším OČR poprvé a doufám, že mi někdo poradí. Mám dítě ve školce a pracuji. Nicméně ve školce se jim nelíbí, že se dítě dvakrát za den vysmrká, takže předpokládám, že mi ho příští týden vrátí s tím, ať si ho nechám doma. Pokud by k tomu došlo, můžu jet případně s dítětem třeba na chatu, nebo k prarodičům, když bych měla OCR? Podotýkám, že dítě má tuto „rýmu“ každý rok od října do února, dítěti reálně nic není. Moc děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35470
19.10.24 08:35

Když mu nic není tak bych ho dala do školky. Ale ano, můžeš jet s dítětem kam chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.24 08:42
@JancaS84 píše: Více

Tak samozřejmě ho dávám do školky, ale podle učitelek mu něco je, prostě má „rýmu“, podle mě je dítě ok a Dr mi řekla, že pokud na mě budou ve školce tlačit, tak mi OČR na pár dní napíše, hlavně proto, aby mělo pak dítě ve školce klid. Chodí mi domů každý den s tím, že paní učitelka říkala, že je nemocný, atd…

• Citovat
  • Upravit
35470
19.10.24 08:56
@Anonymní píše: Více

Tak ať ti dá doktor potvrzení že to je chronická/alergická rýma a nemůžou říct nic. Co vyřeší OCR na pár dní když bude smrkat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21480
19.10.24 08:57

Tak za prvé je paní učitelka kr… Nemoci má řešit s tebou a ne s dítětem. Jinak na OČR můžeš jet s dítětem kamkoliv. Tam to není vázané na pobyt doma, jako u neschopenky. Případně se domluv s doktorskou, aby o tom věděla, až ti jí bude vypisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
19.10.24 12:11

Můžeš být kde chceš, na OČR je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75996
19.10.24 12:15
@nozu píše: Více

nemusí se domlouvat s doktorkou, doktorce je to jedno, může být s dítětem, kde chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24564
19.10.24 12:32

No a je problém donést potvrzení, že je to chronická rýma? Pokud něco takového vůbec existuje. Některé matky se na to rády vymlouvají, ony ty učitelky taky mají své zkušenosti. Ale chápu, jak není po tvém, jsou to kr… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21480
19.10.24 16:26

@lucad77 ale učitelka má toto řešit s rodiči a ne vykládat tříletému dítěti, že nemá chodit do školky, protože je nemocné. Proto ten hanlivý výraz směrem k učitelce. Já nerozporuji, že řeší učitelka rýmu/nemoc dítěte. Ale řeší to s absolutně nevhodnou osobou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24564
19.10.24 16:38

Jo, to souhlas. Ovšem myslím, že kdyby tam to dítě fakt nechtěla, tak to matce dávno řekla, když je to tak už několik dní. Třeba to tomu děcku neříká jako výtku, ale spíš ho jako polituje. Zakladatelka nepsala, že by mu říkala, že do školky nemá chodit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.24 21:16
@lucad77 píše: Více

Neříká mu asi přímo, že nemá chodit do školky, ale co přesně říká ani nevím. Přeci jen mi to doma cituje tříleté dítě. Malý říká, že je nemocný, prý to říká paní učitelka. Mě učitelka říká, ať si ho nechám doma, když má rýmu a pokud se to zhorší, tak že mi ho do školky prostě nevezme. Doktorka mi jen řekla, že pokud chci, tak mi dá OCR, jak budu potřebovat, když jsem to a ní řešila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.24 21:20
@lucad77 píše: Více

Ano, je problém donést potvrzení. Dr mi řekla, že to tak děti mají, že ho mám dát do školky, ale žádné potvrzení mi nedá. Řeším to s ní každý rok na podzim a v zimě, vždy je vše ok, poprvé to zacalo v šesti měsících… Teď mi napíše jen OCR, když budu chtit. A ano, jsem si vědoma toho, že to nic neřeší. Ale nevím, jak to udělat, aby dítě, co má rýmu čtvrtý rok po sobě prostě přestalo smrkat…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA