Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, prvni dcerka blinkala po kazdym jidle. Pokud to neni „obloukem“ jak mi rikala pani doktrka tak je to v poradku. Neboj samo se to upravi az povyroste.
Příspěvek upraven 11.05.12 v 12:10
Pokud to nehází obloukem, tak to neřeš.. Malá mi ublívá už půl roku určitě víckrát než dvakrát za den ![]()
Je to normální. Miminko mají tzv. reflux, nemají vyvinutou hrtanovou záklopku, proto se jim mléko vrací zpátky. Pokud neblinká obloukem, je to v pořádku. Náš malej byl blicí hodně, zpravilo se až s najetím na příkrmy.
spoustu dětí ublinkává pokud to není echt šavle neřešila bych max zvýšit postýlku aby mela hlavičku výš než nožičky a jinak to nech být…
Souhlas s holkama.A já navíc zahušťuju mléko Nutritonem a od té doby je to o hodně lepší.Ale já už nekojím.
malá mi taky ublinkávala, někdy hodila šavli, jindy jenom trošku. Doktorka mi doporučila nutriton a dávala jsem ho před kojením ve vodě po lžičkách 2× denně.
Trochu to pomohlo, reflux jí přešel až se zavedením příkrmů v 5m
Ahoj, kdyby si 2× denne ublinkl, tak si vyskam. U nas se blije skoro porad a uz prikrmujeme, tak blije barevne
. Zkouseli jsme vsechno mozne, ted cekame az se to samo zlepsi.
Pokud to je jen obcas a neni to obloukem, tak bych to nijak dramaticky neresila. Jinak nam radili dat rihnout oprostred jidla a hlidat, aby se neprepil. Takze kdyz pil treba 20 minut, tak jsem ho po 10 minutach dala rihnout. Hlavne sem vedela, ze rano se prepiji, tak jsem ho utrhla driv, kdyz nerval, tak dobry.
Ahoj, naše malá má 5měs a kousek a běžně ublinkává po kojení - tak 2-3× denně určitě. Ze začátku jsem to taky řešila, ale bylo mi řečeno že pokud to není „obloukem“ je to OK!!! Takže jsem si na to tak nějak zvykla, uvidíme, jestli se to zlepší po zavedení příkrmů v půl roce ![]()
Malému je 7 měsíců a blinká pořád, i příkrmy. Pokud kojíš, tak zkus přidat Nutriton, pokud nekojíš, tak dej AR mléko. Ale pokud nezvrací obloukem a pěkně přibírá na váze, tak se to stejně ani nijak neřeší, maximálně to zahuštění mléka…
Na to zahuštění pozor. Jsou děti, kterým to nic nedělá, ale taky takové, které to ucpe tak, že se potom nevykadí. My jsme toho zářným případem. Nutriton jsem koupila, mléko zahustil, dítě přestalo blindit, ale taky nekadilo. Mělo zácpu, bolelo ho bříško, šíleně plakal a kakal jen s rourkou. Takže jsem ho velice rychle zase vysadila a radši ho nechala po tom jídle blinkat.
@gabi.design píše:
Na to zahuštění pozor. Jsou děti, kterým to nic nedělá, ale taky takové, které to ucpe tak, že se potom nevykadí. My jsme toho zářným případem. Nutriton jsem koupila, mléko zahustil, dítě přestalo blindit, ale taky nekadilo. Mělo zácpu, bolelo ho bříško, šíleně plakal a kakal jen s rourkou. Takže jsem ho velice rychle zase vysadila a radši ho nechala po tom jídle blinkat.
Jojo, každé mimčo je jiné. Malý blinká i po zahuštěném mléku, ale naštěstí kaká pěkně. Jinak to kakání je samozřejmě na prvním místě…
Tak my řešili ten samý problém. Malá nám ublinkávala po každém jídle, ale neházela to obloukem. Řešili jsme to tak, že jsme UM zahušťovali Nutritonem - celkem nám to dosti pomohlo. Malé je nyní 7 měsíců a už se to krásně srovnalo. Občas si ještě ublinkne, ale oproti tomu, jaké to bylo už je to opravdu minimum ![]()
@01Mirďa01 píše:
Tak my řešili ten samý problém. Malá nám ublinkávala po každém jídle, ale neházela to obloukem. Řešili jsme to tak, že jsme UM zahušťovali Nutritonem - celkem nám to dosti pomohlo. Malé je nyní 7 měsíců a už se to krásně srovnalo. Občas si ještě ublinkne, ale oproti tomu, jaké to bylo už je to opravdu minimum
Nám je taky 7 měsíců a zázraky se zatím nekonají…
zdravím maminy,mám 8smi denní miminko a od porodu mi pořád ublinkává je to i 2 krát za den je to normální nebo to mám nějak řešit? je to mé první mimi tak mám strach,mátě stím některá také zkušenost