Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No, to záleží co odebírali, něco samozřejmě sladký čaj zkresli, na něco nevadí.
@Anonymní píše: Více
Pokud jsi měla být nalačno, tak to vadí. Měla jsi to nahlásit nebo přeložit. Pít se má jen čistá voda. Za ty 2 hodiny se to už stihlo i vstřebat. Pokud by to bylo bezprostředně před odběrem, bylo by to v žaludku.
Pokud nebylo nutné dělat odběry na lačno, tak to nevadí.
Záleží, kolik toho bylo a jak sladký. Švagrová si dala večer dortíčky a ještě ráno jí naměřili vysoký cukr
Já na ten odběr tuhle zapomněla, normálně jsem se nasnídala a všechno v normě. Ta kdyby ti řekli zvýšený cukr, tak ten čaj přiznej ![]()
Když nefunfuješ bez čaje, tak proč sis ho sladila. Spíš teda nefunguješ bez toho cukru v čaji, že? Pokud ti budou měřit cukr v krvi, tak to samozřejmě vadí.
Nikdo mi neřekl, zda mám jít nalačno nebo ne a ani nevím co všechno odebírali. A prostě sorry fakt nedávám jet někam dvě hodiny aspoň bez čaje ( sladký, jiný nepiju ), když už nemám ani snídani
Holt někdo jede na kávě, někdo na čaji
![]()
Nejsi jediná kdo takhle jezdí na odběry.
Naše děcka kolikrát ráno vstávala ve 4h, a jely na lačno k doktorovi, který byl v 10h. Po cestě pily vodu. Dokonce i to, které vodu normálně nepije.
I já mám problém s odběry na lačno, pokaždé mě z toho chytne krutá migréna a přesto na lačno stále chodím (musím), někdy i co měsíc.
Takže se příště zeptej lékaře.
Tak můžeš jít na odběry v místě bydliště, se žádankou tě vezmou v každé odběrové místnosti…
@Kocicka1987 ne. Nemohla jsem. Musela jsem přímo do nemocnice, kde jsem byla na vyšetření
Nevydržím dvě hodiny cesty po ránu bez snídaně nebo aspoň cukru? Co na to říct? Pokud jsem pozvaná na odběr ráno, automaticky předpokládám, že mám být na lačno.
@LiduNe píše: Více
Tak to já se žák zeptám, nevidím důvod, proč jezdit nalačno, pokud to nebude potřeba.
@j.a.n.i1 píše: Více
tak já třeba chodím na internu a ta mi žádanku ani nedá, krev si berou oni, mají to v počítači. Stejně tak fungují některá oddělení v nemocnici.
@vokishka píše: Více
Což ale neznamená, že člověk nemůže otevřít pusu a říct, že s ohledem na 2 hodinovou cestu potřebuje na odběr jinde. Pokud se nejedná o něco extra speciálního, tak to umí nabrat i jiné centrum.
@Evkad píše: Více
Vidíš. A já dostala od pediatry sprda, když se jim tam mladá málem skácela, že jí mám dát příště trochu najíst, jen, že mám říct, že jedla, aby to věděli.
Glykemii tedy nechtěli vědět.
Ahoj. Dnes ráno v 5 hodin jsem si dala sladký čaj ( méně než obvykle. ). Teď v 7 h jsem byla na odberech. Myslíte, že to bude ok??? Prostě bez čaje nefungují, cesta byla dlouhá…