Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojj holky
Chtěla jsem se zeptat, byly nám odepisovat vodu a docela se zhozily, že máme nějak moc.Na horké vodě máme 100 kubíku a na studené taky 100 kubíku. Jsme 4 osoby. Myslíte, že je to přehnané moc?? ![]()
Máme tak stejně, 4 lidi (z toho 2 dcery). Děs, když zalezou do koupelny.
Záleží, za jaké období to je (rok, půl roku) a kolik jste měli v předchozím období. Dívala jsem se na různá vyúčtování a roční spotřeba studené vody 4 členných rodin se pohybuje kolem 65-80 m3, teplé pak kolem 60.
@elpiska Já myslím, že je rozdíl, jestli má ta rodina malé nebo velké děti.
Jé tak já dnes od rána smutním, že se nám zvýšila spotřeba z 80 kubíků na necelých 100 za rok (celkem teplá i studená). Jsme tři, občas 4, když je tu dcera partnera. Podotýkám, že vařím každý nebo každý druhý den, peru 3-4 pračky týdně a myjeme se všichni denně ![]()
@vokishka píše:
Máme malé děti
@Lucik24 studenou bych ještě chápala, ale tolik na teplé??? ta je šíleně drahá, alespoň u nás…
To mi přijde celkem hodně! My vodou absolutně nešetříme, myju auto, venku zalévám, sprchuji venkovní dlažbu, voda u nás teče proudem a vejdeme se do 100 kubíků ročnš (teplou si ohříváme..)…
@vokishka píše:
Taky jestli se koupou ve vaně nebo sprchují…
Neprotéká vám voda nebo nekape kohoutek?
Holky nevíte, zda se do te teplé vody počítá i topení nebo je zvlášt??
Jinak se všichni sprchujem @elpiska
Konstrolovaly sme to, ale vše je ok
@Lucik24 Topení je zvlášť. Tu spotřebu teplé vody máte opravdu dost vysokou, zkontrolujte si loňské vyúčtování - spotřebu i konečný stav, a udělejte si kontrolní odečty třeba za týden, uvidíte, jestli bude spotřeba odpovídat tomu, jak pouštíte vodu. Může být vadný vodoměr.
@elpiska Právě,že my sme se minulý rok nastěhovaly, takže to nemám s čím porovnat, ale zkusím to za ten týden, děkuju za radu.