Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, pojedeme v září na dovolenou k moři a máme polopenzi. V popisu hotelu je psáno, že pánové mají mít k večeři dlouhé kalhoty a uzavřenou obuv. Kalhoty mít budeme, ale vždy na dovolenou bereme pouze sandály a boty do vody. Pevné boty budou docela zásah do velikosti zavazadel.
A tak se chci zeptat, jaké s tím máte zkušenosti, dodržuje se tento dresscode?
No ono jsou sandále a sandále
Byli jsme ve 4* hotelu v Řecku, žádný extra hogo fogo a dress kode tam lidé dodržovali. U vstupu vždy stál číšník a člověka v žabkách by tam asi nepustili, uzavřenější kožené sandále (typově jako na obrázku) tam chlapi nosili. Můj muž chodil v černých teniskách - plátěnkách.
Ze zkušenosti bohužel nedodržuje. Ani kalhoty a ani uzavřené boty. Hlavně Rusáci jsou v tomto absolutní h. ovada, klidně chodí v kraťasech a žabkách. A jejich stolovací manýry jsou také k ze. blití.
Vemte plátěné nazouváky. Vypadají dobře, místo moc nezaberou a jsou pohodlné.
@Judina píše:
Ahoj, pojedeme v září na dovolenou k moři a máme polopenzi. V popisu hotelu je psáno, že pánové mají mít k večeři dlouhé kalhoty a uzavřenou obuv. Kalhoty mít budeme, ale vždy na dovolenou bereme pouze sandály a boty do vody. Pevné boty budou docela zásah do velikosti zavazadel.
A tak se chci zeptat, jaké s tím máte zkušenosti, dodržuje se tento dresscode?
Sandále ať hodí do kufru a vezme si na cestu kecky
Já vozím sandále a žabky v kufru, nezaberou skoro žádné místo ![]()
Píšeš pojedeme, tak nevím, do auta snad boty navíc nacpete. Pokud to bylo myšleno, že poletíte, tak ať si partner dá uzavřené boty na cestu, v letadle nebývá horko.
Nemyslim, ze se to nejak extra dodrzuje, ale s hotely mam zkusenost jen s 5* v Turecku a Recku. Ale uzavrene boty mame vzdycky na cestu a sandaly v batohu.
Zalezi kde, ano tiez som v hoteli zazil na obede cloveka v plavkach, ale zazil som aj to ze partnerku ktora mala na veceru biely nohavicovy kostym (ci ako sa to vola) poslali sa prezliect, pretoze biele nohavice niesu na veceru dovolene (povazuju sa za plazove ako mi clovek pri vstupe vysvetlil).
Takze zalezi kam idete, osobne by som bol radsej pripraveny ze sa to bude dodrzovat. V pripade ze to nutne potrebujes vediet overil by som si priamo na hoteli.
Docela by mě zajímalo, jak by se postavili třeba k běžeckým nebo trekovým botám oproti nějakým pěkným sandálům (i když chápu, ne že ne).
Máme to my ženský jednoduchý, baleríny nezaberou skoro nic. ![]()
@Fee-bee píše:
Ze zkušenosti bohužel nedodržuje. Ani kalhoty a ani uzavřené boty. Hlavně Rusáci jsou v tomto absolutní h. ovada, klidně chodí v kraťasech a žabkách. A jejich stolovací manýry jsou také k ze. blití.
Jo, to můžu potvrdit. Absolutní ho.va.da. ![]()
Teď jsem se vrátila z 5* v Turecku a tam to nedodržoval snad nikdo. V plavkách nikdo teda na večeře nehodil, ale šortky a sandály byly běžné. Byla to ale bufetová večeře, možná na a la carte by to bylo jiné.
Tak ať si chlap vezme nějaké tenisky/uzavřené boty na sebe do letadla, ne? Bos asi cestovat nebude, že. Nebo teda neberte sandály, ale vemte místo nich tenisky. Jako co se někdy vidí u jidla v těch hotelech, je fakt děs, lidi jsou absolutne nesoudni. Jak jsme byli posledně, byl tam zakaz vstupu v plavkách a ženský tudíž chodily v plavkách, přes které si prehodily nejakej takovej sitovanej kurvi kroj a považovaly to za vhodný oděv na večeři
nechapu, proč má někdo problém se normálně obléci ![]()
@Semtex píše:
Tak ať si chlap vezme nějaké tenisky/uzavřené boty na sebe do letadla, ne? Bos asi cestovat nebude, že. Nebo teda neberte sandály, ale vemte místo nich tenisky. Jako co se někdy vidí u jidla v těch hotelech, je fakt děs, lidi jsou absolutne nesoudni. Jak jsme byli posledně, byl tam zakaz vstupu v plavkách a ženský tudíž chodily v plavkách, přes které si prehodily nejakej takovej sitovanej kurvi kroj a považovaly to za vhodný oděv na večeřinechapu, proč má někdo problém se normálně obléci
jo ty ženské v plavkách, navíc v mokrých, přes které přehodí nějaký plážový kaftan, se nacházejí všude a byly v hotelích vidět už když jsem byla dítě ![]()