Cesta letadlem - praktické rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5757
16.7.23 15:03

Cesta letadlem - praktické rady

Dobrý den, **chtěla bych poprosit o praktické rady na cestu letadlem pro děti 9 a 14 let ** V srpnu letí s tatínkem na dovolenou. Balit jim vše budu já (teda do kufrů si to budou dávat ony, aby věděly) a chci, aby vše bylo co nejjednodušší, bez komplikací…Prostě postřehy, zkušenosti těch, co lítají častěji… já jsem s dětmi byla 2×, služební lety na Slovensko byly jen s minimem věcí, kráťoučký let…takže ani já pořádně nemám dost zkušeností, ale když jsem tam s holkama, tak vše vždy nějak vyřeším…tady nebudu…Letí do Bulharska.

Takže třeba:

• jaká zavazadla - je dva kufry na odbavení a jedno příruční moc? Mám se snažit sbalit vše do jednoho kufru k odbavení? Pochybuju, že to pak dokážou do toho jednoho na cestu zpět narvat:-)…nebudou lepší dva méně plné kufry na odbavení?
  • když by měly dva kufry, tak příruční asi batoh, aby starší neměla na starost dva kufry…jaký batoh, máte zkušenost?
  • jaké jídlo a pití s sebou? Já jsem jim vždy koupila v letadle, ale tatínek je škrt), takže budou mít to co budou mít s sebou.. co si berete? Let není nijak extra dlouhý…mohou si dát něco před letem a pak v hotelu nebo už doma na zpáteční cestě…(nejsou tak malé, aby nevydržely, ale nechci, aby pro ně dovolená byla fajn..). Nebo doporučujete dát jim dost peněz, aby si mohly koupit v letadle?
  • pamatuju si to dobře, že všechna elektronika (tablet, notebook, powerbanka) musí být v příručním? Nesmí do zavazadlového prostoru?
  • do čeho elektroniku balíte, aby při kontrole neměly problém to vše vyndat a zase dávat do zavazadla? vše do nějakého obalu na oblečení třeba?
  • co vás napadne dalšího, co jim dát nebo naopak nedávat, co jak připravit…?

Předem moc děkuju za praktické rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pitaya1
16.7.23 15:11

Jako že dítě nezvládne ve 14 pohlídat kufr a příruční kufr q kvůli tomu dávat batoh? 8o
Mě teď s klukem čeká cesta, kdy budeme mít celkem 6 kufrů, batoh a krabici s kolem. A zvládne to pohlídat v nižším věku.
Bez jídla snad vydrží… nechápu tohle chování, kde člověk i na krátkém letu musí hned v letadle vybalit svačinu :roll: Ale když už to musí být, tak jim dej něco, co nedrobi a nesmrdí.
Elektroniku jim dej normálně do prirucniho zavazadla. Kolik toho budou mít? Každá mobil, power banku a notebook? To vydají během chvilky… jen ty příruční zavazadla nejspíš bude muset mít každá svoje kvůli váze.
A ty kufry bych nejspíš dala dva, ať má každý svůj a nedohadují se.

• Citovat
  • Upravit
41671
16.7.23 15:21

Pohlídej si rozměry příručních zavazadel. Některé společnosti je upravily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
16.7.23 15:22
@Pitaya1 píše:
Jako že dítě nezvládne ve 14 pohlídat kufr a příruční kufr q kvůli tomu dávat batoh? 8o
Mě teď s klukem čeká cesta, kdy budeme mít celkem 6 kufrů, batoh a krabici s kolem. A zvládne to pohlídat v nižším věku.
Bez jídla snad vydrží… nechápu tohle chování, kde člověk i na krátkém letu musí hned v letadle vybalit svačinu :roll: Ale když už to musí být, tak jim dej něco, co nedrobi a nesmrdí.
Elektroniku jim dej normálně do prirucniho zavazadla. Kolik toho budou mít? Každá mobil, power banku a notebook? To vydají během chvilky… jen ty příruční zavazadla nejspíš bude muset mít každá svoje kvůli váze.
A ty kufry bych nejspíš dala dva, ať má každý svůj a nedohadují se.

Aha, nojo já jsem zapomněla na neuspokojené nudící se frustrátky na emiminu:-)…nechápu tuhle potřebu neustále urážet a rýt.

Prosím piště rady a zkušenosti, aby vše bylo pro děti co nejpříjemnější a dovolenou s tatínkem měly jen za příjemnou a hezkou…výchovu, m vztahy a potřebu neustále někoho kritizovat si nechte na jindy…Myslím, že praktické rady uvítá mnoho dalších uživatelů emimina…Na výlevy osob s osobnostním problémem, co se nudí není nikdo zvědavý…a nepotřebuje kvůli tomu číst xxxx stran, aby se dostalo ke dvěma praktickým radám.

Děkuji za pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41671
16.7.23 15:24

Lepší 2 kufry a každá batůžek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
16.7.23 15:25
@Havlova píše:
Pohlídej si rozměry příručních zavazadel. Některé společnosti je upravily.

Dobře, děkuju moc.
O to mi právě jde, abych minimalizovala ty problémy, které mohou nastat a mohou jim "otrávit " část dovolené…prostě chci, aby to pro ně s tátou proběhlo co nejvíc hladce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
@Havlova píše:
Lepší 2 kufry a každá batůžek.

Díky moc taky si myslím, že lepší dva kufry… :srdce:

Příspěvek upraven 16.07.23 v 15:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
@Aglája75 píše:
Dobrý den, **chtěla bych poprosit o praktické rady na cestu letadlem pro děti 9 a 14 let ** V srpnu letí s tatínkem na dovolenou. Balit jim vše budu já (teda do kufrů si to budou dávat ony, aby věděly) a chci, aby vše bylo co nejjednodušší, bez komplikací…Prostě postřehy, zkušenosti těch, co lítají častěji… já jsem s dětmi byla 2×, služební lety na Slovensko byly jen s minimem věcí, kráťoučký let…takže ani já pořádně nemám dost zkušeností, ale když jsem tam s holkama, tak vše vždy nějak vyřeším…tady nebudu…Letí do Bulharska.

Takže třeba:

• jaká zavazadla - je dva kufry na odbavení a jedno příruční moc? Mám se snažit sbalit vše do jednoho kufru k odbavení? Pochybuju, že to pak dokážou do toho jednoho na cestu zpět narvat:-)…nebudou lepší dva méně plné kufry na odbavení?
  • když by měly dva kufry, tak příruční asi batoh, aby starší neměla na starost dva kufry…jaký batoh, máte zkušenost?
  • jaké jídlo a pití s sebou? Já jsem jim vždy koupila v letadle, ale tatínek je škrt), takže budou mít to co budou mít s sebou.. co si berete? Let není nijak extra dlouhý…mohou si dát něco před letem a pak v hotelu nebo už doma na zpáteční cestě…(nejsou tak malé, aby nevydržely, ale nechci, aby pro ně dovolená byla fajn..). Nebo doporučujete dát jim dost peněz, aby si mohly koupit v letadle?
  • pamatuju si to dobře, že všechna elektronika (tablet, notebook, powerbanka) musí být v příručním? Nesmí do zavazadlového prostoru?
  • do čeho elektroniku balíte, aby při kontrole neměly problém to vše vyndat a zase dávat do zavazadla? vše do nějakého obalu na oblečení třeba?
  • co vás napadne dalšího, co jim dát nebo naopak nedávat, co jak připravit…?
Předem moc děkuju za praktické rady…

Bože to popisujes, jako bys ke stěhovala a jeli někde na půl roku :nevim:
Ať si kufr sbalí doma, zvládnou to pak i na dovolené…
Elektroniku do ničeho nebalim, vyndám. z přírucaku a dám samostatně do krabice na rentgen…
Svačinu, bože, něco jim zabal, když tak si něco koupí na letišti…
Dovolená za x 10 tisíc a budu řešit, jestli ztratíme pár desítek Eur za jídlo po cestě…

• Citovat
  • Upravit
41671
16.7.23 15:26

Zabal jim základní lékárničku (černé uhlí, paralen, náplasti, dezinfekci…) Společenskou hru. Peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
16.7.23 15:26
@Aglája75 píše:
Aha, nojo já jsem zapomněla na neuspokojené nudící se frustrátky na emiminu:-)…nechápu tuhle potřebu neustále urážet a rýt.

Prosím piště rady a zkušenosti, aby vše bylo pro děti co nejpříjemnější a dovolenou s tatínkem měly jen za příjemnou a hezkou…výchovu, m vztahy a potřebu neustále někoho kritizovat si nechte na jindy…Myslím, že praktické rady uvítá mnoho dalších uživatelů emimina…Na výlevy osob s osobnostním problémem, co se nudí není nikdo zvědavý…a nepotřebuje kvůli tomu číst xxxx stran, aby se dostalo ke dvěma praktickým radám.

Děkuji za pochopení.

Kocicko, praktické rady tam máš. A jestli ti to není po chuti, tal ty velké děti radši nech u sebe v blízkosti tvé sukně, aby měly vše co nejsnazší :hug:

• Citovat
  • Upravit
5757
16.7.23 15:27
@Anais Brno píše:
Bože to popisujes, jako bys ke stěhovala a jeli někde na půl roku :nevim:
Ať si kufr sbalí doma, zvládnou to pak i na dovolené…
Elektroniku do ničeho nebalim, vyndám. z přírucaku a dám samostatně do krabice na rentgen…
Svačinu, bože, něco jim zabal, když tak si něco koupí na letišti…
Dovolená za x 10 tisíc a budu řešit, jestli ztratíme pár desítek Eur za jídlo po cestě…

Bože ty neumíš číst :mrgreen: asi bude problém jinde, co:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
16.7.23 15:28
@Pitaya1 píše:
Kocicko, praktické rady tam máš. A jestli ti to není po chuti, tal ty velké děti radši nech u sebe v blízkosti tvé sukně, aby měly vše co nejsnazší :hug:

Posílám adminovi. Děkuji za pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
16.7.23 15:30
@Aglája75 píše:
Posílám adminovi. Děkuji za pochopení.

Takže rady ti nejsou dost dobré? Máš nějaký špatný den a potřebuješ se na někom zchladit? :think: :hug: Pokud si ve 14 dítě nedokáže samo zabalit a vyndat elektroniku z batohu tak je něco ve výchově hodně špatně, pokud není nějak postižené.

• Citovat
  • Upravit
5757
16.7.23 15:32
@Havlova píše:
Zabal jim základní lékárničku (černé uhlí, paralen, náplasti, dezinfekci…) Společenskou hru. Peníze.

Díky, jojo, to mají už klasicky vždy k tatínkovi (balím jim tam vše, on odmítá, ab yu něj měly třeba jen pyžamo…takže jen přemýšlím o těch specifických věcech do letadla…kdy sama zase tak moc zkušeností nemám…společenské hry mám připravené…Jak jsem psala jsou velké…zvládnou kde co…to co jsme psala byly příklady co mě napadly…Podstata je o osobních zkušenostech jiných, které mohou dalším pomoc předejít „komplikaci“ problém to až tak není vše se vyřeší…Ale víc hlav víc ví…Znám se, vždy něco mě napadne až jsme odjeli na letiště…:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
16.7.23 15:32
@Aglája75 píše:
Bože ty neumíš číst :mrgreen: asi bude problém jinde, co:-).

Tak kdyby mazel cedtoval s dětmi skolkoveho věku, chápu, takhle odevzdají kufr na odbavení a batoh na zádech snad neztratí…my si třeba svačiny vložíme, jelikož na bezlepkové pečivo míč na letištích nenarazíme
Mám s sebou 0,3 dcl láhev, kterou si doplnim i na WC…
Kolik kufrů? Jednak nevím, co jste zvyklí na dovolenou vozit a jak velké kufry doma máte…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix