Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat, odkdy si vaše mimča začly hrát s vlastníma nožičkama, chytat si je a tak. Náš malý má 4 a půl měsíce a ještě to nedělá, tak čekám kdy to přijde:) Jak to bylo u vás?
Naše malá má 5 měs a týden.S nožkama si hraje asi teprve 10 dní.Zatím si stahuje ponožky ![]()
Od 4m mají sahat na kyčle a oblast kolem. Od 5m na kolínka. Od 6ti měsíců na nožičky - kotníky a dál.
Toť neoblíbené tabulky. ![]()
Náš Kubíček začal na konci 5. měsíce chytat kolínka…teď se pokouší i víc,ale to by musel být nahatý,aby si je vyšvyhnul…v plenkách mu to moc nejde… ![]()
Můj malý si začal hrát s nožičkama až v 7mi měsících, zato se sám přetáčel ze zad na bříško už od 4 měs. Je to určitě hodně individuální.
Tak od 4-5 mesicu pokusy, nejdriv kolinka, pak nozicky a v pul roce mela nozicky v pusince ![]()
Náš si sahá na kolena od zač. 5.měsíce, dál ho nohy nezajímají
Teď je mu skoro 7.měsíců a stále si hladí jen kolena ![]()
U nás to začlo cca před měsícem kolínkama a pak nějak postupně zbytek. Ale palec nežužlá, spokojí se se žužlingem vytažený ponožky, tak co by se namáhala dál, že ![]()
Náš Péťa začal taky v těch 5 měsících a teď už nožičky i pěkně papáme ![]()
Jo, tak na kolínka už si občas šáhne, ale už se těším až si začne cucat palce ![]()
Ahoj,myslím,že si začal rvát nožičky do pusinky někdy kolem 5-ti měsíců,ale švagrový malej to vůbec nedělal.
zuzouš píše:
U nás to začlo cca před měsícem kolínkama a pak nějak postupně zbytek. Ale palec nežužlá, spokojí se se žužlingem vytažený ponožky, tak co by se namáhala dál, že
jojo,to taky dělal,ponožka byla celá ožužlaná,a stažená.Tak jsem mu jí raděj kolikrát dala dolů.
Eliška má dnes 4 měsíce a je to pár dní, co si začla sahat na kolínka, nožičky zvedá vysoko, ale to už dlouho a spojuje šlapky k sobě ![]()
ahoj, náš mladý je dřív narozený, skoro o 7 týdnů, takže nožky poprvé objevil až v 9 měsících… dával si na čas, pacholek ![]()
v roce už byl komplet srovnaný ![]()