Odmaturovat jen s učebnicí

barrbucha
23.8.17 13:04

odmaturovat jen s učebnicí

Ahojte,
příští rok v květnu mě čeká zkouška z NJ, nejsem na tom nijak zvlášť špatně, no ale ani perfektně :mrgreen: studuji dálkově, z NJ mám na vysvědčení 2-3 co se týká písemek, nebo poslechů celkem dobré i testy, ale nechodím nikam na doučování, jaksi nemám kam, bydlím dost mimo větší města a nějaký doučování přes Skype mě nebere…máme učebnice direkt neu, ale myslím si prostě že jsou i lepší, třeba v těch direkt jsem nenašla žádné téma na životní prostředí, třídění odpadů a takové ty věci co se momentálně světově řeší…dáte mi někdo na typ na nějakou učebnici, jednu dvě tři? které jsou opravdu velmi dobré pro samouky, nebo jaké bych mohla použít v kombinaci s tím direkt? dík za doporučení. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.8.17 13:06

Themen Neu, Sprechen sie Deutsch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.8.17 14:10

Deutsch im Gespräch. Lekce 33 Für eine bessere Umwelt. SPN 1993. Doc. Phdr. Věra Hőppnerová, DrSc. Na maturu v r. 96 mi to stačilo (ještě jsme měli Německy s úsměvem a Themen).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5245
23.8.17 14:17

Direkty znam, nijak slavne nejsou. Themen Neu i Sprechen Sie deutsch znam taky, jsou dost zastarale. U tech Direktu je fajn ta zahrnuta maturitni priprava, ale pokud chces opravdu skvelou ucebnici, moderni a plnou aktualnich temat, doporucuju Ideen. Uci se podle nich i na Goethe Institutu a jsou fakt luxusni. Jinak doporucuju sledovat takove ty zname nemecke servery s vyukou nemciny - napriklad Deutsche Welle nebo Deutschlernerblog, kde jsou poslechova cviceni, doplnovacky, poslechy apod. Zeptej se treba v mistni knihovne, jestli by ti nesehnali casopis Deutsch Perfekt (obcas ho treba na nadrazich jde sehnat v trafikach) nebo si ho predplat, ten jsem sama nekolik let odebirala a nazvany je velice prihodne, protoze je vazne perfektni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
23.8.17 14:58

Sprechen Sie deutsch vubec nedoporucuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.17 15:31
@pedigka píše:
Sprechen Sie deutsch vubec nedoporucuju.

Proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
23.8.17 17:11

@Afrikana děkuji moc za krásné doporučení! určitě to využiji! to přesně hledám, prostě něco nadčasového! něco s čím se opravdu dopracuji na lepší úrovně než popsat rodinu, bydliště, práci a pozvat kamaráda přes email na koncert :roll:

• Citovat
  • Upravit
2098
24.8.17 06:06

@Hudečice
Vzdyt kolik te ucebnici je? My jsme se z toho ucili v roce 2000 a to urcite vysla jeste driv. Gramaticka cviceni jsou neprehledna…vsechno nahnacane do sebe a hlavne se tam bifluje gramatika, gramatika, gramatika… Tahle ucebnice moc nepodporuje konverzaci, mi prislo. A konverzace je nejdulezitejsi, kdyz se chce clovek domluvit. Ucebnice je velka (obzvlast kdyz je s klicem) a tezka. Je to nejhorsi ucebnice na nj, kterou jsem mela. Levna taky nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
28.8.17 13:02

Ještě jsme se chtěla zeptat, Vy co třeba učíte…jak velkou slovní zásobu bych měla mít aby zdárně zvládla maturitu, nemyslím tím klasické slova, ketá člověk používá denně (když se s někým potkáte, v restauraci, v obchodě…) myslím tím spíš něco víc? mám se třeba zaměřit i na nějak postižené lidi, životní prostředí atd?? něco třeba i odborného ať mě to nepřekvapí? díky.

• Citovat
  • Upravit
barrbucha
28.8.17 13:13

@Afrikana a mám si koupit všechny? nebo mi bude stačit jen ten pracovní sešit s CD? od každé lekce?
 https://www.knihydobrovsky.cz/ideen-ucebnice

• Citovat
  • Upravit
53518
28.8.17 13:31
@barrbucha píše:
Ještě jsme se chtěla zeptat, Vy co třeba učíte…jak velkou slovní zásobu bych měla mít aby zdárně zvládla maturitu, nemyslím tím klasické slova, ketá člověk používá denně (když se s někým potkáte, v restauraci, v obchodě…) myslím tím spíš něco víc? mám se třeba zaměřit i na nějak postižené lidi, životní prostředí atd?? něco třeba i odborného ať mě to nepřekvapí? díky.

a okruhy otázek máš? I my v dřevních letech před rokem 2000 jsme diskutovali na různá témata. Dostala jsem otázku Moje město a nebavilo jsme se jen o tom, jak vypadá, ale došlo i na historii a životní prostředí. Zkrátka se snaž naučit toho co nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5245
28.8.17 17:50

@barrbucha Ja bych si koupila i pracovni sesit i ucebnici, protoze CD ti bude bez te ucebnice pravdepodobne k nicemu.

Co se tyce tveho predchoziho dotazu na slovni zasobu, zjistila bych si maturitni okruhy a jakym zpusobem maturitni zkouska probiha. Na zaklade toho si muzes udelat pripravu. Kdyz jsem nemcinu ucila, zacinala ustni maturitni zkouska predstavenim sebe sama, pak povidani k vylosovanemu tematu a koncila komentarem k vylosovanemu gramatickemu jevu. Ale kazda skola to muze mit podle sebe.

Co ti doporucim: Pokud budes naucena na maturitu a pristupujes k tomu takto zodpovedne, zapremyslej, jestli si k maturite nedodelat nektery z certifikatu. Ty jsou totiz mezinarodne platne a v zivotopise vypadaji taky lepe nez maturita z nemciny. B1 bys mela s maturitou dat, B2 taky, pokud si maknes a budes v nemcine dobra. Na strankach Goethe Institutu si muzes najit vzorove testy i poslechy a zkusit si, jak na tom jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
29.8.17 07:12

@Russet to jo, to je dobrý nápad, celkem bych měla i o čem povídat… akorát co se týká třeba i těch měst tak nejvíce zmiňují město kam jezdím do školy, což je samozřejmě kus ode mě a bude se muset naučit i něco o těch městexch, doufám, že se mě nezeptají na berlín, Vídeň atd protože tam se to budu uset vyloženě ty body našrotit.
Okruhy otázek už máme, vypracovávám si je přes léto, dělám veřejnoprávni školu, takže tady mám spíš policii, kriminalistiku, hasiče, armádu…bezpečnost ČR a jiné, pro mě zajímavé, ale kilometrová slova, když u nás kratičké slovo hasič a v nj Feuerwehrmann :mrgreen: tak se mi kolikrát na řádek vlezou tři jejich slova :lol: manžel si skoro zamotal jazyk :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
barrbucha
29.8.17 07:18

@Afrikana dobře, koupím, napřed si koupím 1 budu to asi brát postupně ať to není taková finanční pecka do peněženky. Z nj sice budu maturovat, ale v práci máme kurz aj, takže jakmile dodělám nj, tak chci chodit tady na aj, navíc tu často máme s mateřské společnosti lidi a mluví se tu vždy jen anglicky a já jen kulím očima, protože jim prd rozumím :mrgreen: ale měli jsme tu japonce, samozřejmě jejich kultura a styl vyjadřování je jinde než naše, takže jsme se všichni museli velmi ukáznit, ale jak šli po chodbě tak jeden frajer z inženýrů na ně zavolal „hi guys“ :mrgreen: tak to jsem rozumněla moc dobře :mrgreen: pak za to od ředitele dostal vytýkací dopis :mrgreen: byla to sranda, když lidem co se neustále uklání někdo řekl něco jako „zdar borci“ :mrgreen: a druhý kolega tomu dal korunu když řekla, "ty vole on jim řekl-ahoj buzny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53518
29.8.17 07:22

@barrbucha
Tak my měli i Berlín a německy mluvící země. A samozřejmě Prahu. Pokud máš školu s takovým zaměřením, tak to bych nastudovala slova zatknout a klepeta a tak ;-) Němčina je plná takových dlouhých slov, mě stačí na zaškobrtnutí selbsverständlich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze