Lékařka mi odmítla napsat ošetřovné při roupech

28.7.25 10:06

Odmítnutí napsání ošetřovného při roupech

Dobrý den, dceři jsem minulý týden ve středu objevila roupy. Hned ve čtvrtek jsme od doktorky dostali Vermox, který dcera ještě ve čtvrtek spolkla. V sobotu večer byla na velké a hovínko měla plné červíku. Živých. Takže zjevně první dávka úplně nezabrala. Dnes (pondělí), jsem tedy volala doktorce a ta mě seřvala, co si jako myslím, že léčba trvá až 6 týdnů. Tak jsem řekla, že bych teda potřebovala napsat ošetřovák, že dceru nemohu dát do školky. Tak mě seřvala po druhé, že nevidí důvod nedat dceru do školky a že mi nic nenapíše. Že bych mohla mít dceru doma taky dva měsíce. A prý ať si o tom něco přečtu na internetu. Když ve školce řeknu, že máme roupy, tak mě pošlou do háje. Když to neřeknu a vykecá to dcera, tak bude taky problém. Dovolenou si vzít nemůžu. Hergot, vždyť je to infekční. Vůbec nevím, co teď.

Příspěvek upraven 28.07.25 v 15:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36228
28.7.25 10:11

U nás se může do školky, pokud se podá první dávka :nevim: přece nebudeš doma 14 dní do další dávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
28.7.25 10:11

Pohled z jiné strany. Konečně rozumná doktorka, která nepíše OČR na každou blbost. Tato dávka je totiž snadno zneužitelná už proto, že děcko může klidně hlídat někdo jiný a ošetřovatel má volno. Jen se na to tak nepoukazuje jak na zneužívání jiných dávek.
Infekční to je, ale až těsným kontaktem. A po požití jedné nebo dvou tablet může normálně do kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
28.7.25 10:14
@pikola píše: Více

Ale takové prázdniny se rodičům líbí. OČR vychází poměrně dobře i finančně. Když je doma víc lidí a dítě má kdo hlídat, proč ne :mrgreen:
Naše doktorka má hodně nízkopříjmových a právě k vůli těmto „zneužívačům“ chce dítě, kterému píše OČR, vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.25 10:18

Dobře, děkuji za odpovědi. Nejvíc mě štve, že jsem se chtěla jen zeptat jak to teda je. A rozjíždí se tu hned diskuze o zneužívání dávky. Jsem rok po rodičáku v práci a za celý rok jsem sama ani jednou nebyla na neschopence a ošetřovné jsem měla na dceru jen dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.25 10:43

Upřímně, na roupy si spíš zvykej jako na realitu života s malým dítětem, stejně jako na vši. Prostě dáš prášek, všechno vyprat a vydesinfikovat, dceru řádně poučit o zásadách hygieny, ale všechny asi máme představu, jak to takoví tříleťáci dodržují. Je divný, že měla tolik dní po prášku ještě živé roupy ve stolici, vermox je vybije okamžitě a dávka po 14 dnech se dává proto, aby vybila případné pozůstalé, kteří v době první dávky byli ještě vajíčko. Chytit roupy je extrémně snadné, vajíčka jsou lehká a je jich velké množství, stačí třeba vyklepávat peřinu a můžou ti vletět do pusy.

• Citovat
  • Upravit
9326
28.7.25 10:44

Kvůli roupum děcka ve školce snad nikdy nechyběly, max ten jeden den, nez jsme sehnali vermox. Po prvni davce uz normlane do skolky muzou. Doktorka vždy doporučila vse preprat a zvýšit hygienu do uplneho vyléčení. Dítě poučit, ale do skolky normálně dávat. Ani učitelky nikdy neměly problem, stačilo, ze lek byl podán.
Me jen zaráží, ze i po podání tablety mela porad živé roupy. Spíš nez ze by lek nezabral bych uvažovala o tom, ze se narazila znovu. Vyprali jste všechno, povlečení, pyžamo, deky, polštář, posteloveho plyšáky… nebyla v kontaktu s někým, kdo by roupy mohl taky mít? Ta první davka vybije všechno živé v podstatě ihned.

Příspěvek upraven 28.07.25 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
28.7.25 10:44
@ladybubolf píše: Více

Výborně. To nebyla celý první rok v3 školce nemocná? 8o 8o 8o Nebo hlídal někdo jiný…?OČR holt bude na něco vážnějšího. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.25 10:46
@Anonymní píše: Více

To já si zvykám. Dcera už je má po třetí. Ale dřív jsem s ní byla doma, tak jsem to neřešila. Jen jsem vznesla dotaz, protože jsem se bála, že mě ve školce ukamenují. Když se v dnešní době dělá věda s každým soplem u nosu. Dokonce jsem si musela nechat dceru doma i s aftem v puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.25 10:55
@truelly píše: Více

Nemocná byla každou chvíli. I její brácha. Snaží se střídat na hlídání muž, který pracuje na směny (kolikrát hlídal i po noční) a děda, který je v důchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.25 11:09
@Midaku píše: Více

Ano vše jsem přeprala, vysušila v sušičce, dvakrát za den jí sprchuju. A spí ve spoďárkách. Dezinfikuju záchod i vanu. už se nám to stalo, že Vermox nezabral. To jsou snad dva roky zpátky. I po Vermoxu měla strašně moc červíků. Zabrala až ta druhá dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.25 11:10
@Midaku píše: Více

Každopádně děkuji za odpověď. Jsem ráda, že je to konečně odpověď k tématu a ne k zneužívání dávky. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13896
28.7.25 11:15

Vermox působí tak, že červíky vyhladoví (znemožní jim přijímat výživu), proto trvá několik dní, než zapůsobí. Navíc ve stolici můžou být i mrtví červíci, to je normální. Do školky bych normálně dítě dala, přímo infekční dítě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.25 11:18
@AnastazieB píše: Více

Bohužel, ona měla ty červíky živé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.25 11:20

Kdybych to u svého dítěte zažila poprvé, tak jsem asi taky vyplašená a radši to konzultuju s lékařem. O tom všem tě měl poučit on. V klidu vysvětlit, že dítě do školky dát můžeš a ne dávat najevo, že je to tvá chyba. Pochybení vidím na straně lékaře a nedostatku poskytnutých informací.
No a teď už tedy víš, co a jak. Přeji, ať jste brzy fit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA