Odplenkování a změna prostředí

Anonymní
4.8.14 15:01

Odplenkování a změna prostředí

Ahoj, malej 21 měsíců se najednou z ničeho nic odplenkoval. Během týdne bez problémů si začal říkat a čůrá na nočník ve stoje, kakání ještě nezvládáme, respektive si říká ale nechce se posadit. Ale to je otázka času si myslím. Zvládá to i venku oblečenej, bez nehod, max. jednou za den se mi občas stane že se počůrá ale je to spíš tím že hlásí, běhá po hřišti a já to zrovna neslyším. Na spaní po obědě taky zvládá takže jsem enchala jen plínu na noc.

No a teď k jádru věci, jsme rozvedení a děti si tatínek bere jednou za 14 dní na víkend, ted o prázdnínách je neviděl 3 týdny. Když byl malý na dva dny u babičky tak čůrání zmákli. Jeden den se prý počůrával a druhý už byl bez nehod. Dle mě změna prostředí, než si zvykl že si má říkat babičce a kam chodit čůrat. No a tatínek se s nimi vydal na 4 dny pod stan a malý se mu počůrává a tak mu vrazil plínky na celej den aniž by se snažil. Oblečení jsem jim dala dost si myslím.

Chápu kde je problém, je maličkej, jiný prostředí, jinej člověk, nejistota. Ale co s tím. Nerada bych se dostala do situace že ho to doma opět naučím (doufám že nepojedem zase od nuly) a za 14 dní je bude mít opět tatínek a opět budeme tam kde jsem byli. Podotýkám že tatínek je v těhle věcech dost pohodlnej, neřeší to ale že by jako naschvál dal plínu to asi ne, jen se moc nesnaží ale užívá si dětí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
4.8.14 15:42

Musíš si v klidu promluvit s otcem a vysvětlit, že je to super, že to dítě chápe, že je léto, tudíž ideální počasí a čím víc se mu teď v tomto ohledu bude věnovat, tím dřív přestanou nehody…
Pokud mezi vámi jako rodiči nepanuje nějaká šílená nenávist, určitě se domluvíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
4.8.14 16:04

No, to by mě kleplo. Zkus tatínkovi vysvětlit, že mu tu plínku nemůže dát. Je táta, měl by si poradit, vysvětlit, že se bude čůrat ke stromu nebo na nočník a ono to půjde. Je potřeba, aby byl důslednej, takhle bys opravdu mohla začínat znova. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 16:05

No toto vše proběhlo bohužel bez odezvy, vysvětlila jsem mu jak a kam čůrá jak si říká co má hlídat a po tom co jsem zjistila, že mu dal na celej den plínku, potože se mu několikrát počůral, tak jsem ho i požádala ať to zkouší, že to zvládnou a je potřeba se tomu věnovat… ale nic :-( má dostatek náhradního oblečení a požádala jsem ho ať ho v tý plínce dává čůrat… Bohužel on si ve spoustě věcí jede po svývm a moc neřeší co je nejlepší pro dítě a že holt jsou děti taky trochu práce a zodpovědnosti a ne jen zábava. O tom že by se ho před tím snažil učit čůrat sám od sebe ani nemluvím, ale to je mi jedno…

asi jsem si jen potřebovala postěžovat..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.14 16:07

To vše jsem mu řekla, že mu s tím udělá akorát guláš v hlavě a budem začínat znovu. Na to byla jen odezva co je důležitější jestli aby se naučil čůrat nebo aby nebyl nemocnej…jestli ho má teda nechávat v mokrým… :roll: podotýkám vysokoškolsky vždělanej člověk…

snažila jsem se mu vysvětlit, že si malej potřebuje vybudovat důvěru, mít jistotu a že na tom musí holt zapracovat jinak to bude pořád dokola… jenže to už zase asi dělám naschvály a vymýšlím si… bohužel komunikace mezi námi moc nefunguje…

• Citovat
  • Upravit
4624
4.8.14 16:16

Domnívám se, že nejdůležitější je, že je s tátou spokojený. Otcové holt na tohle moc cit nemají. Být tebou nehrotím to a jsem ráda, že si spolu čas užijí. Rozhodit malého může cokoli. Můj synek chodil na nočník od cca 18 měsíců. Asi ve věku tvého synka ho hospitalizovali a byli jsme týden v nemocnici. Od té doby jsem ho přes půl roku na nočník nedostala ani za nic. Zkoušela jsem to do cca 2,5 let a nešlo to jinak, než že jsem mu plenku ze dne na den sebrala a nechala ho čůrat do kalhot a snažila se ho tak na ten nočník dostat. Trvalo to týden a teď vím (věřím :) ), že už je to napevno, neboť se mi zdá, že je již i dostatečně rozumově vyzrálý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 16:57

Fajn to je sice pěkný že si malý užívá a já co? až se mi vrátí na plenách tak začnu na novo, když mu to šlo bez problémů, za 14 dní pojede k tátovi zase na víkend a ten mu šoupne plíny, protože se mu 3× počůrá a není schopen se tomu věnovat a zase znovu? a do kdy mám jako čekat…

Odplenkováno jsme měli bez problémů během týdne, kdyby měl častější nehody, nebo to bylo půl napůl tak neřeknu, ale krom občasné nehody která se stane dítěti i ve 2,5 letech byl bezproblému, dokonce večer před spaním si řekl i v plínce… Navíc když si ho vzala babička tak to taky zvládla… a jen že tatínek si chce užívat tak to budu řešit co 14 dní? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.14 16:58

A o té spokojenosti to taky je, dítě je v novém prostředí s člověkem na kterého není tak zvyklý a ve chvíli kdy si v podstatě stoprocentně říká na záchod si najednou neříká? tak to za mě je dítě dost rozhozené…

• Citovat
  • Upravit
4624
4.8.14 17:16

Takže problém je někde jinde, že? Souhlasím, že je pro tak malé dítě rozvod a rozdělení rodičů dost děsivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 17:53

Rozvod už máme za sebou, od otce jsem pryč od malého 8 měsíců a má ještě starší ségru teď 5 let, myslím že tuhle situaci si ještě ten mladší neuvědomuje v pravém slova smyslu, spíš s ním zamává jiné prostředí a člověk ve kterého nemá tu důvěru a není na něj tolik zvyklý. Stejně jako třeba kdyby byl u babičky. Ale babička to zmákla takže myslím že dost velký problém je v tatínkovi aspoň z mého pohledu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10351
4.8.14 19:00

A co ústupek ze tvé strany, že syn bude mít u tatínka plínky a ústupek z otcovy strany, že se ho bude sám od sebe v intervalech ptát nebo vysazovat na nočník. Plínky může mít jen natahovací, tak ani tatínek nemusí držkovat, že to celý pak musí složitě nandavat..nemusí, jen natáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 23:21

To je sice pěknej kompromis, ale malýmu to nepomůže vůbec. Obě moje děti se odplenkovali stylem, že jsme plínku sebrali, on se chytl, pak se dva dny 3× počůral dopoledne a od té doby nic. Když mu dá plenku jsme na bodu nula neb si nebude říkat a na nějaké pravidelné posazování se mi vykašle, na to ho moc dobře znám. Stihne to tak jednou za den když mu tu plínu bude měnit. A já budu začínat od nuly. :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: Malej z toho bude mít akorát v hlavě guláš. Podle mě pokud jeden víkend tomu bude věnovat a nebude řešit že se mu 3× počůral a vydrží tak to bez problému dá. Však to úplně stejně zvládla babička. :nevim: Takže za mě toto není kompromis…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze

Step by Step