Odřené paty z bot

439
31.10.24 19:19

Odřené paty z bot

Zdravím, potřebuju poradit čím ošetřovat odřené paty z bot.
Před týdnem jsem si hodně odřela obě paty v nových botách a vůbec se to nehojí, při nošení bot to bolí (samozřejmě mám zalepené náplastí, ale nepomáhá to). Zkoušela jsem na to i hydrokoloidní náplasti přímo na odřeniny a efekt žádný.
Poradí někdo co nejlépe funguje ať se paty zahojí? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3056
31.10.24 19:22

A máš tam puchýře, nebo se urvaly?
Ja jinak když je hodně zle, používám compeed náplasti na puchýře a ještě to překryju tejpovací páskou.
Jinak samozřejmě ideálně nosit něco v čem se bota nedotýká těch míst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
31.10.24 19:33

@Kryptozoo puchýře jsem neměla, mám sedřenou kůži na té patě. To bych musela nosit otevřené boty bez paty a to už teď bohužel nejde. Jinak ve všech botách se pata dotýká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
31.10.24 19:38

Co zahoji patu neporadim.. ale vim co udelat s tou botou. :D Dceri jedny boty taky drbaly paty…v praci mame lepici pasku,,,amerika" tomu rikame.. ( mame i jen takova lepici kolecka z toho a ty beru). Drzi to na kazdem povrchu. I v te bote, krasne to vyhladilo a překrylo to,,dřecí" místo a nohy ma bez bolistek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
31.10.24 20:07

Zkus zatím koupit podpatenky, pata se ti zvedne a nebude se dřít o další boty než se zahojí a ty co tě sedrely asi vyhod, pokud není šance, že by se roztáhly.
Také s tím mám problém jak si koupím špatně boty, už jsme hodně vybíravá. Naposled, asi 5let zpět, jsem měla blbé boty, nové a domu šla natvrdo kus bosa a kus sešlápnutí jako pantofle, ty letěly :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
31.10.24 20:48

Me hojeni zrychlil hemagel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
31.10.24 21:16

@negra zkusím, i když je teda dost drahý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
31.10.24 21:48
@lucynka25 píše: Více

Existují i opatěnky, ty se lepí přímo na lem boty (nebo pod něj), takže ta bota pak netlačí - zmenší se teda asi o 1 mm, ale není nutné „zvedat“ patu. Taky existuje sprej na roztáhnutí kůže - nastříkáte, 20 min počkáte, obujete a bota povolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
31.10.24 22:45

@hopsahejsa ty opatěnky jsem kdysi zkoušela a v té botě mi vadily a bota mi byla těsná, ale teď řeším ty odřené paty hlavně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
1.11.24 05:58
@smile_xxx píše: Více

Tak jsem koukala, normalne zadej do vyhledavace americká lepící páska. Drzi to fakt na vsem. Plast, kov, drevo, sklo, latka..
Male to ted lepim do bot, kdyz se ji v botech rozedre na patach ta vystelka. A drzi to krasne. Ani nevim jak me to napadlo, ale skoda ze jsem na to neprisla driv. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
1.11.24 22:35
@Konys píše: Více

To asi myslíš klasickou stříbrnou pásku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí