Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti.
Před 10 dny mi byla laparoskopicky odstraněna 7,5cm cysta i s pravým vaječníkem. Po operaci jsem trpěla poměrně velkými bolestmi (nahromaděný plyn, rozšířený spodní řez), do pooperačního období jsem dostala bolestivou ovulaci (občasné křeče a tlak do konečníku, velmi bolavá prsa a bradavky, bedra, bolavý podbřišek) a nyní mám druhý den velmi bolestivou menstruaci (o týden dříve), ovulace, PMS a menstr. jsou u mě bohužel vždy bolavé. Co ale přetrvává i po 10 dnech od operace, jsou bolesti v místech zákroku. Jako by si tělo pamatovalo to pichlavé pobolívání v době před operací, jak cysta utlačovala vaječník. Teploty zvýšené nemám, jizvy jsou také v pořádku (jen tvrdé, mám po vyndání stehů, takže začnu postupně promazávat a provádět tlakovou masáž), gynekolog se mě ptal pouze od počítače na velké bolesti a teploty, jen zapsal bez komentáře. Stalo se to některé z vás? Že je to zkrátka zásah do těla a takto to ještě může bolet? Analgetika jsem po operaci již vysadila, bohužel kvůli bolestivé menstr. zase nasadila. Je to poměrně náročné psychicky i fyzicky. Občas bolest úplně ustane, někdy je mírná (od zákroku se nemohu vůbec vyspat - nepohodlná poloha na zádech, takže to člověk vnímá intenzivněji) a někdy je zkrátka silnější. 3. ledna mám kontrolu, pokud to neustane, chci to určitě řešit.
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!