Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Musite mit privod vzduchu a odvod vzduchu… take zalezi co je v technicke mistnosti (on je rozdil mezi plynovym kotlem a treba bateriemi od fotovoltaiky
)… a na kolaudaci nikdo prijit nemusi, vydaji jen kolaud. souhlas…
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat je to při kolaudaci s odvětráním místností bez oken. Máme špajz a tech. Místnost, kde nemáme okna. Architekt říkal, že musíme vymlátit díru na kgčko a udělat odvětrání, to se mi moc ale nechce. Musí to být? Napadlo mě, jestli to nevyřešit odvětrávací mřížko do dveří?
To dost záleží na tom, co v těch místnostech máte. To je potřeba se doptat přímo toho, kdo to potom reviduje. Někde to tou mřížkou vyřešíš, ale taky je potřeba spočítat, jakou má plochu. My museli taky přidělávat větrání a revizák nám řekl, jak má ta mřížka být veliká.
@llida píše:
Musite mit privod vzduchu a odvod vzduchu… take zalezi co je v technicke mistnosti (on je rozdil mezi plynovym kotlem a treba bateriemi od fotovoltaiky)… a na kolaudaci nikdo prijit nemusi, vydaji jen kolaud. souhlas…
Jenomže nic to nemění na tom, že kdykoli mohou přijít na kontrolu. Nebo se může cokoli stát, a pak bude problém.
@P4ja píše:
To dost záleží na tom, co v těch místnostech máte. To je potřeba se doptat přímo toho, kdo to potom reviduje. Někde to tou mřížkou vyřešíš, ale taky je potřeba spočítat, jakou má plochu. My museli taky přidělávat větrání a revizák nám řekl, jak má ta mřížka být veliká.
A jaky revizak? Komu bych měl řict aby mi s tím poradil?
@Anonymní píše:
A jaky revizak? Komu bych měl řict aby mi s tím poradil?
To záleží na tom, co v těch místnostech máte. Pokud plynový kotel, pak plynař. Pokud klasický kotel na tuhá, pak topenář. Elektriku bych řešila s elektrikářem. Pokud tohle nenapíšeš, tak se to fakt těžko radí.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat je to při kolaudaci s odvětráním místností bez oken. Máme špajz a tech. Místnost, kde nemáme okna. Architekt říkal, že musíme vymlátit díru na kgčko a udělat odvětrání, to se mi moc ale nechce. Musí to být? Napadlo mě, jestli to nevyřešit odvětrávací mřížko do dveří?
No a jak to máte v projektu? Přece musíte mít odsouhlasenou PD?
@P4ja píše:
To záleží na tom, co v těch místnostech máte. Pokud plynový kotel, pak plynař. Pokud klasický kotel na tuhá, pak topenář. Elektriku bych řešila s elektrikářem. Pokud tohle nenapíšeš, tak se to fakt těžko radí.
Technicka ma 2,5m2 a je v ní hl. El rozvadec, bojler, elektrický kotel a roztvadec pod. Topeni.
Spajz ma 6m2 a jsou tam dvirka do kominu krbove vlozky a jidlo.
@Proto02 píše:
No a jak to máte v projektu? Přece musíte mít odsouhlasenou PD?
Koupili jsme pozemek s projektem, ktery nemel byt nikdy uskutecnen, my ho uskutecnili s tim ze jsme zachovali rozmery aby projekt sel zmenit jako pred dokoncenim se souhlasem s. ú. Takze se dokumentace predelava podle toho co jak udelame.
@Anonymní píše:
Technicka ma 2,5m2 a je v ní hl. El rozvadec, bojler, elektrický kotel a roztvadec pod. Topeni.Spajz ma 6m2 a jsou tam dvirka do kominu krbove vlozky a jidlo.
Pak bych se zeptala elektrikáře na tu technickou a špajz bych řešila asi s topenarem nebo spíš revizakem na komín. Jinak my měli projekt taky schválený, ale na revize jsme taky museli ještě něco dodelavat.