Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravím všechny maminky, chtěla bych na Vánoce pořídit své dceři první jídelní židličku a taky ohrádku, prosím proto maminky které mají zkušenosti aby doporučily nějakou určitou značku a tip. Děkuji moc.
Je toho moc a já jsem váha váhavá.
@Kasperle ohrádku nevím..
ale židličku jsme měli CAM…polohovací a super
Takže za mě jakoukoliv polohovací s pultíkem. Mates se jí vzdal až ve skoro 3 letech ![]()
http://www.mall.cz/…inental-2013?…
nám Ježíšek přinese tuhle
s ohrádkou neporadím, tu kupovat nebudeme
@Kasperle nevim jak je ditko velke, ale ja davala kluky do zidlicky az kdyz uz sedeli a nejlepsi a zaroven za par kacek je zidle z ikea antilop (kdysi dokonce vyhrala nejaky test bezpecnosti) http://www.ikea.com/…_ikea/18715/
Vse ostatni kde jsme kdy jedli mi prislo akorat zbytecne a narocne na uklizeni
daleko rozumnejsi nez investovat do techto zidli mi prislo po druhem roce koupit detem drevenou rostouci zidli. Mame Jitro. A delaji se k tomu i popruhy pro male ditko, takze by sla pouzit od malicka
http://www.jitro-zidle.cz
Ohradka mi taky prijde zbytecna investice, chvilema jsem pouzivala cestovni postylku ta ma vetsi vyuziti ![]()
Příspěvek upraven 05.11.13 v 10:55
Ohrádku mám nějakou noname, je dobrá, dřevěná, dole s potaženou vypolstrovanou deskou. Nevím co bych si bez ní počla. Židličku obyč z ikei, ty ostatní nechápu, bych se zbláznila ostatní čistit po každým jídle (4× denně)
Záleží na tom, kolik chceš investovat a co od židličky čekáš. My máme rostoucí židličku Jitro, je sice dražší, ale zas by měla vydržet až do dospělosti a nebudeme muset za pár let řešit, na co posadit dítě, které už z klasické dětské židličky vyrostlo, ale z normální židle na stůl nedosáhne.
U židličky si dej pozor hlavně na dobrou omyvatelnost (na některých těch polstrovaných je spousta záhybů, ze kterých budeš rozpatlané zbytky jídla dolovat ven párátkem) a na stabilitu.
S ohrádkou moc neporadím. Taky jsem chtěla kupovat, klasickou dřevěnou bez podlážky, co se postaví na zem a přesune podle potřeby, a našla jsem na internetu vlastně jen jeden jediný typ, který měl tak mizerné zavírání, že to dcera zvládla otevřít už v osmi měsících. Takže jsme ji zas vrátili a nakonec jsme místo ohrádky udělali jen vrátka mezi místnostmi (potřebuju mít možnost oddělit dítě od psa) a na krátké odložení (třeba než si dojdu na záchod) mám v obýváku postýlku.
@quinny: Jitro se dá bez problému použít i pro malé dítě, jediná podmínka je, aby už samo sedělo. My ji máme od 8 měsíců a je bezvadná.
IKEA Antilop taky není špatná, chtěla jsem ji koupit na dvůr, ale nakonec jsem v IKEA koupila jinou, malinko dražší, trochu polstrovanou se sundavacím pratelným potahem a hlavně skládací, takže bude fungovat i jako „cestovní“ k babičkám. Na Antilop mně osobně teda vadí strašně veliké rozpětí noh. Chápu, že je to kvůli stabilitě, ale kdybych si ji postavila doma ke stolu, tak se v kuchyni nehnu a budu o ni pořád zakopávat. Navíc mě osobně docela záleželo i na vzhledu, chci mít doma hezky a útulno, ne v kuchyni koukat na bílý plastový výlisek. I proto jsme volili hned Jitro, vybrali jsme si barvu, která nám ladí se stolem a ostatními židlemi.
Ohrádku máme cam america 2013, kupovat příště, koupím takovou, ze které bude moct i sám odejít (tato je celá síťkovaná). židlička je prej nejlepší chcicco polly
Záleží hodně na tom, co od těch věcí čekáš a kolik máte doma místa. Židličku máme antilop z IKEA, dobře se udržuje, je už pro sedící dítko. Jenom ty nohy jsou fakt otravné, místo sice máme, ale pořád o ně člověk zakopává. Vzhled jsem podřídila praktičnosti a omyvatelnosti s tím, že až bude první větší, dostane rostoucí židli a ikeu využije druhý. Ohrádku máme obyčejnou dřevěnou 150*150cm bez podlážky, zastřihla jsem do ní pěnové puzzle, protože máme na podlaze dlažbu. Výhoda toho je, že když v ní malý stojí, tak se neposune, protože stojí zároveň na tom puzzle. Chtěla jsem co největší, ať tam může chvíli pobýt a já třeba s ním. Koupila jsem na aukru použitou za 1000 Kč.
@Kassy jj jde vzdyt jsem to psala. Jen my meli antilop uz na prvniho tak jsme ji vyuzili podruhe a hlavne te jitro by asi moc neprospelo kdybych ji neustale drhla tak jak drhnu tu antilop
ta je mimochodem taky v pohode skladaci jezdila s nama na vsechny dovolene i navstevy. Ale jinak mas jiste oravdu. Nicmene pro me stale pomer cena vykon vitezi ![]()
Židličku jsem na nesedící prtě používala Peg Pérego Prima Pappa Diner a supr, ale co začal sedět tak zbytečný, znovu bych nekoupila, za mě vyhozený peníze. Na bazárku jsem koupila za stovku jen z hecu takovou tu starou, ve který snad krmila mamina ještě mě, máme jí rozloženou na stoleček a kluk z 99% jí v ní.
S ohrádkou neporadim, tu nevedem ![]()
Terezko ta ale vypadá opravdu sympaticky a ta cena je super, já už jsem byla smířená že pod 2000 se nedostanu, díky za tip, popřemýšlím. ![]()
Takže jak dítko začlo sedět už v té židličce nechtělo být???
Židličku máme od Baby Point, model Pinta, je omyvatelná, polohovatelná, můžu jen doporučit.
Ohrádku máme tuhle: http://ohradky.heureka.cz/…50-borovice/ chtěla jsem co největší ![]()