Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu zkušenější
Mám několik oleandrů na terase, stanoviště i zálivka jim vyhovuje, mají spoustu poupat a květů. Jeden z nich - stromkový - má ale evidentně nějakou chorobu, listy i poupata černají, postupně odpadávají, poupat je hodně, ale nerozkvetou. Víte někdo, co to je a co s tím? Díky!
Z těch fotek těžko říct, ale tipla bych antraknózu nebo něco takového, zdá se mi to podle těch lézí na listu. Ale jak říkám těžko říct strašně blbě to vidím. Zkusila bych naslepo nějaký fungicid, běž do nějakých zahrádkářských potřeb. Lepší jsou takové ty drobnější, ne UniHobby a tak, tam tomu prd rozumí. Já nemám moc přehled co je prodejné v malobalení pro neprofesionály, ale co vím, že bys mohla bez problému sehnat Ortivu od AgroBio Opava.
@Sabinka Jinak tam může být neplecha kde je primárně na vině hmyz, ale mšice nebo puklice nebo tak jsi tam asi neměla, ne? To bys napsala, předpokládám, že to sleduješ
Spíš to vidím fakt na tu Ortivu, ta toho pobere hodně, já to většinou radím zahrádkářům na tadyty houbový podezření a když je to aplikováno jak se má, tak jsou dobré výsledky a moc s něma nemusím řešit co tam zcela konkrétně je.
Hmyz opravdu ne, to jsem si jistá. Kontroluju i večer s baterkou
Zkusím zítra sehnat. Pak dám vědět. Díky!
Tak hlásím, že Ortiva pomohla, jen musím asi dát opakovaně, zřejmě je to komplexní problém naší zahrady. Příští rok budu nachystaná. Děkuji.-)
@Sabinka píše: Více
Tak paráda, jsem ráda, že jsi spokojená s výsledkem, udělalo mi to radost ![]()