Oleandr černá

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2149
7.7.24 21:29

Oleandr černá

Prosím o radu zkušenější :-) Mám několik oleandrů na terase, stanoviště i zálivka jim vyhovuje, mají spoustu poupat a květů. Jeden z nich - stromkový - má ale evidentně nějakou chorobu, listy i poupata černají, postupně odpadávají, poupat je hodně, ale nerozkvetou. Víte někdo, co to je a co s tím? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.7.24 22:01

Z těch fotek těžko říct, ale tipla bych antraknózu nebo něco takového, zdá se mi to podle těch lézí na listu. Ale jak říkám těžko říct strašně blbě to vidím. Zkusila bych naslepo nějaký fungicid, běž do nějakých zahrádkářských potřeb. Lepší jsou takové ty drobnější, ne UniHobby a tak, tam tomu prd rozumí. Já nemám moc přehled co je prodejné v malobalení pro neprofesionály, ale co vím, že bys mohla bez problému sehnat Ortivu od AgroBio Opava.

• Citovat
  • Upravit
2149
7.7.24 22:16

Díky! Určitě zkusím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.24 22:23

@Sabinka Jinak tam může být neplecha kde je primárně na vině hmyz, ale mšice nebo puklice nebo tak jsi tam asi neměla, ne? To bys napsala, předpokládám, že to sleduješ :mrgreen: Spíš to vidím fakt na tu Ortivu, ta toho pobere hodně, já to většinou radím zahrádkářům na tadyty houbový podezření a když je to aplikováno jak se má, tak jsou dobré výsledky a moc s něma nemusím řešit co tam zcela konkrétně je.

• Citovat
  • Upravit
2149
7.7.24 22:54

Hmyz opravdu ne, to jsem si jistá. Kontroluju i večer s baterkou :) Zkusím zítra sehnat. Pak dám vědět. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
13.9.24 20:25

Tak hlásím, že Ortiva pomohla, jen musím asi dát opakovaně, zřejmě je to komplexní problém naší zahrady. Příští rok budu nachystaná. Děkuji.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.24 19:57
@Sabinka píše: Více

Tak paráda, jsem ráda, že jsi spokojená s výsledkem, udělalo mi to radost :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1