Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Manžel měl výsledky ještě horší
Dostal kontakt na odborníka androloga, ke kterému docházel na konzultace a kontrolní spermio. Pak půl roku na injekce Pregnylu. Poté nás rovnou předali do péče CAR. Jedinou možnou metodou v tomto případě bylo IVF, ICSI.
Tak upřímně 3mil/ml žádnýma vitamínama nezachráníš ![]()
Manžel má (měl v r. 2008) 7mil/ml a máme dceru po IVF + ICSI pak jsme šli do dalších IVF 2013 a to už muselo být i PICSI a máme holky dvě ![]()
mají to pěkně popsané
jinak IVF je stručně pícháš si hormony od 1 dne MS cca 10 dní rostou ti vajíčka pak injekce k uvolnění a následná odměr pod narkózou.
muž předá sperma v době punkce folikulů (vajíček)
ICSI a PICSI jsou metody oplodnění již získaného vajíčka a spermatu.
Děkuju…a je třeba k tomu nějaké doporučení gyndaře, či jiného lékaře?
@xsaleen píše:
Děkuju…a je třeba k tomu nějaké doporučení gyndaře, či jiného lékaře?
ne oni ti (vám) udělají vše sami stačí si vybrat CAR a zavolat, možná budou chtít pak tvoje výsledky stěru od gyndařky to sem myslím dávala kopii, ale až na další konzultaci. Ono zavoláš a přijdeš na konzultaci odeberou sperma a tebe vyšetří pokud nebudeš mít MS a proberete možnosti…
hodně štěstí ![]()
@Blanka S jak zjistím jaký car je dobrý? tady v Plzni jsou dva..
a co jsem tu četla, tak se dr bohužel střídají…
vim, že se pořád ptám, ale nemám v okolí koho se zeptat.. ![]()
a stěry jaké? spermiogram máme z tohoto týdne, takže aktuální..
@Anonymní píše:
@Blanka S jak zjistím jaký car je dobrý? tady v Plzni jsou dva..a co jsem tu četla, tak se dr bohužel střídají…
vim, že se pořád ptám, ale nemám v okolí koho se zeptat..
a stěry jaké? spermiogram máme z tohoto týdne, takže aktuální..
přečti si diskuse o CARECH jak kde byl kdo spokojený a s jakým dr…
stěry myslím cytilogii, spermiogram pokud máte aktuální tak ho nejspíš dělat nebudou.
Já jsem u Prahy a prošla jsem čtyřmi CAR, každý má svůj vlastní přístup a postup. Podívej se do diskusí na Plzeňské CAR.
Ahoj,
žádný počítání ovu, nic.. a povedlo se na poprvé
potřebovala bych poradit a vysvětlit pár pojmů… S přítelem se snažíme o miminko, bohužel se nedaří.. já byla na hp a v pořádku, problém je v jeho spermigramu
má oligozoospermei, 3mil/ml a ještě non progresivní.
Byli nám doporučeny nějaké doplnky stravy, a za dva měsíce další odběr..
Co se bude dít, pokud se to nezlepší? je mi jasné, že to bude tedy vyžadovat asistenci lékařů… ale co by mohli chtít dělat? Nějak se v těch všech skratkách ztrácím, jsem z toho jelen..
Já sice už dítě mám ale přišla jsem k němu, ani nevím jak..
děkuji všem za vysvětlení