Omicron a děti od 6-36 měsíců

80
18.3.22 20:30

Omicron a deti od 6-36 mesicu

Zdravim vsechny, predem se omlouvam jestli jsou zde podobne temata, ale nic mi neslo rozkliknout. Chci se zeptat prosim, maminky, ktere maji deti od 6 mesicu do 3 let jestli mate zkusenost s Omicronem. Na internetu pisou hrozne veci, ze Omicron je nebezpecny pro deti do 4 let, tak jsem se zhrozila. Prosim jestli mate zkusenost, napiste mi jaky jste meli prubeh. Dekuji moc predem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16
18.3.22 20:36

Zrovna si tím procházíme už podruhé. Malá má skoro 6 měsíců, první den zvýšená teplota, velká únava, nechutenství, teď už ji zbyla akorát rýma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
18.3.22 20:39
@Jasy19 píše:
Zdravim vsechny, predem se omlouvam jestli jsou zde podobne temata, ale nic mi neslo rozkliknout. Chci se zeptat prosim, maminky, ktere maji deti od 6 mesicu do 3 let jestli mate zkusenost s Omicronem. Na internetu pisou hrozne veci, ze Omicron je nebezpecny pro deti do 4 let, tak jsem se zhrozila. Prosim jestli mate zkusenost, napiste mi jaky jste meli prubeh. Dekuji moc predem

nikde jsem nečetla, že by byl omikron nebezpečný pro děti do čtyř let. Celkově je omikron mnohem mírnější pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.22 20:39

@Jasy19 my měli omikron když dvojčata měla 10m. Jeden den měli teplotu 38,ale to bylo na 100% od zubů a dva dny hodně slabou rýmu :think:

• Citovat
  • Upravit
180
18.3.22 20:40

Já mám 5 letého, omikron mu začal před 3 týdny. První 2 dny měl 40,2 teploty, pak celý týden těsně pod čtyřicítkou, nešlo to srazit na míň než 38,5 a jen na chvíli, měl kašel a rýmu. Na začátku taky zvracel. Neměl chuť k jídlu, i teď moc nejí, všechno mu smrdí, teď chodil 3 dny do školky a zase kašle. Takže sice je starší, ale taky nic moc. Myslela jsem, že skončí v nemocnici a pořád není ok. Předtím byl zdravý, marodí jednou za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
18.3.22 20:45

Jeden den nesrazitelné horečky. 40,2 po paralenu. Srážela jsem zábalama. Druhý den už jen lehce zvýšená teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
18.3.22 20:49

Syn necelé 3 roky měl 2 dny zvýšenou teplotu (kolem 37,5), únava a lehce rýma. 5ti letý měl jeden den horečky 39,5, druhý den byl v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
18.3.22 20:58

Meli jsme na konci ledna. Syn 2,5roku.. mel trochu kasel, na jeho pomery naprosto mirny kasel. Jinak nic. Dcera, 5 let, lehce zvysena teplota, dva dny, vzdycky vecer a stezovala si, ze ji boli bricho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
18.3.22 21:34

Syn 1,5 roku - 2 dny horecka pres 40, pak 2 dny zvysena teplota, velka bolest briska, prujem. Dcera 2,5 roku to same, akorat se k prujmu pridalo i zvraceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
18.3.22 21:54

Dcera tři roky a kousek zcela bez příznaků. Kdyby ve školce neřekli, že to tam je, tak o tom ani nevíme, stejně jako jsem byla bezpříznaková já. Nicméně já byla těsně před porodem, tak to bylo jiný vzrůšo… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.3.22 21:55

Dekuji moc vsem za odpovedi jste zlate. No i na ceskych webech i na zahranicnich pisou, ze Omicron je nejnebezpecnejsi pro deti od 0-4 let az peti. Jeste jsem se chtela zeptat, syn 3 roky nechce ani pit, ani jist, teplota nejde srazit pod 38,5 a uz i zvracel. Nedostanu do nej zadny sirup, vzdy vyzvraci, muzu jen panadol cipky a ty co 6 hodin tak co s tim a tekutiny taky vyplivuje, docela ma husi kuzi a obcas s nim trepe zimnice tak nevim jestli muzu zabaly ci koupel? Ach jo jsem v zahranici a tady moc pomoci po telefonu neni. Musela bych jet do jineho mesta na pohotovost a plus mam jeste kojence. Manzel lezi taky s Omicronem. Takze slozite nekam jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
18.3.22 22:13

@Jasy19
Ahoj, myslím, že dětem se při omicronu projevují příznaky více než dospelým. Ale neboj se, omicron není tak nebezpečný, jako předchozí varianty, proto spousta zemí upouští od opatření. My jsme to doma měli všichni ve stejný čas. Partner a já lehčí průběh, roční dcera měla dva dny horečky přes 38, třetí den přes 37. Panadol zabíral lépe než nurofen, dále jsme jí dávali vlažné obklady. Určitě to bude dobré. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
18.3.22 22:14

@Jasy19 Syn taky nechtel pit…doktorka nam rekla, ze vzhledem ke strevnim problemum at nedavam sirup ale dam cipky od Panadolu a Nurofenu. Pokud by to nezabiralo tak bud dat zabaly na nozicky, ale pouze v pripade ze je ma horke a ne studene nebo ho dat do vlazne koupele…davala jsem cerny caj s glupopurem po lzickach, vychlazenou mineralku, ale nic nechtel :nevim: Nakonec mi moje doktorka rekla at mu dam proste sladkej dzus s neperlivou mineralkou 8o, ze sice boli brisko, ale ze dostat do nej tekutiny je dulezitejsi. Jo a davat probiotika. A taky mi nechtel vubec jist, snad az po dvou dnech si dal aspon piskot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
18.3.22 23:25

Syn (dva roky )bez příznaků, stejně jako starší děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
18.3.22 23:30

My máme taky omicron teď a 5tydenni holčičku, tak mám taky strach co bude.. mate někdo zkušenost s tímhle věkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí