Omítkový nebo sádrokartonový strop

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27.3.22 07:59

omítkový nebo sádrokartonový strop

Ahoj ve svém starším domě mám trámový strop s pohledem a nahozená omítka a chci se zeptat jestli je lepší strhnout strop nechat jen trámy a položit zateplení se sádrokartonem nebo jen opravit praskliny. jde o to že se chystám na položení podlahy děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1462
27.3.22 08:11

Opravdu se na emiminu pta chlap na vhodny podhled? to uz nefunguji weby urcene pro stavby svepomoci? navic bez dalsiho asi milionu doplnujicich info o stavbe ti stejne nikdo relevantne neodpovi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
27.3.22 08:18

Dej jsem aspoň fotku, napsala jsem ti dlouhou odpověď, ale z toho dotazu není úplně jasné, co myslíš. Obecně - do starého domu sádroše nervat, pokud to jde vyřešit jinak. Dům pracuje, sádroše časem různě praskají. Teda ty jejich spoje. A ani se to nehodí, ale to je jen můj pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.3.22 08:22

Tak záleží, jak máš vysoké stropy. Jak moc je to poškozené. My máme mezi patry sice betonový strop, ale i v přízemí máme sádrokartonové stropy. Je to teda novější barák. Už i rekonstruovaný po sedmi letech od kolaudace :zed:. Sádroše jsou fajn. Si vem, že my máme všude místo světel bodovky ve stropě. Jen v kuchyni a obýváku je jich rozmístěných 14. V každém jiném pokoji minimálně 3 a na chodbě taky tři + i nějaká požární čidla ve stropech. Kdyby se komplet vše mělo dávat do omítaného stropu, ať to není vidět. Takhle je to mezi profily roztažená ta elektrika a husí krky na kabely od televize, internetu atd. Zaklopili to sadrošem a je. Kdyby se zas něco stalo. Sádroše odklopí, vymění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.3.22 09:49

Lepší je to shodit, udělat sádrokartonovej podhled a na to zateplení. Je to rychlý, čistý a efektivní. Původní strop bych neopravovala a už vůbec nedělala omítkovej.

• Citovat
  • Upravit
Janli
27.3.22 09:53

@mokkk jen pocit. Pokud není sádrokarton a rošt odfláknutej, tak nic praskat nebude. Stejně musí pod ten trámovej strop udělat nějakej podhled a na ten by dával omítku. Zbytečně pracný a praskalo by to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max