Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte všichni!
Mám dotaz, jak jsem již psala v názvu tématu, dcerka (5m) se probudila a ta zadní část naušnice byla v postýlce. Netuším jak ji to odpadlo, nicméně stalo se.Tak se chci zeptat, jestli nemáte nějaký fígl, jak tu naušnici udržet v uchu. Má jí tam stále, ale je otázkou času než vypadne.Je to plastová naušnice.
Dík moc za rady ![]()
Nám se to také stalo, ale dcera měla kovové. Normálně jsem ten uzávěr vrátila zpět a drželo to (,ale nevím, jestli ta plastová je stejná). Stejně mi to nakonec ale nedalo a náušnice jsem jí brzy vyměnila. Má nové se zámečkem a nemusím mít strach, že je spolkne. Jestli je na výměnu ještě brzy, vyměnila bych pouze tu jednu a s druhou bych počkala. Hodně štěstí.
Normálně tu zadní část zase nasaď. Nám se to stalo taky několikrát. Pak tu zadní část ta naše kočka ztratila definitivně a dali jsme zlaté. I tu zlatou ztratila a to mě mrzelo mnohem víc než ten plast.
Take mela mala nastrelene ty plastove, sice se nam nerozeply, ale po vyndani jsem je zkousela znovu zacvaknout, ale uz to nebylo tak napevno. Za to sundavani, to byl masakr! Bylo potreba fakt hodne sily. Rozhodne ale doporucuji vcas vymenit za jine, protoze ten plast se v ousku tak dobre necisti a nase mala z toho mela pak postupne zanicena obe ouska a jeste ted po mesici to musim dolecovat. Drzim palce
!
Nasadit zpátky - pokud to nepůjde, tak vyměnit za jinou. Tu výměnu doporučuji ve spánku a novou náušnici předtím naložit do lihu a pomazat framykoinem, pokud máte. Líp se potom nasadí, když to klouže, navíc pokud to není zahojené, tak se to přendáním může znovu trochu poranit, tak ať není zbytečná infekce…
Jestli ji ma aspon dva tydny, tak dat zlate.mame taky ty plastove a rikala ze nemusime cekat sest tydnu, ale za dva tydny muzeme vymenit.ja mam spise opacny problem. nejdou mi sundat.mala se skube a place. zkousela sem vyklat, tocit, od sebe oddelit. nejde nemate nekdo figl? mame je ted mesic tak jeste dva tydny ji je necham a pak asi k doktorce at to male sunda.
@Majklina Take mi to neslo sundat. Bala jsem se, abych ji nenatrhla ousko. Chce to ale chytit z kazde strany jednou rukou a proste dost znacnou silou to od sebe odervat. Nam nic jineho nepomohlo
.
@Lu13 no to jsem zkoušela, malá sebou škube a pak dost pláče, ale nevím jestli jen proto že ji to otravuje anebo bolí, nejsem si vědoma že bych ji s tim uchem tahala nebo tak něco. zkusíme zase za pár dní. ale díky.
@Majklina Nase beruska se take vrtela a plakala, ale ne bolesti. Nema rada, kdyz ji neco delam u hlavinky
. Dala jsem ji do ruky zajimavou hracku, tak se nesoustredila na usi a nakonec to slo
. Ale bala jsem se
. Drzim palce!!!
@Lu13 píše:
@Majklina Nase beruska se take vrtela a plakala, ale ne bolesti. Nema rada, kdyz ji neco delam u hlavinky. Dala jsem ji do ruky zajimavou hracku, tak se nesoustredila na usi a nakonec to slo
. Ale bala jsem se
. Drzim palce!!!
diky, zkusim ji taky necim zabavit snad to pujde.
@Lu13 hotovo
zrovna mi u krmeni usla, tak mi to nedalo a slo to samo.mala spala jako drevo. Jeste se na me usmala a spi dale.mam radost.
@Majklina Supeeer
!!! Aspon se nebudes muset bat, ze ji ztrati
. Tak se mejte krasne!!! ![]()