Omylem podaný lék

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
300
17.9.12 09:29

Omylem podaný homeopatický lék

Můj čtyřměsíční syn má stále zúžené slzné kanálky. V knize Homeopatie pro děti od Dr. Markuse Wiesenauera jsem se dočetla, že osvědčeným lékem při zúžených kanálcích je Pulsatilla D 12 (respektive 9 CH)2 x denně 1 kulička. Tudíž jsem ji v pátek zakoupila, ten den podala jednu kuličku, v sobotu 2 a po reakcích malého se rozhodla, že už ji rozhodně podávat nebudu. Z našeho malého hodného miláčka se stalo podrážděné, nervózní miminko, které jak krásně usíná, mi v pátek intenzivně prořvalo zničehonic půl hodiny před spaním a v sobotu minimálně hodinu. A dnes se tak s malým ráno procházím, prohlížíme si kde co je, přijdeme k poličce, kde mám asi čtyři tuby homeopatik a já si všimla, že tuba s Pulsatillou je stále zavřená a zalepená a já DEBIL mu podávala Ricinus communis 5 CH. :zed: :zed: Takže teď nevím, co jsem mu tím způsobila, za jak dlouho to vyprchá. Včera už usínání vcelku v pohodě, jen trochu ještě pořvával, ale už to bylo lážo plážo oproti těm dvoum dnům před tím. Takže, jak uvidím, že je to zase on, můžu zkusit tu Pulsatillu? Nejradši bych si nafackovala..

Příspěvek upraven 17.09.12 v 09:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2400
17.9.12 09:39

Mám skoro 3m syna, kanálky neřešíme, kapu oseptonex když to hoří, jinak nechávám být, je to stále lepší a lepší. Má to už od porodu a měl to i starší syn a mým přístupem pohoda džez to samo krásně odeznělo. Vím jistě, že všechny mé kamarádky, které s tím šly k doktorovi, skončili opakovaně na čištění kanálků, kde je doktor nechtěl pustit dovnitř a nakonec to dítěti přešlo věkem ve stejný čas, jako mému synovi. Takže radím čistit očičko a počkat, až se věkem rourka zešíří a začne lépe fungovat a neucpávat se. Jo věřím, že horší to je, když přijde velký zánět, to se ale ani mým dětem, ani dětem kamarádek nestalo. Kašli na to, čisti mu oko a nechoď k doktorovi, pokud to nehoří. Mě vyhrožovala i baba v lékárně, prý no a pokolikáté už kupujete ten oseptonex ( protože je účinný měsíc žejo ) a já proč? A ona, no pokud mu to nepomohlo, tak běžte k doktorovi. To víš že jo krávo. Každý se na ty miminka klepe, už jim čistit kanálek. To zrovna :cert: :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
17.9.12 09:42

Na kanálky doporučuju masáž!!! Ta jediná nám opravdu zabrala…ale musela jsem masírovat asi měsíc a půl… Kapky a podobné věci neměli smysl

• Citovat
  • Upravit
2400
17.9.12 09:43
@TessAg píše:
Na kanálky doporučuju masáž!!! Ta jediná nám opravdu zabrala…ale musela jsem masírovat asi měsíc a půl… Kapky a podobné věci neměli smysl

Já si taky myslím, prostě je to mimčo malinký, tak to chce přežít, ty kanálky pán bůh nějak nedořešil, ale já bych to taky tak nějak foukala a piplala a vydržela, než to odezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
17.9.12 09:48

@jájaana dalas mu toho málo, žádné následky to určitě mít nebude :hug: Klidně zkus tu Pulsatillu. Taky vždycky brejlím na ty tubičky, co je co, všechno to vypadá stejně :-) Holt jsi malému trochu podpořila mlékotvorbu, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
17.9.12 09:50
@Etcetera78 píše:
@jájaana dalas mu toho málo, žádné následky to určitě mít nebude :hug: Klidně zkus tu Pulsatillu. Taky vždycky brejlím na ty tubičky, co je co, všechno to vypadá stejně :-) Holt jsi malému trochu podpořila mlékotvorbu, no :lol:
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
17.9.12 09:51
@TessAg píše:
Na kanálky doporučuju masáž!!! Ta jediná nám opravdu zabrala…ale musela jsem masírovat asi měsíc a půl… Kapky a podobné věci neměli smysl

Masíruju od narození denně několikrát, tudíž už 4 měsíce.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
17.9.12 09:59

@jájaana no tak asi ne dobře, aspoň já jsem masírovala 2 měsíce jak debil špatně, pak až mi doktorka řekla, že to dělám blbě, tak jsem pak masírovala zase a za měsíc a půl dobrý.

• Citovat
  • Upravit
847
17.9.12 10:54

Jako homeopatka tě jen můžu uklidnit, že to asi ten Ricinnus neudělal, je to jednak příliš malá dávka a navíc si to podalal poze 1 nebo 2×. I když někteří jedinci mohou být velmi citliví a pak je ta reakce silnější.

Léků na ucpané slzné kanálky je víc a ano jedním z nich je i Pulsatilla, která však může nebo nemusí pomoci, vždy záleží na symptomech. To ředění je podle mě příliš nízké a navíc nižší potence spíše podporují vylučování a vyšší zase zastavení, prosto si myslím, že bych volila vyšší potenci, ale zkus to a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
17.9.12 11:15
@TessAg píše:
@jájaana no tak asi ne dobře, aspoň já jsem masírovala 2 měsíce jak debil špatně, pak až mi doktorka řekla, že to dělám blbě, tak jsem pak masírovala zase a za měsíc a půl dobrý.

Masírování jsem rozebírala přímo s lékařem, ukazovala mu jak to dělám a říkal, že dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
17.9.12 13:31

Vzhledem k tomu, ze homeopaticke leky obsahuji jednu molekulu ucinne latky na objem nasi galaxie, s moznou otravou ci nezadoucimi ucinky bych si nelamala hlavu :-) a to druhy klidne dat muzes, jestli tomu veris.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.12 19:50

panadol

Ahoj prosím o radu dnes má můj syn celý den teploty o půl třetí sem mu dala nurofen a večer jsem mu dala v 19:00 panadol čípek a má se to dávat po 4hodinách v tom stresu sem si to vůbec neuvědomila. Mám strach aby se mu něco nestalo???Prosím poradte děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21891
28.9.12 19:53

Muze se stridat po trech hodinach, dala jsi to spravne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.12 19:55

No super děkuji sem z toho byla hrozně nervozní :( hrozne stresuju jak jde o malýho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
12.10.12 23:34
@Pudloslava píše:
Vzhledem k tomu, ze homeopaticke leky obsahuji jednu molekulu ucinne latky na objem nasi galaxie, s moznou otravou ci nezadoucimi ucinky bych si nelamala hlavu :-) a to druhy klidne dat muzes, jestli tomu veris.

Většinou se nic nestane, ale homeopatika mají tu schopnost vyvolávat symptomy nemoci, které i léčí (takto probíhá i zkoušení léků a sestavování jejich obrazů). Takže takhle by se „nežádoucí účinek“ projevit mohl, na to pozor.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová