Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem měla opakovaně záněty, až mi byla zjištěna ureaplasma. od přeléčení se to opakovalo jen párkrát. Po styku musím jít hned na malou a opláchnout spodek, nepoužívám žádné intimní gely apod, nedělaly mi dobře
Můžeš zkusit gynimun rapid nebo gynella silver prevetivně, třeba 2× v týdnu a vždy po sexu. Nečekat až se to rozjede a bude to na ATB. A lichořeřišnici v kapkách třeba. Jestli míváš e-coli, může být přemnožená, tak ni je dobré Utipro. Polykací a zaváděcí probiotika mně osobně taky nefungují, spíš to zhoršují.
Snad ti nový doktor udělá pořádné vyšetření, i an tu ureaplasmu. Tampony používáš?
@Janča6 tampony jsem dříve používala, ale pak jsem kvůli tomuhle přestala, a používám vložky, bez parfemace, také jsem si říkala zda mi to nedělali ty tampony, ale zřejmě ne, když to mam stále
a na tu ureuplasmu se děla nejaky speciální test? Nebo myslíte ze to lékař vždy posílá na tu kultivaci? Ureuplasmu mi nikdy neřekl ze bych mela
a vzdy mi řekne jako nejaky název bakterie, ze je to ale jako běžná bakterie, tak to asi ureaplasma snad nebude, a nebo myslíte ze by mi ureplasma mohla způsobit dalsi a jine bakterie? ![]()
@Anonymní píše: Více
Ano, rapid sem zkoušela i preventivně, atd. Ale vždy stejný výsledek bohužel
Ahoj holky, píšu o radu a vaše zkušenosti.
za 14 dni jdu dokonce i k novému doktorovi. Jeste jsem zapomnela zmínit ze jsem dřív mela pms, hlavně natekla a bolavá prsa pred ms, ale to uz mi tak pred 3 měsíci zmizelo, a 3 cykly uz i bez pms, za to bych mela byt asi na jednu stranu rada, ale s těmi okolnostmi, me to začíná spíše taky děsit. 
Od prosince minulého roku trpím každý měsíc buď na kvasinky a nebo nějaké bakterie (snad skoro pokaždé jiny název bakterie)
Skoro vždy mi dá doktor Polygynax na zavádění na 12 dní, že prý účinkuje proti bakteriím i kvasinkám..(párkrát sem mela i antibiotika na polykání)vždycky mi zabere, ale pak treba u 11 tablety začnu zase cítit nepohodlí a takhle furt dokola, přijde mi ze se vzdy vyléčím, za par dni dostanu menstruaci a po menstruaci treba za 2 dny jsem uz zase u doktora..a takto uz pres pul roku..vyzkoušela jsem snad vše co se dalo, hygiena atd zaklad, vím, kalhotky bavlna, atd. Polykám i probiotika na spodek, a i jsem zkoušela na zavádění, ale vždy stejný výsledek, nedej bože když se vyspím s přítelem, to mam zaděláno na problém snad hned po sexu. Partnera sem poslala na testy taky, kde ho jendriv odmítali když je bez příznaku, pak následně nakonec udělaly nějaký výtěr z močové trubice, a řekli ze tam nic nemá a že i kdyby měl tak většina testu může být negativních, a že preventivně mu stejně nic nedají. Na kvasinky používal mast ale na bakterie nic. Zkoušely jsme i kondom a stále stejný výsledek. Už se bojím aby nebyl nějaký vážnější problém. A tak se ptám, už ze zoufalství, nemá s tím taky někdo zkušenost?