Opakované vyrážky/ekzém - babská rada?

103
3.7.17 13:19

Opakované vyrážky/ekzém - babská rada?

Dobrý den,
už někdy od května se syn opakovaně osypává. Od lékaře jsme na to dostali mastičku (naposledy kortikoidovou :? ), vyrážka vždy zmizela, ale po chvíli se objevila zase. Dle Dr. je to ekzém z vedra a zapocení. Je fakt, že po pobytu venku se to většinou zhoršilo, ale momentálně má syn vyrážku znovu a pro změnu hlavně v obličeji, tak už jsem z toho bezradná :roll: Nechci ho pořád mazat (a už vůbec ne kortikoidy), protože to sice zabírá, ale jen krátkodobě, takže to příčinu vůbec neřeší. Nemáte prosím někdo zkušenosti s šetrnější léčbou (čaj, koupel, něco přírodního atd…)? Zkrátka neznáte někdo nějakou babskou radu, která by mohla zabrat? :think: Byla bych vám moc vděčná :*
Na kožní je u nás momentálně bez šance se objednat a nějak tuším, že by to stejně skončilo zase kortikoidy…
Předem děkuji za rady! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
3.7.17 13:32

Zadjěte na alergologii a nechte si vyloučit, že váš syn není bezpříznakový celiak. To s ekzémem bývá docela často spojené. Plus to pochopitelně může souviset i s libovolnou jinou alergií.

Zkuste používat nějaký hypoalergenní prášek na praní, zcela vylučte aviváž prádlo po dokončení prací cyklu ještě jednou vymáchejte, aby v něm opravdu bylo minimum zbytku prášku. Používejte hygienická a kosmetické přípravky pouze vhodné pro atopickou pleť a ideálně s co nejmenším počtem použitých surovin - zejména různých konzervatnů, pafémů, silkonů a podobně.

Obvykle pomáhají ovesné koupele - do velkého látkového kapesníku dejte pomleté ovesné vločky, zagumičkujte ho a pověste ho na kohoutek vany tak, aby přes něj tekla horká voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
3.7.17 13:48

Syn byl exematik asi tak roku a půl. Naše alergoložka měla tendenci ho mazat též kortikoidy. Jednou ho dokonce poslala na kožní, abych konečně viděla, že i kožař napíše, že má exem strašný. Dr.na kožním si tak pod vousy posteskla, jestli pí alergoložka někdy viděla strašný exém a řekla mi, abych se uklidnila. Řekla promazávat a být v klidu. Lanolin (Linola-Fett Ölbad přísada do koupele),ovesné koupele, pozor na parfémovaná mýdla a případně na aviváže. Jednou to měl dlouho dobré, pak jak píšeš se zapotil a měl to horší. Střídalo se to. My jsme pak dělali i úpravu stravy, protože se zjistilo, že má alergii na potrav. barviva a jejich vynecháním se to hodně zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
3.7.17 13:51

Urcite zkusit protikvasinkovou stravu, nam to pomohlo 100%. kortikoidy jen zalepi problem, na chvili vyresi, ale vrati se to. Kozni taky jen da masticky, ale zaklad je ve STRAVE, cili malo cukru, hooodne zelene zeleniny a probiotika (zejmena je super hylak, neni sice dobry chutove, ale zato levny a ucinny - je to pro i pre biotikum). Zalezi take, zda neni potreba vysadit nejakou potravinu, mleko, psenici, lepek atd..
info zde:https://www.modrykonik.cz/…ekce-u-deti/
a take je k tomu pridruzena poradna, a i poradna s recepty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
3.7.17 13:53

Proste kuze je odrazem strev. Nechapu, proc to doktori porad prehlizeji. ja to resila u miminka, a kdyz jsem se vytasila s dietou, tak mi dr rekla, ze takove veci nemam cist..no jasne, prijde o kseft, dite se uzdravi. No ted to asi zjednodusuju, ale kazdopadne nam to pomohlo na tisic procent. I me ted na plisen na nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
3.7.17 14:09

@Malina9 určitě prověř stravu, může být na něco alergický, to se chce propracovat k dobrému alergologovi, na gastro, nebo na zkušeného homeopata. Popátrej po nemocech v rodině, tvoji- manželovi rodiče, sourozenci…
Jinak já sama ekzematik i syn, ekzem držíme na uzdě díky prokázané celiakii a bezmléčné dietě, kdy že mladý rozjí příležitostně sladkostí, hned se to projeví.
Výborná na zaléčení je Lipobaze - jedna je volně prodejná ale větší balení i účinnější je ta na předpis. Rychle a krásně zahojí kůži :palec:
Držím palečky, hodně zeleniny, ovoce, vařené nedochucované jídla, čajík, voda, cukr a sladkosti s mírou, nepřehánět to s pečivem ( u nás max 1 bonbon denně, když už ho honí chuť na sladké, tak dostane kostku dobré čokolády )
S efektem diety počítej tak za měsíc, je to běh na dlouhou trať.
Jinak kupovat drahé prášky je zbytečné, já dávám u praní jen máchaní navíc, a nepoužívám aviváž. Na mazání mi kožní pro prcka na tělo doporučil Leciderm mléko a žádné olejíčky. Myju ho pořád - má 3,5, nějakým hodně jemným dětským mýdlem a čím míň tím líp.. ;) toho mýdla myslím

• Citovat
  • Upravit
103
3.7.17 14:41

Děkuji všem moc za rady, vyzkouším tu ovesnou koupel.
Jinak alergie nikdo v rodině nemáme, peru samozřejmě bez aviváže a v Lovele, synovi je teprve 10 měsíců, takže žádné cukry ani barviva také nejí… Tak by mě zajímalo, v čem je zakopaný pes. Tak snad pomůže koupel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
3.7.17 15:29

@Malina9 u nas byl prave zakopany pes v mlece a stalo se to po ockvoani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
4.7.17 06:04

@Malina9 otázka jestli kojíš, můžeš mít alergeny v MM nebo pokud je na umělé stravě, tak problém taky…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure