Opakování ZK na VŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, buď naprosto v klidu, opakovat můžeš kolik předmětů chceš, já osobní zkušenost nemám, jednou jsem opakovala jen jeden co mi nevyšel, ale znám dost lidí co měli třeba 5 předmětů a přetahovali je do dalšího roku… Dokonce existuje možnost 3. zapsání předmětu, tzv. děkanský termín, ale víc než tady bych se informovala na studijním
Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
píšeš, že máš kredity splněné, takže můžeš přetáhnout do dalšího roku. Důležité je splnit kredity. Nestresuj se, s naprostou většinou profesorů se dá domluvit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@z92 píše: Více
5?
To si potom dávali přihlášky znovu, nebo to nějak dodělali? My totiž pak máme už jen jeden pokus, ne zase 3.
- Citovat
- Upravit
Kamarád mi říkal, že na nějakou zkoušku ani nešel, to nevím pak jak třeba chodí. Že jako se ani nepřihlásil/neomluvil. Prostě jen nešel a mohl opakovat.
![]()
- Citovat
- Upravit
Zalezi na systemu kazde skoly…my meli zkousky, ktere opakovat sly, a zkousky, ktere opakovat nesly a musel se opakovat cely predmet, problem to nebyl, dokud mel clovek dost kreditu, u nepovinnych predmetu si ho clovek ani nemusel zapsat znova, u povinnych jo. Konec studia byl az bud po 3 pokusech tech zkousek, co opakovat sly (pak jeste teda slo pozadat o vyjimku - jiz zminovany dekansky termin), pri nesplneni minimalniho mnozstvi kreditu nebo pri vycerpani rezervnich kreditu.
Nicmene jak to ma tvoje VS bud zjistits v podminkach (my u zapisu dostali celou knizku
), nebi se zeptej na studijnim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to si musíš zjistit na tvé škole co je potřeba. My jsme třeba museli mít jak kredity tak všechny zkoušky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme mohli převádět jen jeden předmět, každá škola to může mít jinak. Podívej se do studijního a zkušebního řádu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi chcete říct, že když nemám zkoušku, ale zápočty k tomu jo - ze cvičení a tak. Že mi je vezmou a přepíšou na to, že je nemám? Tak to pak u nás kredity nebude mít půlka. ![]()
- Citovat
- Upravit
To jsi zase ty? Fakt nešil. Nevezmou ti žádné kredity. Ale na studijním ti řeknou opravdu víc, než my.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš si zjistit, jak konkrétně je to na tve škole, každá to má totiž jinak. Ale vseobecne, bývají 2 nebo 3 pokusy po sobe (v 1 zkouskovem, bez nutnosti opakovat cely predmet, proste jen chodíš na dalsi a dalsi zkousky). Pokud ani jeden termin nedáš, můžeš počkat, až se bude předmět znovu vypisovat, zapises si ho jako opakovaný, celý ho absolvujes znovu (docházka, seminárky, zápočet, vsechno) a na zkoušku už pak máš jen jeden nebo dva pokusy. Když ani pak neuspejes, studium ti bude ukončeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty opravdu studuješ vysokou školu a nejsi schopná si na vlastním studijním oddělení a se svými spolužáky zjistit tyto informace? Jak myslíš, že budou relevantní odpovědi z tohoto fóra, když ani nepíšeš školu a obor, protože samozřejmě to nemají všechny školy stejně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To sice ano, ale profesor si ho bude pamatovat a příště mu to může dát sežrat. Není dobré takto provokovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je podle mě škola od školy. Ty nevíš kolik pokusů máš na zkoušku nebo co? To snad není možný. Jestli dobře chápu, chybí ti teď několik zkoušek, které už do konce semestru nestihneš udělat? Někde bývají termíny ještě teď na konci srpna. Pokud ale nesplníš zapsaný předmět v daném semestru, musíš si ho dokonce studia zapsat znovu a splnit. Aspoň u nás to tak bylo, max. dvakrát zapsat, nesplníš podruhé, nazdar. Nebo jakou přihlášku si chceš podávat? Jestli se ptáš na počet pokusů na zkoušku, to je prostě všude trochu jiné, obvykle jsou to tři pokusy. Zjisti si to pořádně na studijním.
- Citovat
- Upravit
Zdravím,
měla bych otázku na někoho, kdo studuje! Myslíte, že na VŠ jde opakovat 2-3 zkoušky? Že se to třeba někomu děje? Jsem totiž v této situaci. Kredity na postup dále mám, ale jinak některé ZK prostě nevyšly - obrečela jsem to, ale co už, nedá se nic dělat.
Tak jestli někdo má zkušenost, zda mám třeba podat radši přihlášku znovu do února? Díky!