Vychovatel v DM

24
13.8.24 13:52

Vychovatel v DM

Zdravím vás,

mohla bych vás poprosit o informaci-v září po roce budu končit kurz Vychovatel (dle par.16),k tomu mohu vykonávat práci AP i PVČ. Nicméně moji prioritou je vychovatel v DM. Otázka zní, zda tento kurz stačí. V září bych měla nastoupit na VŠ, ale zda na to mám ji dodělat, to se uvidí. Mám roční dcerku a VOŠ cestovního ruchu a chlapa na 3 směnném provozu, takže to musíme nějak všechno zvládnout. Pracujete prosím někdo jako vychovatel a našli jste s kurzem uplatnění? Nebo je to málo?

Děkuju za odpovědi, ;)

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65130
13.8.24 14:38

To je jen vychovatel nebo se to jmenovalo vychovatel a pedagog volného času /to bylo u nás)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.8.24 15:15
@vokishka píše: Více

ano, oprava, jedna se o par.22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
13.8.24 17:30

@Locika86

Ahoj,

myslíš v domově mládeže, čili na intru? Ano to můžeš, sama jsem byla na pohovoru, ale pozor ty směny jsou drsný. Mám dvě děti a chlapa v práci do 13 nebody do 15ti hodin a vzdala jsem to. Pracovní doba ranní 6-14hod a odpolední 14-22hod a 1-2× měsíčně neděle odpolední směna. Pevná pracovní doba, nešlo přijít o chvilku později, nešlo přijít o chvilku později. Takže jsem to odpískala, nebylo kdo by vyzvedával ze školky a se starší dělal ukoly…

Ale plat fakt hezký 36tis hrubého + nějaké příplatky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.8.24 17:36
@chs.jasmin píše: Více

ano, s tim pocitam, ze jak bude dcerka vetsi, tak bych rada tuto pozici, i se smenama pocitam, sama ted delam ZP v DM, tak vim. Stacil ti kurz na tuto pozici nebo mas VS nebo SPS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65130
13.8.24 17:41
@Locika86 píše: Více

se mnou dělala ten kurz paní z DD, tam jim to taky stačilo, tak předpokládám, že vychovatel na intru bude mít ty samé podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
13.8.24 18:42

V dětském domově to nestačí, tam musí být vysoká škola. Může tam vést kroužek, ale nemůže tam být jako vychovatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65130
13.8.24 18:43

ne, rozhodně neměla vysokou školu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
13.8.24 18:44

Stačil kurz - mám to jako celoživotní vzdělávání, 18měsíční kurz se zkouškou. Hodně jsem nad tím přemýšlela, bylo to v místě bydliště, ale tehdy byla dcera v první třídě, ted je mladší v první třídě, ale do budoucna určitě budu sledovat ty internáty, protože finančně to bylo skvělý.

Ale velká zodpovědnost za ty pubertáky. U nás tam bylo několik škol + sportovní přípravka kluků od 12ti let. Takže věřím, že náročné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
13.8.24 18:45

A teď pracuje jako vychovatelka v dětském domově? Normálně má dětskou skupinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.8.24 18:46

pani asi mysli Domov deti a mladeze, na detsky domov je potreba specka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.8.24 18:49

no ja prave pochazim z male vesnice a dojezdova vzdalenost je do mest jako Brno a Olmik dost daleko, takze to nemam v ramci CZv pod VS, tak mam jen kurz poradany vzdelavacim zarizenim pro pedagogy a bojim se, ze budou chtit spis to CZV nez jen kurz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
13.8.24 18:50

Aha, pak použila špatnou zkratku, to je DDM. Tam ano, tam jsou i lektorky mnohdy uplně bez kurzu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.8.24 18:54

ale stejne si jej musi dodelat, teda aspon tak jsem se o tom ucili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65130
13.8.24 20:18

Skončili jsme kurz někdy před pěti lety, tehdy si ho právě dělala, aby měla dostatečné vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze