Vychovatel v DM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vychovatel v DM
Zdravím vás,
mohla bych vás poprosit o informaci-v září po roce budu končit kurz Vychovatel (dle par.16),k tomu mohu vykonávat práci AP i PVČ. Nicméně moji prioritou je vychovatel v DM. Otázka zní, zda tento kurz stačí. V září bych měla nastoupit na VŠ, ale zda na to mám ji dodělat, to se uvidí. Mám roční dcerku a VOŠ cestovního ruchu a chlapa na 3 směnném provozu, takže to musíme nějak všechno zvládnout. Pracujete prosím někdo jako vychovatel a našli jste s kurzem uplatnění? Nebo je to málo?
Děkuju za odpovědi, ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To je jen vychovatel nebo se to jmenovalo vychovatel a pedagog volného času /to bylo u nás)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
myslíš v domově mládeže, čili na intru? Ano to můžeš, sama jsem byla na pohovoru, ale pozor ty směny jsou drsný. Mám dvě děti a chlapa v práci do 13 nebody do 15ti hodin a vzdala jsem to. Pracovní doba ranní 6-14hod a odpolední 14-22hod a 1-2× měsíčně neděle odpolední směna. Pevná pracovní doba, nešlo přijít o chvilku později, nešlo přijít o chvilku později. Takže jsem to odpískala, nebylo kdo by vyzvedával ze školky a se starší dělal ukoly…
Ale plat fakt hezký 36tis hrubého + nějaké příplatky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše: Více
ano, s tim pocitam, ze jak bude dcerka vetsi, tak bych rada tuto pozici, i se smenama pocitam, sama ted delam ZP v DM, tak vim. Stacil ti kurz na tuto pozici nebo mas VS nebo SPS?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Locika86 píše: Více
se mnou dělala ten kurz paní z DD, tam jim to taky stačilo, tak předpokládám, že vychovatel na intru bude mít ty samé podmínky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
V dětském domově to nestačí, tam musí být vysoká škola. Může tam vést kroužek, ale nemůže tam být jako vychovatelka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stačil kurz - mám to jako celoživotní vzdělávání, 18měsíční kurz se zkouškou. Hodně jsem nad tím přemýšlela, bylo to v místě bydliště, ale tehdy byla dcera v první třídě, ted je mladší v první třídě, ale do budoucna určitě budu sledovat ty internáty, protože finančně to bylo skvělý.
Ale velká zodpovědnost za ty pubertáky. U nás tam bylo několik škol + sportovní přípravka kluků od 12ti let. Takže věřím, že náročné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
A teď pracuje jako vychovatelka v dětském domově? Normálně má dětskou skupinu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pani asi mysli Domov deti a mladeze, na detsky domov je potreba specka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ja prave pochazim z male vesnice a dojezdova vzdalenost je do mest jako Brno a Olmik dost daleko, takze to nemam v ramci CZv pod VS, tak mam jen kurz poradany vzdelavacim zarizenim pro pedagogy a bojim se, ze budou chtit spis to CZV nez jen kurz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, pak použila špatnou zkratku, to je DDM. Tam ano, tam jsou i lektorky mnohdy uplně bez kurzu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ale stejne si jej musi dodelat, teda aspon tak jsem se o tom ucili…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skončili jsme kurz někdy před pěti lety, tehdy si ho právě dělala, aby měla dostatečné vzdělání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit