Opakovat autoškolu?

Anonymní
12.8.24 08:26

Autoskola opakovat?

Zdravím… chci se zeptat na názor někoho cizího. Na podzim 2023 jsem dělala autoškolu testy na 1 pokus ale jizdy ani na 3 pokus ne.. komisař nema rád ženské a tak to ani jedné tenkrát nedal. Nyní moje otázka zní mám si zaplatit 12 tisic a zkusit 2 pokus nebo se mám na to vykašlat… jako beztak mi to zase nedá, zase si něco najde. Nevím no… jsem teď na vážkách

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
12.8.24 08:29

A to ve vašem městě zkouší vždy jen jeden komisař? Nejde dělat zkoušku u jiného?
Jinak ruku na srdce, třeba je na ženský přísnější, ale kdybys nechybovala, neměl by tě za co vyhodit. Takže spíš si zaplať další jízdy a piluj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.24 08:42

@unuděná ano pouze 1 komisař nikdo se s nim nestřídá… neudělala jsem žádnou chybu za co by mě měl vyhodit ani jednou mi neřekl zastavte končite! Vždy jsem dojela až do cíle a pokaždé začal vetou…víte, jde vidět že nejste tak vyježděná uvidíme se příště i ucitel se snim hádal ale bylo to marné.. tak se ptám na názor druhých co a jak teď..

• Citovat
  • Upravit
116
12.8.24 08:43

Nezbývá než si určit priority a rozhodnout se, jestli mi to za to stojí. Jsou to další docela velké peníze pro řadu lidí v dnesni době. Zároveň tě to může v životě hodně posunout (větší svoboda, pracovní příležitosti..)
Výsledek očividně nejistý i v případě znovu absolvování výcviku.
Nerada haním jen komisaře, ale buh ví jak to někdy někde probíhá..
Rozhodnutí bude nakonec jen na tobě.

Příspěvek upraven 12.08.24 v 08:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.8.24 08:44
@Anonymní píše: Více

Trvala bych na tom, že chci vědět, jakou chybu jsem udělala. Vyježděný není přece nikdo, kdo dělá zkoušky autoškoly, ale pokud neporušíš pravidla silničního provozu, nemůže tě vyhodit. A pokud se s ním hádal i učitel, tak bych to s řešila s ním i za cenu, že si jízdy půjdu udělat do jiného města k jinému komisaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
12.8.24 08:50
@unuděná píše: Více

Já teda byla vyhozena i za to, že mi trvalo rozjet se do kopce a ujiždělo mi to + tam, kde jsem měla trojku on už by řadil čtyřku
Takže asi pravidla silnicniho provozu + ovládání auta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
12.8.24 08:51

Ceka uplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.8.24 08:51

Po ukonceni jizd vyzaduj nahlednuti do protokolu, kde je uveden duvod, proc je zkouska hodnocena stupnem neuspel. Tento protokol by mel byt tebou podepsany. Pokud ho autoskola archivuje bez tveho podpisu je to procesni chyba.

Muzes pozadat o nahravani probehu jizd.

Muzes take podat stiznost na prubeh nadrizenemu komisari.

Muzes delat autoskolu jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.8.24 08:55
@KarolinaUca píše: Více

Nejsem si jistá, ale podle mě tyhle subjektivní věci hodnotit nemůže. Pokud dramaticky nebrzdíš provoz (například při tom rozjetí)=neohrožuješ plynulost, sebe, ani to auto, tak by ti to dát měl. On musí napsat důvod, proč ti řidičák nedal, a „rozjela se pomalu do kopce“ by asi neprošlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
12.8.24 09:01

Přece jako důvod nemohl uvést, že nejsi vyježděná, to není přece nikdo, kdo dělá autoškolu. Já jízdy udělala až na podruhé, poprvé mi to nedal zato, že mi to chcíplo na křižovatce a tudíž jsem podle něho nedala přednost v jízdě, protože jsem nastartovala a jela dál, dohadoval se s ním i můj instruktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
12.8.24 09:03

Jako kdyz ten ridicak nedostanes, nikdy se nevyjezdis. Komisar teda fakt divnej. Pokud jses za volantem v klidu, vsechno se naucis. Dobry je, kdyz nevis, proste zpomalit. Nejstarsi syn delal ridicak vloni. Prvne jizdy nedal, zvoral prednosti. Napodruhy mu rikam, ze za pomalou jizdu ho vyrazit nemuzou a at se klidne coura a bude mit par vterin navic v tech rozhodovacich mistech. No komisar brblal, at pohne ale nic vic nemohl, dite to dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
12.8.24 09:24
@Anonymní píše: Více

V našem městě byl jen jeden na tu „mou“ konkrétní autoškolu.
Poprvé mi to nedal protože: své auta zaparkoval těsně za autem autoškolu a auto autoškolu bylo těsně za dalším autem. Mezera na obou stranách do 15 cm. Nemohla jsem se z místa dostat. Instruktor mi musel pomoct.
Podruhé za parkování couváním mezi dvě auta. Instruktor mě učil jen tohle.
Potřetí: za odepnutí při couvání. Instruktor mě neustále upozorňoval, že se vždycky musím odepnout když couvám.
Na couvání i odepínání mi při protestů řek, že lžu, že nikdy nikoho tohle neučil. Prostě se jim nechtělo a dávali papíry nejspíš podle ksichtu. Kluk co semnou závěrečky dělal neměl žádný takový problém. A třeba to odepínání ho dělat nenutil.

Dneska už jsem chytřejší a stejnou autoškolu už bych si nevybrala. Vzhledem k téhle zkušenosti jsem si řekla, že už bych si řidičák znovu nedělala.( asi udělala jezdím dlouho)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.24 09:24

Nezkoumala jsem co jsou legitimní důvody pro neuspěl ani co se pak skutečně píše do protokolu, ale u nás vyhozen žák za příliš pomalou jízdu (jel někde asi „radši 30“). Nebo komisař vyhazoval za domnělé nerozhlídnutí, kdy se ale žák rozhlédl - „neviděl jsem rozhlídnutí, tedy bylo nedostatečné, musíte příště více otáčet hlavou, když tvrdíte, že jste se rozhlédl“.
Prostor pro manévry se vždycky někde najde.
Autoškolu bych opakovala v místě kde je jiný komisař, pokud to bylo opravdu komisařem. Někteří komisaři mají opravdu pifku na ženy, řekla bych, že kolikrát ti staří páprdové zvláště. Takhle bys byla zbytečně nervózní z toho stejného a mohla bys zbytečně zmatkovat. Řidičák je za mě důležitá věc, rozšíří to pracovní příležitosti i osobní samostatnost. A to pohodlí si zajet kdy chceš kam chceš je k nezaplacení. Chápu, že pro někoho třeba v Praze se to zdá jako zbytečnost, ale nikdo nikdy neví, kam ho osud zavane. U nás teď čerstvě v práci si mohl chlap polepšit na lepší více placenou pozici, ale bez řidicaku měl smůlu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze