Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
Chtela bych se zeptat tech, ktere absolvovali planovany cisar, dali vam na vyber ve kterem tt se bude delat? Dnes uz by snad mel byt standard pockat alespon do 39+0, ale da se domluvit treba az na 40+0?
Zajimaji mne hlavne zkusenosti s opakovanym cisarem (idealne treti, ctvrty jestli se nekdo najde
), predpokladam, ze u prvniho zadny normalni lekar nespecha.
Vsem dekuji za zkusenosti ![]()
Pokud je sekce nutná, nikdo čekat nebude. 40+ se může rozběhnout porod, což nikdo nechce. Mám 3 - 38+6, 38+0, 37+3
Já teda nemám zkušenost, ale pokud je plánovaný císař, tak bych řekla, že se tím má zamezit přirozenému porodu. Akdyby se čekalo do 40tt, je přece velké riziko, že se rozjede porod sám. Nebo se mýlím? Pokud mi to někdo vysvětlí, ráda se přiučím ![]()
3. cisar - v 39+0 nebylo uz misto, tak me chteli dat na 39+3, poprosila jsem o 38+6. Moc se jim nechtelo jit pod 39+0, nakonec doktor povolil.
@Asta135 píše: Více
Pak se udela akutni cisar. Treba Apolinar to moc nehroti no.
Původně mi chtěli plánovat druhého císaře až na 40. týden, trochu mě to zarazilo, první byl akutní. Nakonec císař tedy nebyl vůbec.
Prvni sekci jsem mela akutni v 35 tt, druhou naplanovanou na 40. tyden, presny den uz nevim.
@DandátkoP píše: Více
To nemyslíš vážně… jako, že při akutní sekci o nic nejde, jo?
Já myslím, že záleží na závažnosti indikace. Pokud vag porod nepředstavuje závažné riziko, tak Podolí plánovalo 39+
To třeba v případě, že hlavní důvod pro druhou sekci byla první sekce.
Jinak se to podle mě řeší hodně individuálně dle zdravotního stavu. Ale před ukončeným 39. týdnem to je co jsem slyšela od fakt v případech kdy by spuštěním porodu došlo k ohrožení matky nebo dítěte.
Jo, ten to fakt nehrotí. Mně dali termín plánovaného CS šest dní před termínem porodu ![]()
@Serpentini píše: Více
Me 3 dny, zadnej stres no. Ja si vyprosila nakonec drivejsi, ale s blbejma poznamkama.
Příspěvek upraven 30.04.25 v 15:56
@Anonymní píše: Více
Myslim to vazne, tenhle pristup ma Apolinar. Proc bych si vymyslela? Proste ti daj termin podle toho, jak maj volno, ale ne driv nez v 39+0. Maj na to pravidlo. V pripade, ze rodis driv, te i formuji, ze mas dorazit a udela se akutni sekce. ![]()
A ne, nehledi na to, co bylo. U nas 2. porod akutni sekce v 33. tydnu. Syn nakonec zemrel. I tak mi pri 3. sekci dal 39+3 ![]()
Já se zmohla jen na koukání s otevřenou pusou. Dle small talku v čekárně normálka.
@Serpentini píše: Více
Hele chvili jsem taky cumela, ze si to lajznou se tretim cisarem, s historii co mame. Ale ja uz byla kvuli strachu tak psychicky v háji, ze kazdej den navic byl utrpeni.