Opakovatelne ošklivé nachlazení

19.8.20 21:55

Opakovatelne ošklivé nachlazení

Ahoj holky, ráda bych slyšela vaše rady…
Mám 2 roky starého syna, je to 14dni zpět, kdy byl týden nachlazen, jeden den zvýšená teplota, rýma, kašel… Byli jsme u doktorky, řekla nám, že to je virové… dávali jsme sirupy, inhalovani.. Do týdne jsme to vyléčili, týden byl dobrý a od této neděle to máme zas ☹️☹️.. Tentokrát úplně bez teplot, ale opět velký kašel, rýma.. Byli jsme u doktorky, opět máme sirupy na suchý kašel, odkašlávání, sprej do nosu, inhalujeme 5× denně vincentku, pijeme cajiky, vysavame nudle…
Já už jsem z toho trochu dá se říct zoufalá…
Nedochází k žádnému zlepšení… Malej samozřejmě nešťastnej z vysávání, špatně spí, nemůžeme ani ven a malickej je hyperaktivní… Takže fakt hrůza…
Neporadila byste mi některá z vás co těm dětem dát, aby to zabralo? Ať už babske rady, léky, homeopatika… Prostě cokoliv, co vaším milackum rychle zabralo a pomohlo… Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
19.8.20 22:02

Na kasel psi sadlo a jitrocelovy sirup.
A s rymou a kaslem klidne ven, jen aby nelital a byl mimo kolektiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
19.8.20 22:03

Kdyz nema teplotu, normalne bych ven chodila, akorat mimo lidi. Na rymu je dobry Sinupret. A vedle postele nakrajet cibuli na noc. 5× denne inhalovat mi prijde moc, tak maximalne 3× jsme vzdy inhalovali. A nejaky Nasivin a podobne kapky do nosu davas? Jinak odsavat taky max 3× denne, vic se nema. Mene je nekdy vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
19.8.20 22:07

A vitamíny - C a D…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
19.8.20 22:13

Ven normálně běžte, přece ho chudáka nebudeš držet doma přes léto a bez horeček 8o Do nosu dej Nasivin ten je teda aspoň za mě na rýmu nejlepší, na kašel vždycky používám stoptusin, taky špička a přes den do nosu mořskou vodu, odsávám co nejmíň. Hlavně po ránu a před spaním a když vidím, že nemůže dýchat. Můžeš nasadit i nějaký multivitamin když je malý pořád na hromadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
19.8.20 22:14

Na kasel Robitussin sirup a na rymu nasivin kapicky s tou pipetkou. Inhalace uz se nedoporucuji, tak ty bych vynechala. Jestli je bez teplot, tak ven chodte, samozrejme vyhnout se kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
19.8.20 22:33

@Andrejjkaaa proste se promoruje, kdyz nema teploty normalne chodte ven, doma zvlhcovat vzduch, vincetku klidne pit, nejake nosni kapky, at se mu to neda do usi, mam oblibene wicks, hodne pit, ovoce, slepici vyvar, ten je protivirovy a vydrzte :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2339
19.8.20 22:38

Opakované, ne opakovatelné, že? Prostě neléčená rýma trvá sedm dní, léčená týden. Co na to chceš říct. :nevim: U těch batolat se to táhne, jak moc nespolupracují se smrkáním, pitím, to tak je. Podle mě, pokud nemá horečky nebo nějaký extrémní kašel, nepatří ani k lékaři, ani do lékárny. Ty sirupy, no, ještě jsem neslyšela, že by někomu nějaký pomohl, zbytečný cukr a léčivá látka, co máš v bylinkovém čaji taky. :nevim: Pokud nemá teplotu, klidně ven, bez přímého slunce a kolektivu samozřejmě. Co ještě u nás dodržuji - nechoulostivět se zbytečně, starší generace propagují takové to „zabalit do peřiny, do klidu, léčit a léčit.“ Já naopak radím hodně větrat, příliš se nenabalovat, zbytečně do sebe nevalit léky a nepodporovat se v takovém tom „jsem nemocný, je mi zle“ to vidíš sama, dítě si odpočinek řídí samo, když už je veselý a chce ven, tak jděte a vyžeňte bacily na čerstvém vzduchu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.20 23:53

Měli jsme hrozné problémy s rýmou - téměř pořád. Kašel navštěvoval děti také velmi často opakovaně v krátkých intervalech. Takže jsem se do toho pustila sama bez doktorů, stejně to nikam nevedlo - s doktory. Fungovalo nám zvlhčováním - u miminka jsem zvlhčovala i prostor v kočárku a u odrostlejšího pak doma, stimulovala jsem imunitu přes body na nožičkách, cibulový sirup - cibule + med či třtinový cukr, žádný sprej ani kapky do nosu - měl díky kapkám od doktorky skoro spálenou sliznici, takže jsem si udělala kapky sama a stačilo pak klidně jen 2× denně, pak už jen 1× denně (ráno) a šlo to ven samo - nemusela jsem ani odsávat, teklo to vše ven - do pleny. Jen jsem občas mázla čistým sádlem pod nosem. Taky mám výborné zkušenosti s Wickem - proti rýmě i proti kašli, také, když bylo hodně zle s průduškami či plícemi, tak olejový zábal na prsa a protějšek. Pít čaj z měsíčku lékařského (ten oranžový) - je antibiotický a jako antivirotikum. Hodně po troškách pít, aby se zvlhčovaly sliznice a ne při nedostatku se vysušovaly a tím dráždily. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
20.8.20 00:06

Tohle se mi stalo v prosinci, dostala jsem dve rymy za sebou, ta druha byla silena, neco takoveho jsem nezazila. v lednu jsem dostala kasel a z toho se lecila az do dubna hrozne obdobi, teplotu jsem ale nemela, tak jsem k doktorovi nesla. nepomahalo nic. pak jsem si uvedomila, ze si strikam porad ten samy nosni sprej (solny roztok)coz jsem nikdy predtim nepouzivala. napadlo me, jestli jsem ho nejak nekontaminovala a radeji ho vyhodila a nepouzivala nic. taky jsem nasadila chlamydil. to bylo v breznu. ryma prestala, ale pokaslavala jsem dal, postupne se ale i kasel zlepsoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí