Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, máte někdo zkušenost s tímto automobilem? Jak jste spokojeni? Díky
@Monii86 píše:
Ahoj, máte někdo zkušenost s tímto automobilem? Jak jste spokojeni? Díky
Ahojky, taky uvažujeme, ale máme vyhlídnutého ještě superba, nebo octavku.
My tedy máme jen Opel Astra, což je o třídu níž, ale spokojenost veliká. Teď máme měsíc novou a je to nádhera. Šli jsme do ní, protože už jsme jednu měli a výborně sloužila téměř jedenáct let.
Nemám přímé zkušenosti, ale kamarádka pracuje jako prodejce v oplu a bavili jsme se o insignii a tohle auto nemají, kromě pravidelných servisních prohlídek, téměř vůbec v servisu. To mi říkala jako kamarádka ne jako prodejce, takže nemám důvod nevěřit.
Jinak mě osobně se moc líbí.
@berusa.m píše:
Nemám přímé zkušenosti, ale kamarádka pracuje jako prodejce v oplu a bavili jsme se o insignii a tohle auto nemají, kromě pravidelných servisních prohlídek, téměř vůbec v servisu. To mi říkala jako kamarádka ne jako prodejce, takže nemám důvod nevěřit.
Jinak mě osobně se moc líbí.
je úplně úžasné..:-) na jedné straně je super, že jich u nás jezdí tak málo.
ale pak se bojím, že nebudou náhradní díly a budou drahé.. recenzí taky moc není
@Halka píše:
My tedy máme jen Opel Astra, což je o třídu níž, ale spokojenost veliká. Teď máme měsíc novou a je to nádhera. Šli jsme do ní, protože už jsme jednu měli a výborně sloužila téměř jedenáct let.
a koupili jste novu? nebo z bazaru? a za těch 11 let měli jste nějakou opravu? nebyly drahé náhradní díly?
@veruka85 píše:
Ahojky, taky uvažujeme, ale máme vyhlídnutého ještě superba, nebo octavku.
taky jsem uvažovali, ale mě ty auta už připadají strašně okoukané.. ![]()
Cenu servisu nevím. Autorizované servisy jsou ale drahé všechny.
O náhradní díly bych se dnes vůbec nebála. Není to žadná nestandartní značka.
My Insignii nemáme, protože máme tři děti, tak máme rok a půl teď novou Zafiru, ta je skvělá, báječná, úžasná a bezkonkurenční a navíc na CNG pohon!!! Takže tu prostě milujem. Ale jinak jsme „oplácká“ rodina, měli jsme Kadeta, Calibru
, já mám ještě starou Vectru 1993 a měli jsme Zafiru 2001 a tu jsme teď vyměnili za Zafiru 2012.
No, ale protože jsme ji měli v létě v servisu, půjčili nám Insignii, asi na dva týdny. Ty bláho, to byl odpal! Poježdění paráda, je to limuzína, královna Opela. Nejvíc se mi líbilo samozavírání a otvírání kufru, hrozně mi to teď chybí.
Akorát to strašně žralo, to bychom pošli na útratu za naftu no.
Tři sedačky jsem dozadu nasoukala, ale bylo to tak tak a pomalu přibouchnutý ve dveřích, nemohli být ani v isofixech, takže nic pro nás. Ale třeba jenom pro mě, to by se mi líbila, moc moc
bílá ![]()
Tchánovci jí mají a jsou nad míru spokojený. Za mě malej kufr nebo spíš blbě šikmej, že se tam toho moc nevejde. Tchán je aktuálně bez řidičáku, tak aby jen nestála v garáži, tak jí občas s manželem proženem a když přesedáme i věcma z naší oktávky, tak máme co dělat se tam nacpat. Za to má super pohodlný sedačky, je to hned jiný cestování, ale to je dané i vyšší třídou. Zatím s ní nebyl jediný problém.
Ja ji mela jako sluzebni a moc jsem spokojena nebyla. Je to desne tvrde auto. Clovek tam sedi jako na stokrli a vsechno s nim drnca. Je to holt tvrdy nemecky podvozek. Treba to ale nekomu vyhovuje… Pred tim jsem mela lagunu a to byl mekkoucky francouz, ktery si krasne plul po ceste. Osobne davam prednost pohodlne jizde nez drncani, takze bych brala lagunu.
Auto designově pěkné, ale každopádně počítat s vyšší cenou náhradních dílů, protože je to Oplácká vyšší třída… Stejně jako když opravujete brzdy na Oktávce nebo Superbu - v podstatě stejná věc, ale cenově hodně rozlišná… Hold jak říkám… Kdo chce chovat opice, musí mít i na banány
![]()
Tu první jsme kupovali předváděcí v roce 2003, každý rok jsme poctivě jezdili na servisní prohlídky a dělali výměny, které opel doporučuje. Rozbitá nikdy nebyla.
V listopadu jsme objednali novou, protože měli velké slevy a 11 let je holt 11 let.
Stará se nám pak rozbila v lednu (týden poté nám zavolali, že přivezli novou, tak jsem nadávala, jestli nemohla ještě týden počkat, než ji prodáme, manžel ale říká, že se nám mstila za to, že nám 11 let sloužila a my ji chceme prodat), zjistili jsme, že praskl rozvodový řemen. Vzhledem k tomu, že nám celé rozvody dělali u Opela loni v létě, rozhodli jsme se to reklamovat a k našemu velkému překvapení celou reklamaci uznali a zdarma opravili.
Takže jak říkám, s Opelem naprostá spokojenost po všech stránkách.
@Radunka píše:
My Insignii nemáme, protože máme tři děti, tak máme rok a půl teď novou Zafiru, ta je skvělá, báječná, úžasná a bezkonkurenční a navíc na CNG pohon!!! Takže tu prostě milujem. Ale jinak jsme „oplácká“ rodina, měli jsme Kadeta, Calibru, já mám ještě starou Vectru 1993 a měli jsme Zafiru 2001 a tu jsme teď vyměnili za Zafiru 2012.
No, ale protože jsme ji měli v létě v servisu, půjčili nám Insignii, asi na dva týdny. Ty bláho, to byl odpal! Poježdění paráda, je to limuzína, královna Opela. Nejvíc se mi líbilo samozavírání a otvírání kufru, hrozně mi to teď chybí.
Akorát to strašně žralo, to bychom pošli na útratu za naftu no.
Tři sedačky jsem dozadu nasoukala, ale bylo to tak tak a pomalu přibouchnutý ve dveřích, nemohli být ani v isofixech, takže nic pro nás. Ale třeba jenom pro mě, to by se mi líbila, moc mocbílá
Ahoj, prosím tě, když píšeš, že máte novou Zafiru z roku 2012, máš na mysli Zafiru Tourer, nebo Zafiru Classic (někdy taky značená jako Zafira B)?
Koukáme teď totiž po autech, Zafiry B mají v krásné akci za 330 000 Kč (což je cena ojetin jiných sedmimístných aut, takže to rozhodně stojí za to), ale řešíme, jak moc je použitelná ta 3.řada sedaček. Resp. nás hlavě zajímá, jak se na ni dostaneme. Podle manuálu je totiž ISOFIX jen u krajích sedaček druhé řady… tak řeším, jestli se pak dostanu k třetí řadě, když ve druhé bude pořád nainstalovaná isofixová základna.
Manuál Zafiry totiž stojí za prd - nedozvím se, jestli musím sklopit sedačky, nebo jestli celou druhou řadu posunu dopředu, abych se dostala k třetí řadě. Tak hledám majitele Zafir, co ví a můžou poradit.
@Monii86
Manžel má léta opel astra jako sluzebak a nemůže si ji vynachválit, insignie je krásná, tu má ve firmě jeho kolega, který je na pozici výš a taky je spokojený ![]()