Open space a větrání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Open Space a větrání
Prosím vás, kdo z vás deka v typickém OS.
Jak to máte s větráním? Můžete si normálně otevřít okno, větracku, balkon, co tam je k dispozici.
Nebi kvůli cirkulaci vzduchu a klimatizací to možné není?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pracovala jsem v několika, v některých (typicky starších budovách, ale ne nutně) to šlo, v některých vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na konstrukci budovy, některé mají neotvíravá okna, takže to prostě technicky není reálné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V open space, kde jsem v minulosti delala, okna otevrit nešla. Jen klima.
Takze zalezi na konstrukci budovy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná v OS nejdou otevřít okna, aby z nich zaměstnanci nemohli skočit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@uběhaná máma píše: Více
V některých bych asi klidně i proskočila skrz to sklo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo to jsme si taky někdy říkali
Ale oficiální důvod byl, že by to rozhodilo klimatizaci/topení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janushh27 jsme normální firma s normálními pravidly, takže jo, větrat můžeme díky bohu. Čerstvý vzduch je potřeba k práci. I teď v zimě, to ti žádná klimatizace nedá…
- Citovat
- Upravit
U nás to technicky jde, ale do dvou minut vždy někdo přiběhne a okno zavře. Takže vyvětrat je vlastně nereálný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi na konstrukci budovy. V některých se větrat dalo, v některých vůbec ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako bývalá projektačka a ročníma kontraktama mám s budovana typu open space po Praze dost zkušeností. Jednoznačně nejhorší jedna budova ve Stodůlkách, miniaturní úzká okna, která se sice dala otevřít, ale vzniklý průvan byl na druhé straně místnosti. Navíc projektovaná tak blbě, ze mezi jednotlivými křídly budovy byla zelení osazena část mezibalkonu, která lákala ptáky. Ty se dostali do vzdušného víru a pak naráželi do skel budovy. Centrálně řešení topení a klimatizace a světla plus venkovní rolety, ty byly nejhorší. Vylezlo sluníčko, rolety dolu, přišel mrak a než vyjely rolety, tak v kanceláři tma bez možnosti rozsvítit.
Naopak nejlepší budova na Brumlovce, hezky členěné kanceláře, kde se dalo i v open space udělat soukromí, velká okna, která se dala otevřít, v každé části kanceláří termostat na klimatizaci/topení.
V centru pěkně řešena budova na Náměstí Republiky, okna se dala otevřít na větračku a žaluzie se daly manuálně ovládat, kancly se daly spojit v centrální openspace nebo naopak rozdělit.
- Citovat
- Upravit
Já bohužel zažila, že na centrále jedné budovy na Budějovické skočila ze střechy holka, které nebylo ani třicet. Nic moc pocit chodit do budovy kolem ohraničeného místa na chodníku, kam chuděra dopadla
- Citovat
- Upravit