Opět finance
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Opět finance
Ahoj holky. Tak jsem četla příspěvky o tom, kolik měsíčně kdo utratí. Jsou však z roku 2005. Docela by mně zajímalo, jak jste na tom v dnešní době, kdy potraviny razantně zdrahly. Kolik tedy měsíčně utratíte za jídlo, drogerii, oblečení, dárky,telefon? Ať dělám co dělám, vždy utratím minimálně 15 000 a to jsme jen tři. Syn má 10 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj tak na jídle se snažím hodně ušetřit,ale přes to je to tak 7-8 tisíc.Drogérie méně,nakupuju u mamky se slevou
,telefony tak 400,– na měsíc,oblečení moc nekupujeme,určitě né každý měsíc a malý hodně dědí,takže se vším všudy bych to viděla tak na 11tisíc + byt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, to jsem možná mávala tím, že jezdíme nakupovat 1× týdně do hyper do tisícovky… Teď už mírně nad ní a to nekupujeme fakt nic extra, ale taky ne blafy typu Euroshopper genetická rejže
…
Do toho v týdnu pekárna, ovoce…max. 300,–Kč…je to zdražení znát.
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S takovym zdrazovanim budem za chvili jist i tu genetickou rejzi.
My utratime za jidlo,pliny drogerii mesicne asi 8 tis.4 clenna rodina. Katka
- Citovat
- Upravit
Tak se taky přidám. Naše tříčlená domáctnost+kočka potřebuje MINIMÁLNĚ 36000,–
16000,– nájem
3000,–tel.+net
4000,– spoření
8000,– jídlo
5000,– drogerie, lekárna
No, a to tam jaksi nemám oblečení, nákupy přes net (samý „nepostradatelný“ věci pro malou), veterináře ( což je někdy taky slušná pálka). No, a teď jsme ještě koupili auto, tak tu naftu budem asi krást ![]()
Běžně ale utratíme asi tak 40-45000,–
Tož tak u nás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak my jsme ted uz 5clenna domacnost (dva pubosi + malej) a mesicne za potraviny a drogerku (+casopisy, cigara, nutrilon, plinky atd.) dame 16 tis a proste se mi to nedari snizit.
hypoteka vc. inkasa 14 tis, splatky uveru (okna, jadro atd.) 4,5 tis, internet+tel. do 1 tis., cili taky cca 36 tis.
nakupy obleceni, techniky a tak nepocitam, asi by mi hruzou zamrzl kompl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak jsem ten dotaz a odpovědi četla manželovi,a my máme výdaje cca 33 tis.,což ani nevyděláme…Tož tak..POdobně jako všichni: nájem,úvěr,atd.atp.Jo a jídlo a nějaká drogerie,to je tak 8 tisíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podobna diskuze byla nedvano u sousedu, takze ja muzu za sebe napsat ze pouze na jidlo+drogerii a obleceni pro sebe a dve deti mam mesicne max 3500-4000,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak my jsme 2 dospělí + 2 děti a utratíme za měsíc:
(max) 6500,– jídlo i s občasnou restaurací, UM
1000,– drogerie,plíny (prostě vše)
5000,– splátky, úvěry…
1800,– telefony,internet
6000,– bydlení
4000,– nafta, další výdaje…
Zhruba to vyjde na 24.500,–(zaokrouhleno) Naštěstí vyděláme mnohem víc. Spoření mi strhávají rovnou z platu,takže to nezahrnuji. Jsem schopná ušetřit i 10tis za měsíc. Jediné,na čem se dá ušetřit je jídlo a nechodit do restaurací,ale to zas není ono.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jituli, tak to nechápu jak to děláš… tři a půl až čtyři? ![]()
My dáme měsíčně pryč okolo 35 000 Kč.
Jsme čtyři, dva dospělí a dva kluci osm let a dva měsíce.
Kdybych připočítala manželův mobil a spotřebu benzínu, náklady na inzerci, je to mnohem výš. Ale to nepočítám, protože to jsou náklady, bez kterých by nás manžel neuživil.
Lucka
- Citovat
- Upravit
Ahoj, jestli mohu, připojím se ![]()
Koukám že náklady stoupají všude. My ještě mimo běžných výdajů máme výživné na 2 děti 2tis (14 a 6let). Spolu mame jedno 2,5 holčiku. At pocitam jak pocitam tak celkem se pod 25tis nedostaneme a ted jeste s naklady na praci pritele to je celkem 30tis. Ja jsem na mateřské takže vydělává pouze druhá polovička......je to děs, živnost je za trest.....a to si každý myslí jak nejsou živnostníci zazobani
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit