Opožděná menstruace v 15 letech

7.10.24 16:05

Opožděná menstruace v 15 letech

Dobrý den, potřebuji pomoc. Je mi 15 a menstruaci mám už přes rok. Dostala jsem ji poprvé pak dva měsíce nic ale od té doby jsem ji měla každý měsíc. Vždy přišla do 30 dne ale tentokrát ne. Dneska je to 33 den a už nevím co mám dělat. S nikým jsem ještě nikdy nespala takže těhotná být nemůžu. Zkoušela jsem tři dny po sobě i teplé vany ale nic. U gynekologa jsem zatím nikdy nebyla a mamce se to bojím říct. Prosím o jakoukoliv radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65634
7.10.24 16:06

V tomhle věku je běžné, že menstruace je nepravidelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.24 16:10

@vokishka a je normální že rok je pravidelná a pak přestane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23002
7.10.24 16:10

Může se stát, že nebude úplně pravidelná jak hodinky. Hodně ji také ovlivňuje to jak jis, když méně, může se nedostavit nebo naopak být častější, dále treba stres..ještě vydrz není to tak dlouho.
Já mám třeba antikoncepci, takže mi ms chodí na den a hodinu přesně, ale když jsem ji neměla tak +/- pár dní normálka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7986
7.10.24 16:19

@Apolenka01 Zpoždění 3 dny bych neřešila, navíc jsi mladá, tak jí nemusíš mít ještě úplně pravidelně. Jinak opoždění může udělat stres nebo nemoc. Sportuješ? Máš normální váhu? U nízké hmotnosti může dojít k vynechání, pokud bys nějak hodně sportovala (hlavně vytrvalostní sporty), tak tam to také není neobvyklé. Zatím bych to neřešila, počkej klidně týden, než to začneš řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
7.10.24 16:26

Tak prostě patříš k ženám, které mají menstruaci nepravidelnou. Já měla jednou zpoždění skoro 14 dnů :D

Ale jinak je to vždycky +- pět dnů j mě.

Nestresuj se tím.

Ano, je j normální, že se cyklus mění s věkem. Takže i když jsi jí měla rok pravidelnou, může se ti cyklus znepravidelnit a pak zase po letech srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21773
7.10.24 17:27

Může to být způsobeno úbytkem váhy, nemocí či stresem. Zpoždění tři dny není v tomto věku neobvyklé. Řešila bych to při vynechání dvou cyklů. Zrovna nedávno měla podobný problém dcera, které je 18. Tuto radu jsem dostala na gynekologii. Takže buď v klidu a vyčkávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
8.10.24 04:03

Zpoždění menstruace v tvém věku je celkem běžné, hormony se pořád ještě vyvíjejí. Zkus se uklidnit a počkat pár dní, stres může cyklus ovlivnit. Pokud se to bude opakovat, je fajn se poradit s mamkou nebo navštívit gynekologa.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.24 18:12

U mě v to věku normální. Dva měsíce vynechávka, pak normálně, pak zas vynechávka. Jestli jsi hubenější tak tím tuplem. Okolo 19 už jsem z toho byla na mrtvici a brala jsem radši HA, protože to bylo nevyzpytatelné. Většinou mně to pak postihlo někde na výšlapu nebo na vodě a nedalo se to vůbec předvídat. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa