Oprava indukční desky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Oprava indukční desky
Nikdy jsem si nemyslela, že se tady budu zabývat takovouhle věcí. Ale máme doma nedobrovolně indukční varnou desku Candy, kterou jsme zdědili po původním majiteli. Deska nám často stávkovala, teď už ohřívá jen jedna plotna a to na stupeň 5 a 4. Dokonce neakceptuje i to drahé speciální nádobí! Jsem asi nemožná, ale nenašla jsem servis, který by dorazil za rozumnou cenu a podíval se na to! Autorizovaný servis chce 1000 kč za pouhý výjezd a pán co je tady v okolí na Praze 5 toho má strašně moc na práci. Nezná někdo elektro servis z Prahy 5, který by byl ochoten se přijet podívat na jednu nešťastnou varnou desku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Marionet, asi to nebude to pravé, co bys chtěla číst, ale obávám se, že nová deska vyjde téměř levněji, než oprava staré ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tterka píše:
Marionet, asi to nebude to pravé, co bys chtěla číst, ale obávám se, že nová deska vyjde téměř levněji, než oprava staré
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
No jestli máš zkušennost, tak by mě to zajímalo. Tahle si myslím je stará tak tři čtyři roky. Už jsme taky přemejšleli, že si koupíme klasickou sklokeramickou bez indukce, ale tuhle původní prodává výrobce velmi velmi draze nějakých cca 9 tisíc, jsem koukala. Tak je to i škoda.
tterka píše:
Marionet, asi to nebude to pravé, co bys chtěla číst, ale obávám se, že nová deska vyjde téměř levněji, než oprava staré
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bohužel neporadím… jen vím, že jediný, kdo umí dělat indukce, je firma Brandt, která je taky vymyslela. Já na tom vařím a neměnila bych. Ale kdo opraví Candy nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vzhledem ke značce Candy bych šla asi taky raději do nové, ať už indukční nebo obyčejné sklokeramiky. My máme indukci z Ikey, takže 5 let záruku, ale byla dražší, stála kolem 13 tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dovolím si nesouhlasit, včera jsem tu měla opraváře z Elmaxu na indukční desku Brandt starou 4 roky a 2 měsíce (záruka 4 roky) takže těsně po záruce, na to že jsem za ni dala 19000,– jsem očekávala mnohem víc
, jejich servisák přišel s úsměvem, že se to u nich občas stává, rovnou mi vyměnil celou tu destičku s kontakty uvnitř (nefungovali mě obě pravé plotýnky) a naúčtoval si 2700 Kč + 200!!! za dopravu (od jejich obchodu k nám domů to je 300m). Takže za mě už nikdy Brandt (ty jejich řeči o kvalitě z Francie, žádná Čína si můžou nechat zarámovat), všichni známí s ním mají většinou těsně po záruce problémy, ať už s myčkou, nebo pračkou a my s indukcí. Dneska je to všechno elektronika, určená jako spotřební zboží, záruka a vyhodit. Kamarádka má indukci od polské Amicy za 8000,– a jede jí už 7. rokem bez problémů.
@rychnov3 píše:
bohužel neporadím… jen vím, že jediný, kdo umí dělat indukce, je firma Brandt, která je taky vymyslela. Já na tom vařím a neměnila bych. Ale kdo opraví Candy nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam stejny problem, jako vy. Nejedou mi dve ze ctyrech plotynek. Muzete mi prosim napsat, jak jste dosahla ctyrlete zaruky? Ja mam pravdepodobne pouze dvouletou, ale se cturletou bych se stale do zaruky vesel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To byla akční nabídka, že k tomu právě v ten měsíc dávali prodlouženou záruku (teď před Vánoci to třeba nabízeli k novým deskám také). Nejjednodušší je opsat si přesný typ indukce, kterou máte a koupit si od Elmaxu nový díl - tu vnitřní desku (nic jiného tam uvnitř ani není než dvě desky s indukčními vlákny)- výměna Vám bude trvat 3 minuty a ušetříte 300,– za práci a 200,– za dopravu, ale i tak počítejte, že Vás to přijde tak na 2700, minimálně
![]()
Mam stejny problem, jako vy. Nejedou mi dve ze ctyrech plotynek. Muzete mi prosim napsat, jak jste dosahla ctyrlete zaruky? Ja mam pravdepodobne pouze dvouletou, ale se cturletou bych se stale do zaruky vesel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit