Opruzeniny po očkování

330
30.9.11 17:14

Opruzeniny

Ahojky,
chtěla bych se zeptat jestli je možné aby se opruzeniny objevily jako reakce na očkování. My byli před 8 dny na očkování (zarděnky, spalničky, příušnice) a doktorka nám tam řekla, že se reakce na tohle očkování objevuje až po 8-10 dnech. Dnes je o 8. den a malá je v plenkové oblasti úplně šíleně opruzená.
Po kakání se to vždy ještě zhorší, stoličku má teď řídší než obvykle, takovou kašovitou.
Za celý rok nebyla nikdy opruzená, maximálně třeba měla lehce narůžovělou plenkovou oblast. Mažu ji Sudocremem.
Stalo se vám to někomu také?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
30.9.11 17:18

podle me to je z ridkeho kajdeni, ne z ockovani, proste agresivnejsi bobek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.9.11 17:21
jizvíková píše:
podle me to je z ridkeho kajdeni, ne z ockovani, proste agresivnejsi bobek

Přesně tak :wink: U nás pomáhá Imazol 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
30.9.11 17:22

To jsem si říkala taky ale to už se nám stalo, že měla řídší stolici ale nikdy, že by se oprudila, hlavně ona kaká kolem oběda opruzená bla už ráno, večer vypadala normálně. Opruzení se objevilo doslova ze dne na den, z ničeho nic.
Ale je fakt, že po tom kakání to bylo horší no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.9.11 17:22

Omývej jen čistou vodou,v žádném případku ubrousky,opatrně a důsledně vysušuj každý záhyb a Imazol je vážně všelék :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
30.9.11 17:23

Bude to tou stolicí a ne očkováním,mazala bych Pityolem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
30.9.11 17:27

Děkuju

Děkuju za rady, Imazol tu dokonce mám tak ho zkusim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
30.9.11 17:30

Ahoj, myslím že to může být od toho. U malého se stalo to samé, jen to bylo asi 5. den po očkování Priorixem. Šílená opruzenina, plakal jak ho to při přebalování bolelo. Opruzenina se mu udělala během 2 hodin. Za 2 dny to bylo dobré. Dávala jsem pleny Alana z DM ( nejsou parfémované ), mazala Pytiolem a Kalciovkou, oplachovala řepíkem. Ať je malé brzy v pořádku :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
30.9.11 17:38

Řepík tu mám sypaný, jak silný odvar jsi dělala?
Jinak moc děkuju za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
30.9.11 18:26

Já měla v nálevových sáčcích, odvar to byl spíš slabší. Když dáš tak 2 čajové lžičky na 0,5 l tak myslím, že nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.10.11 15:41

Jo ten PYTIOL je opravdu zázrak…a klidně můžete utírat vlhčenýma ubrouskama…když budete používat jen pytiol…malý měl opruzeninu doslova do krve a zkoušeli jsme všechno možné - černý čaj, imazol, omývání vodou, rybilku, bepanthen a další mastičky a zabral oúpravdu jen Pytiol, takže doporučuju!!! :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
21.10.11 16:03

Pytiol

A dá se Pytiol koupit volně v lékárně nebo je na předpis? My jsme nakonec kombinovali na střídačku Imazol se Sudocremem a lékárenskou mastí s rybím tukem, tak to docela odeznělo, ale ráda bych doma měla nějakou tutovku, kdyby se to zase někdy třeba po nějaké dalším očkování objevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
2.9.14 23:10

Holky máme úplně to samé. Byli jsme na Priorixu a malá dostala asi 5.den opruzeniny, ale nejspíš z toho častého kakani, kaka teď moc často i 4× za den a to od toho očkování a ta stolice je taková hodně agresivní. Dnes je 9.den od očkování tak přemýšlím, že pokud to do pátku neprejde zavolám Dr. jinak je mi malý s tím opruzenym zadkem opravdu líto, někdy ji to hodně bolí. A do toho ji teď rostou stoličky tak si říkám, že to může být i z toho, ale kdy to přejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek