Opruzeniny u chlapečka

50
22.12.12 09:52

Opruzeniny u chlapečka

Prosím o radu, mám 5 týdenního chlapečka a už dva týdny se nemůžeme zbavit opruzeného zadečku. Mažu po každém přebalení (Bepanthen - ještě horší, Sudocream - žádná změna, Tea-trea cream z Justu - žádná změna, Rybilka -pomohla na pár dní, robátko - taktéž pomoc na pár dní, včera mi doktoka doporučila Imazol a také se mi to zdá ještě horší). Ubrousky už nepoužívám - omývám ho vodou s žínkou - myslela jsem totiž, že je to z ubrousků. Přebaluji co dvě až tři hodiny - takže dlouho v plence také není. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být plenkama - používáme Pampers premium care. Prosím poraďte, jsem už zoufalá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6895
22.12.12 09:58

Plenkama to být samo může, ale zkus ho omývat černým čajem…na opruzeniny se mi osvědčil Ifadolan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5578
22.12.12 10:00

Zkuste Pityol, lékárnice jej nedoporučují, protože jsou jiné krémy, které dětská pokožka lépe vstřebá, ale moje tchýně, která dělávala hodně s dětmi a sama 3 vychovala říkala, že jej odjakživa používala a nikdy žáden problém nebyl.., dokonce já malou kolikrát máznu, když vidím, že se opruzuje a máme 19 měs., jako miminko byla hodně opruzená a perfektně nám pomohl.., ale pozor, nejde vyprat z oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5578
22.12.12 10:02

Jinak pozor na zinečnaté masti, po těch se mi malá vždy oprudila, dávala jsem do kupy Pityolem a pak mazala dlouhodobě Rybilkou…a měla jsem klid,,, Imazol pravda, nám nikdy nepomohl ba zhoršil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.12.12 10:07

Nechávej ho co nejvíc bez plíny, ať větrá. Jinak náš se oprudil právě po téhle značce. A ten černý čaj je nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
4164
22.12.12 10:10

Náš prcek byl teď taky trošku opruzený… Takže hodně větráme a na večer koupeme v řepíku. A zdá se, že se to začíná zlepšovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
22.12.12 10:16

Malýmu pomohl imazol a tchýně mi ho koupala v heřmánkovým čaji a ten taky pomáhal :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.12.12 10:18

Děkuji za rady! Mamka mi také říkala o pytiolu, ale nechtěla jsem ho dávat, když je až od 10 let, ale zkusím, protože už fakt nevím co. Černý čaj zkusím taky. Bez plenky se ho snažím také nechávat, ale mám strach, aby nebyl nemocný, něco jiného je to v létě… Můžu se zeptat, jaké používáte plenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
22.12.12 10:22

@Micchaelka Malý se mi oprudil po „nových“ plenkách Babylove. Byly to naše nejoblíbenější plenky, ale jak je změnili, tak hrůza :cert:

Takže použiváme Tesco pleny nebo Huggies…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5315
22.12.12 10:24

Nedávej mu plínu a větrej, co možná nejvíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5578
22.12.12 10:26
@Micchaelka píše:
Děkuji za rady! Mamka mi také říkala o pytiolu, ale nechtěla jsem ho dávat, když je až od 10 let, ale zkusím, protože už fakt nevím co. Černý čaj zkusím taky. Bez plenky se ho snažím také nechávat, ale mám strach, aby nebyl nemocný, něco jiného je to v létě… Můžu se zeptat, jaké používáte plenky?

Pityolu se fakt neboj, já měla taky obavy, ale hned nám pomohl a dodnes pomáhá, vše je v pořádku. My používali buď Pampers, nebo teď z Rossmannu Babydream - hodně podobné Pampers..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
22.12.12 10:31

Na nohy návleky, pod zadek něcoo nepromokavého, na to měnit ručníky nebo čtvercovky. Když nejste doma a nemůže být bez pleny, tak měnit plínu častěji. co 23 hodiny mi přijde standard, s opruzeným zadkem bych měnila i po hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7225
22.12.12 10:44

Větrat, větrat a větrat… ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
22.12.12 11:16
@Micchaelka píše:
Prosím o radu, mám 5 týdenního chlapečka a už dva týdny se nemůžeme zbavit opruzeného zadečku. Mažu po každém přebalení (Bepanthen - ještě horší, Sudocream - žádná změna, Tea-trea cream z Justu - žádná změna, Rybilka -pomohla na pár dní, robátko - taktéž pomoc na pár dní, včera mi doktoka doporučila Imazol a také se mi to zdá ještě horší). Ubrousky už nepoužívám - omývám ho vodou s žínkou - myslela jsem totiž, že je to z ubrousků. Přebaluji co dvě až tři hodiny - takže dlouho v plence také není. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být plenkama - používáme Pampers premium care. Prosím poraďte, jsem už zoufalá!

My pouzivame od zacatku tuhle Niveu a nemuzu si ji vynachvalit
 http://www.nivea.cz/…-opruzeninam

nejakej Bepathen a rybilka..des..to bylo jeste horsi a jeste pouzivam detsky zasyp od Avrilu a olejicek, stara klasika :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
22.12.12 11:31

..přebalovat každý dvě až tři hodiny mi teda přijde málo kor když má opruzenej zadek…jestli jsi opravdu tak zoufalá tak ho prostě necháš bez plíny a budeš trochu víc prát než se to spraví…a né patlat ho chudáka jednou mastí přes druhou a doufat, že to zmizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí