Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Doporučila bych začít nějakým procvičováním logického myšlení, pak se možná i ten nos zúžit podaří
![]()
Já si myslím že problém nebude v nosu jako takovém ale spíš v myšlení. Podle mě se prostě na ten nos který se ti nelíbí moc soustředíš a vidíš to horší než to je. Plno lidí to tak má že svoje nedostatky vnímá horší než opravdu jsou a okolí ty nedostatky vůbec nevidí nebo to prostě jako nedostatky nebere. Jinak já si myslím že nic takového jako dokonalý nos prostě neexistuje.
Například můj děda má nos jako Snape z Harryho Pottera a moje babička říká že si ho bez toho frňáku vůbec nedokáže představit a jsou spolu už 60 let
Jinak žádné cvičení pro štíhlejší nos opravdu neexistuje.
Buď se s ním během dalších pár let smíříš, nebo plastika,… nic jinýho nepomůže
Já v tvém věku měla stejny problem, nos na sobě nesnáším snad nejvíc, ale jak šel čas, tak sem zjistila, ze je kazdymu úplně ukradeny
posiluj sebevědomí, neřeš to, nebude to řešit ani nikdo jiný. Případně opticky to jde upravit pomoci make-upu.
Zamakej na sebevědomí.. A nemusíš řešit nos každý má nějaký.. To je jen v tvé hlavě čím víc se prohlížís tím horší to je.. ![]()
Pokud je nespokojenost veliká a nutí tě to každý den nad nespokojeností přemýšlet, volila bych plastiku. Mluvím z vlastní zkušenosti - plastiku nosu jsem podstoupila minulý rok v červenci a bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem učinila
. Nos se povedl a nikam nepadá..
. Je potřeba zvolit opravdu precizního chirurga a na zákroku nešetřit
. Velikost chrupavky cvičením nezmenšíš.
S plastikou bych počkala. Já se taky trápila s nosem v pubertě… a s dospělostí to nějak samo odešlo. Pár lidí dokonce můj nos komentovalo, že se jim moc líbí a patří ke mně. Teď je mi 39 a nos je mi fuk, protože mám velkou zadel
![]()
Mám taky větší a křivý nos a řeším to v sobě. Už několik let uvažuju o plastice, ale zatím to nechávám být, protože mě to zase tak moc netrápí. Myslím, že existuje i pojištění na plastickou operaci. V případě, že by se operace nepovedla, zaplatí ti reoperaci. Ale v dnešní době si myslím, že plastika nosu není nic výjimečného a zkažených operací je fakt minimum. Co ti ale chci říct, je pravděpodobné, že sama sebe vnímáš v tom horším světle. Mám dlouholetou kamarádku a teprve před několika měsíci se na mě dlouze zadívala a řekla: Jééé hele ty máš trochu křivý nos… Takže tak… Mrkni se, jak se dá krásně kouzlit se stínováním make upu, ta změna může být fakt výrazná jen za pomocí štětce.
Mám taky větší a celkem i křivej nos s bambulkou, ve škole se mi smáli ale to jen proto, že jsem jim to dovolila a sama se cítila nesebevědomě. Dnes je mi to jedno, zaměřila jsem se na jiné věci - práce na postavě, oblékání, vizáž. O chlapi jsem nikdy nouzi neměla, naopak pár jich i s úsměvem zmínilo „hele ty máš fakt super ten nos“
![]()
Dřív jsem to hodně řešila, dneska ne. Operaci ale plánuji, protože díky zakřivení se mi začalo před 5ti lety hůř dýchat a při rýmě je to taky průser. ![]()
Jestli tě to trápí, tak si šetři. Počítej ale s tím, že ta rekonvalescence je trochu delší.
Kdybych fakt chtěla a trápilo mě to, tak bych šla na plastiku. Možná jednou taky půjdu. Proč ne. Když to člověku pomůže… ![]()
Ahoj, už dlouho mě trápí můj nos.
Je hrozně široký a placatý.
Na všech fotkách to vypadá hrozně, když si stopnu z boku, je pro změnu zase dlouhý a křivý.
Je mi teprve 17 let a plastiku nosu v žádném případě nechci, bojím se, že to pokazí.
Nebo že to pár let bude držet tvar, ale pak se rozpadne.
Nevíte někdo, jestli existují nějaká opravdu účinná cvičení na štíhlejší nos??
Opravdu se za to stydím!