Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Ahojky holky,
mám dotaz ohledně ospodu Olomouc.
Děti 9 a 7 let nechtějí jezdit k otci (muže si za to sám, důsledek jeho chování), otec je opravdu narcista
Poslal navrh na soud, kde napsal mnoho lži a vykreslil se tam jako oběd
Ospod bude vyslýchat děti, nicméně už teď se chovají na ospodu ke mě o dost hůř než k otci…
Prosím na co se bude ptát ospod děti?
Mate někdo zkušenost s tím ospodem z Olomouce?
Máme šanci uspět, aby soud vyšel vstříc dětem a nemusely k otci?
Je to cca 2 roky od rozvodu…a ještě chce rodinou terapii, k tomu mě opravdu muže nutit, když jsem už vdana?
Dekuji….
nevím, ale - oprav si to, máš tam, že otec je oběd ![]()
Donutit tě nemůžou, ale nebude to házet moc dobré světlo, když nebudeš spolupracovat. Šance na to, že nebude žádný styk je minimální
@Lama Lama moc dobre světlo, když je člověk vdany?
Příspěvek upraven 04.01.24 v 19:14
@Peťka H. píše:
@Lama Lama moc dobre světlo, když je člověk vdany? Jako rozumím, ale co nová rodina?
Zvlášť když děti k němu nechtějí a mají důvody…
To, že ty jsi se vdala, neznamená, že jsi dětem starou rodinu vymazala a udělala tlustou čáru a vytvořila novou rodinu s otčímem. Děti mají otce, tedy do jejich rodiny stále patří a on chce na vztahu k ním a potažmo i vás jako rodičů pracovat. Ano, pokud nebudeš souhlasit, taky se domnívám, že to nebude viděno jako z tvé strany pozitivní věc…
@Peťka H. píše:
@Lama Lama moc dobre světlo, když je člověk vdany?
A co má společného tvoje svatba s celou záležitosti? Nebo po tobě chtej na te terapii rozvod?
To, že jsi už vdaná za jiného nemá na nic žádný vliv
holky výše mají pravdu, pokud nebudeš moc spolupracovat, tak to nebude házet dobré světlo.
Mám zkušenosti s OSPOD v Olomouci. Poněkud divnou a za mě dost neprofesionální, kdy pracovnice přišla neohlášeně v rámci rozvodu a péče o děti ( měli jsme podepsanou dohodu o střídavé péči) a ptala se dětí 4 a 9 let, kde mají hezčí pokojíček, zda u maminky, nebo u tatínka 🙄
Ale ke tvé situaci… Úplné zrušení kontaktu asi není reálné, pokud otec není nějaký tyran, či narkoman, alkáč. Rodinná terapie- asi spíše mediace neslouží k tomu, ať se k sobě vrátíte ( pokud máš tohle na mysli s tím, že jsi opět vdaná), ale má přispět k fungování vztahů a domluvy mezi tebou, dětmi a ním.
@Anonymní píše:
Co je Ti do toho? Chceš je předem naučit říkat to, co chceš Ty?
Dětem zpravidla neškodí, když musí k otci. Dětem škodí matka, která jejich styku s otcem brání a vymýšlí neexistující diagnózy. Doufám, že soud rozhodne v nejlepším zájmu dětí, a ne v zájmu Tvém.
Ahojky holky,

mám dotaz ohledně ospodu Olomouc.
Děti 9 a 7 let nechtějí jezdit k otci (muže si za to sám, důsledek jeho chování), otec je opravdu narcista
Poslal navrh na soud, kde napsal mnoho lži a vykreslil se tam jako oběť
Ospod bude vyslýchat děti, nicméně už teď se chovají na ospodu ke mě o dost hůř než k otci…
Mate někdo zkušenost s tím ospodem z Olomouce?
Je to cca 2 roky od rozvodu…a ještě chce rodinou terapii, k tomu mě opravdu muže nutit, když jsem už vdana?
Dekuji….
Příspěvek upraven 04.01.24 v 18:53