OSVČ kosmetička a těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Pronajat to jiné kosmetičce třeba na půl dne by nepomohlo?
Bývá to časté v kadeřnických, kosmetických salonech, že se jich víc střídá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sargena No, kdybych měla více místností, tak bych to pronajala, ale nechci aby někdo sahal na moje věci a používal je.. nehledě na to mít tam vlastně konkurenci pod svým jménem mi taky není úplně příjemný, z toho hlediska, že bych za její práci vlastně svým způsobem zodpovídala, co se týče recenzí a pověsti apod., vidím to u kamarádky, nastoupila k ní kosmetička na nájem a její práce byla strašná, získala plno negativ. recenzí a je po salonu. Taky nájem lehátka dneska stojí tak 3-4 tisíce a to by mi stejně moc nepomohlo…
- Citovat
- Upravit
Živnost bych přerušila, z nájmu odešla a pár klientek na přežití bych dělala doma…
Tolik lidí oje. bává stát na dávkách a to mnohdy i celý život. A člověk který pracovat chce, tak legálně nemůže, protože ty platby ho prostě zruinují. Nebo mu to zruinuje zdraví ![]()
Až se malé narodí, můžeš si živnost zase obnovit. A buď začít pracovat na plno, nebo si jen přivydělat, i kdybys měla mít živnost mobilní a jezdit …
- Citovat
- Upravit
Aby jsi mohla mít živnost na vedlejší tak se musíš někde zaměstnat. Ale i tak se z toho platí odvody dle výdělku. Pokud by jsi šla na pracák tak musíš živnost přerušit.
A mateřskou mít nebudeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímavý názor. Platby OSVČ u nás někoho ruinují? To snad ne. Paní se ocitla v blbé situaci, ale dost svým přičiněním. Jaký režim jí tedy radíte do porodu? Má jít na pracák nebo jak? Mj. dostane RP, zdravotní péči o sebe i o dítě. To je málo? A tom že na to někdo musí vydělat, to je jedno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, to je řada jak fik, soused krade, tak můžeš krást taky… Jo a jen tak mimochodem, první naštvaná klientka či konkurence ji nahlásí na zivnostak za nepovolené podnikání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se podnikání finančně nevyplácí, živnost bych přerušila a našla si brigádu. Klientky domů bych si netahala, nikdy nevíte, jestli vás nespokojený zákazník nebo konkurence nenahlasí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krásný den všem.
Mám takový dotaz. Neplánovaně jsem otěhotněla, jsem v 11tt a rozhodli jsme se miminko si nechat. Pracuji jako OSVČ kosmetička, dělám to teprve 2 roky, mám pronajatý vlastní prostor za poměrně nemálo peněz, platím samozřejmě odvody bezmála 8tis., takže nemám nic našetřené, protože ty cca 2 roky dost i tak bojuju, je to trošku lepší až tohle léto, kdy jsme si konečně mohli dovolit alespoň dovolenou a pár výletů, ale prostě jsem nezačala dělat rezervu (i kdybych ji dělala, teď by mě fakt nevytrhla).
Jde o to, že mi bývá opravdu špatně a mám šílený problém se zády. Tu práci jsem kvůli tomu začala opravdu nenávidět, protože tam fakt poslední 4 týdny jen trpím. Bohužel to je na mně i poznat, že to nezvládám a prostě už nedokážu obstarat tolik lidí, aby mi to pokrylo náklady a vydělalo na výdaje i mimo práci. Ze 7 lidí denně teď zvládnu tak 3, pak už se fakt kroutím, bolí mě i břicho a prostě tam skrčená nezvládnu sedět víc jak na ty 3 lidi a nechci ty lidi odradit a zkazit si pověst, že tam budu skučet, taky dochází častěji k rušení termínů z mojí strany, protože už to po té max 4té klientce fakt nedávám. Nejde to překonat, je to tak strašná bolest té hrudní páteře a esíčka, že je mi až na omdlení a zvracení. Trpím na záda už roky, ale teď je to 1000× horší. Problém u lékaře samozřejmě řeším, ale léčba v kombinaci s touto prací je i dle lékaře kontraproduktivní. On mě odblokuje a druhý den v práci to mám po 3 hodinách zase.
Ale teď k věci - z těch 3-4 lidí prostě skoro nic nepoplatím.
Bohužel jsem si neplatila nemocenské pojištění.
Existuje nějaká možnost, jak mít úlevu třeba alespoň od těch šíleně vysokých odvodů?
Přihlásit se nějak na ÚP a u toho si dělat ty 4 lidi, kteří mi zaplatí sotva prostor, materiál a další náklady jako web, systém, atd. a nějaké výdaje doma ale prostě na odvody už nemám?
Nebo to raději zavřít a jít někam na brigádu?
Existuje nějaká možnost jak podnikat ale jenom “trošku”, že třeba na ŽL vydělám jen třeba 10-15tis. a ty odvody nemusím platit? Vím, že pak k mateřské to mohu hodit jako vedlejší příjem a odvodů se na nějakou dobu zbavím (snad). Jde něco udělat už teď? Uvažuju, že skončím, protože umírat tam bolestí jen proto abych zaplatila hlavně náklady tam se mi už opravdu nechce. Budu ráda za každou variantu. Děkuji!