OSVČ, mateřská, ÚP

136
2.8.22 07:25

OSVČ, mateřská, ÚP

Ahoj holky chci se zeptat zda některá z Vás byla před mateřskou OSVČ? Potřebuji poradit 🤦🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101679
2.8.22 07:38

Tak když napíšeš dotaz, tak treba nekdo poradí. Ovšem nechapu, proc by k tomu dotycny musel tou OSVČ byt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
2.8.22 07:43

@j.a.n.i1 jasné omlouvám se.. zajímalo mě jelikož jsem byla OSVČ a momentálně jsem na mateřské a na úřadě práce po mě chtějí přehled zaplavených záloh za rok 2021.. nojo jenže mě vyšlo ze mám socialni podpoře vyplatit 17 000 🤷🏼‍♀️ Vůbec tomu přehledu nerozumím a potřebovala by jsem poradit jelikož na daních mám 0 tak tomu vůbec nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.8.22 07:51
@D284 píše:
@j.a.n.i1 jasné omlouvám se.. zajímalo mě jelikož jsem byla OSVČ a momentálně jsem na mateřské a na úřadě práce po mě chtějí přehled zaplavených záloh za rok 2021.. nojo jenže mě vyšlo ze mám socialni podpoře vyplatit 17 000 🤷🏼‍♀️ Vůbec tomu přehledu nerozumím a potřebovala by jsem poradit jelikož na daních mám 0 tak tomu vůbec nerozumím

Proč si hraje na OSVČ osoba, která tomu nerozumí?
Tomuhle opravdu nerozumím 8o :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
2.8.22 07:53

@Kelsey nehraju si na OSVČ. Bohužel to jinak nešlo přišla bych o práci s v době covidu? Nevím proč musíte hned někoho napadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.8.22 07:54
@D284 píše:

Tak sis asi holt neplatila zálohy jak si měla, to si musíš doplatit 🤷🏻‍♀️ Nebo čemu nerozumíš?

• Citovat
  • Upravit
101679
2.8.22 08:03

@D284 Pockej, pomalu a srozumitelně, jsi opravdu na mateřské nebo beres rodicak? Kdy se dite narodilo? Pozastavovala jsi zivnost nebo ne? Proc po tobe chce UP prehled zaloh, o co zadas? Resila si nebo na OSSZ a ZP v souvislosti s narozenim ditete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
2.8.22 08:03
@shadowbabe píše:
Tak sis asi holt neplatila zálohy jak si měla, to si musíš doplatit 🤷🏻‍♀️ Nebo čemu nerozumíš?

Tak zrovna UP neresi zalohy na sociálním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
2.8.22 08:11

Neteř byla OSVČ a pak byla na rizikovém a teď je na mateřské..taky po ní chtěli něco doplácet tak jim doložila od kdy byla na neschopence a od kdy na mateřské a nic nedoplacela…ale bylo s tím strašně běhání..takže si hned pozastavovala živnost aby to nemusela řešit zase další rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35800
2.8.22 08:13

Na daních můžeš mít 0, ale sociální a zdravotní musíš zaplatit aspoň minimální pokud si byla OSVČ na hlavní činnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.8.22 08:36
@j.a.n.i1 píše:
Tak zrovna UP neresi zalohy na sociálním…

Já reaguju pouze na těch 17 000,– co píše, že nerozumí přehledu ;)

• Citovat
  • Upravit
101679
2.8.22 10:47
@shadowbabe píše:
Já reaguju pouze na těch 17 000,– co píše, že nerozumí přehledu ;)

Což neznamená, že to má správně, že. A ani, že to musí určitě doplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
2.8.22 12:58

@j.a.n.i1 děkuji za zastání :palec:
Holky jsem to asi blbě napsala jsem na rodičáku. Pobírám rodičovský příspěvek, a přídavek na dítě. Živnost byla pozastavena samozřejmě už před narozením miminka a zálohy na sociálním a zdravotním si platím. Těch 17 000 z přehledu mám zaplatit na důchodovým pojištění čemuž právě úplně nerozumím. Daně odevzdané a žádný problém tam nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
2.8.22 12:59

@j.a.n.i1 Dítě se narodilo v červnu a já jsem byla od dubna na úřadu práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
2.8.22 13:32

@D284 Ztrácím se, jestli ti něco přišlo, tak mi to vyfoť a hoď do zprávy, protože sociální a důchodové je v určitém směru to samé. Takže si ke konci března 2022 pozastavovala ŽL, přehledy za loňský rok máš podané, jo? A zálohy za leden - březen si ještě platila, ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí