Otec na porodnici

3251
18.8.14 16:21

otec na porodnici?

Tak sem si myslela, že sem na druhé dítko dokonale připravena, ale po kamarádky porodu sem zjistila, že nejsem. Porodila v pátek večer akutním císařem, ale klasika - ona na jice, dítě u sester a s miminkem byla až 3den a přesně tomu bych se ráda vyhnula, po své minulé zkušenosti (ano, byla sem měkká, ale neměla sílu se dohadovat)naše holčička strávila první noc u sestřiček, vím, že tam celou noc plakala, a nikdo si jí nevšímal, takže určitě vím, že takhle to příště nechi.ale kdyby nedejbože došlo u druhého miminka na císaře, chci aby nebylo u sestřiček, ale aby se o něj staral manžel. samozřejmě počítám s tim, že by mě to něco stálo, ale sem ochotná do toho investovat. a dítě má přece právo být s rodičem a když neni matka schopná, musí to umožnit otci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31381
18.8.14 16:30

@mattule to zní jako prima nápad, ale nevím, jak to v našem zdravotnictví projde. Určitě bych se šla optat přímo do konkrétní nemocnice. Ale jen na okraj-jak si můžeš být jistá, že malá u sestřiček celou noc plakala a nikdo si jí nevšímal? :think: Já teda kdykoli v porodnici přišla na bečárnu v noci (pro dokrm, čistý oblečení atd.), tak sestřičky chovaly císařový miminka u sebe na břiše, aby jim nebylo smutno, fakt jsem si toho všimla opakovaně a bylo to moc hezký, už proto, že sama jsem taky 2× císařem rodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
18.8.14 16:31

Já rodila v Domažlicích a tam to možné bylo. Jedinou podmínkou bylo, že nebude plná kapacita porodnice. V případě volných lůžek si otec s matkou zaplatili nadstandard (2 lůžkový pokoj) matka odpočívala po operaci a otec se staral o miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31381
18.8.14 16:34
@Bekyn píše:
Já rodila v Domažlicích a tam to možné bylo. Jedinou podmínkou bylo, že nebude plná kapacita porodnice. V případě volných lůžek si otec s matkou zaplatili nadstandard (2 lůžkový pokoj) matka odpočívala po operaci a otec se staral o miminko…

super :potlesk: Prostě fakt-jedině se obrátit na porodnici, kde chci rodit a domluvit to zavčasu tam. Už proto, že ty nadstandardy jsou plný na dlouho dopředu, takže by se to stejně muselo sladit nějak i s plánovaným císařem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
18.8.14 16:36

Muzu se zeptat, jak vis, ze mimco u sestricek plakalo? Ja mela oba porody cisarem, obe deti po porodu spaly. Resp. primo po porodu je mel manzel u sebe na hrudi na klokankovani, asi 30min, nez me zasili, pak mi obe deti prikladali k prsu a pak jsem jela na JIP asi na dve hodky a pak me davali na poporodni pokoj. Mimca pak byla u sestricek a nosily mi je na krmeni, kdyz se vzbudila. Kazdopadne jde zaplatit nadstandart, kde muze byt otec s mimcem a muzou pockat, az privezou tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
18.8.14 16:37

U nás v porodnici to takhle praktikují normálně. Rodila jsem v Krnově. je tu normální, že pokud maminka po CS nemůže, nahradí ji tatínek, miminko dají hned po porodu tatínkovi na hrud a pak se může o něj starat i celou dobu v té porodnici. zaplatí se jen pobyt otce u porodu a pokud tatínek i přespává v porodnici, tak za každý den, co tam byl. Jinak já rodila akutním CS v 9:45, malého mi donesli na přiložení kolem 12 a natrvalo jsem ho měla hned od druhého dnes od rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.8.14 16:44

@mattule Teoreticky to jde - na nadstandardním pokoji.
Můj manžel tam takhle byl se mnou, ale mimčo jsme stejně měli u sestřiček. Já po císaři protrpěla celou noc, manžel ke mně vstával co čtvrt hodinu, aby mi mohl různě podkládat záda. nedokážu si tam to mimčo do toho všeho představit.
jak víš, že plakalo celou první noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
18.8.14 20:51

@Katchi vim to, protože sem tam ležela dost předem a nejsem hluchá. navíc své dítě poznám po hlase a když sem si pro něj několikrát za noc šla, sestřičky mi ho stejně nevydaly. dodnes to vidim jako svý největší pochybení a nikdy si nepřestanu vyčítat, že sem jí to nechala. a za další - naše holčička jako miminko, jak viděla pani podobnou sestřičce z noční směny, spustila šílenej pláč a lidi toho typu se k ní hodně dlouho nesměly přiblížit, takže i ona z toho měla trauma. a řeči typu, že miminko nepotřebuje stejně bejt u mámy, protože jen spí jaksi neberu. prostě to chci příště řešit jinak a chci se na to s předstihem připravit, protože příští porod a seznamování s miminkem si chci v klidu užít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
18.8.14 20:59

No pockej, ja myslela, ze jsi lezela na jipce. Ted jsem to cetla znovu a smichala jsem to s tou kamaradkou. Takze jsi rodila prirozene, pro dite sis v noci sla a oni ti ji nedali? Tak to nechapu, proc sis to nechala libit? A nikde nepisu, ze dite nemusi bejt s matkou, protoze spi, ja jen psala, ze moje deti spaly, tudiz jsem byla v klidu. Taky jsem mela prvni porod akutnim cisarem a ver mi, ze ty zacatky s miminem byly hodne tezky, takze obavy z odlouceni naprosto chapu. Ale pokud jsi rodila prirozene a chtela sis dite vzit, tak nerozumim tomu, proc ti ho nedali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
18.8.14 21:02
@Katchi píše:
pokud jsi rodila prirozene a chtela sis dite vzit, tak nerozumim tomu, proc ti ho nedali.

Tak to taky nechápu, mně ho sestry nutily téměř hned po porodu :lol: a já je prosila ať mě nechají aspoň trošku vyspat… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
18.8.14 21:03

@Bekyn jj ja taky byla rada, ze mam klid, teda pri tom druhym :mrgreen: tam jsem pobyt v porodnici brala jako malou dovolenou :lol: ani se mi nechtelo domu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
18.8.14 21:06

@Katchi No tak u druhého to chápu :lol: u mě to bylo první, ale třídenní trápení s vyvoláváním porodu, které skončilo téměř dvanáctihodinovým porodem :roll: takže jsem byla zralá na nosítka :lol: neměla bych ani sílu to maličké zvednout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
18.8.14 22:03

@Katchi já netvrdim, že někde píšeš, že dítě nemá bejt z matkou, já říkám, že to jsou typický řeči sester a občas i matek, kterejm je fuk, co s jejich novoreným miminkem je. chápu, kdy je maminka po těžkým porodu unavená, vyčerpaná, má zdravotní problémy, atd, to je pak jasný, že se o mimi musí někdo postarat, ale dle mě by to měl být ideálně otec nebo jiná blízká osoba. sestřičku bych právě volila jako poslední. já měla ppávě měla porod vyvolávaný a dlouhý, rodila sem 30h, ale to pořád neni důvod, aby mi dítě ukázali na pár vteřin, půjčili na pár fotek a šup s nim na novorezenecký. sice mi ho po převozu ze sálu na pokoj donesli, ale ty dvě h, sem tam ležela úplně sama, mimi na sesterně, manžela poslali domů a prej odpočívejte. a pak mi jí ještě sebrali n první noc, že prej to tak je lepší.2× sem řekla, že ne, a pak mi jí stejně v polospánku odnesli… a potom, co právě ted kamarádka měla první miminko a byla bez něj 3dny, neumim si to prostě představit a přemýšlím, jak tomu předejít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
18.8.14 22:12

U dvou posledních porodů (ze 3) jsem měla nadstandard s manželskou postelí, rodila jsem ve dne, ten pokoj jsem využila jako předporodní i po porodu (na sále jsem byla všeho všudy 30 minut). Manžel byl s námi i noc po porodu, pak musel domů věnovat se starším dítkám, ale každý den tam s nimi jezdil. Podotýkám, že mi po porodu nebylo vůbec nic, ale bylo velice příjemné ty 2 hod, co jsem po porodu musela ležet, že jsem ležela s manželem v posteli, miminko mezi námi, on mi donesl minerálku, večer skočil koupit večeři, protože nemocniční na mě nezbyla, přebalil miminko, prostě staral se o nás a já jsem mohla jen odpočívat a kojit a taky jsem měla dobrý pocit, že když jsem šla do sprchy, on hlídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
18.8.14 22:14
@4family píše:
U dvou posledních porodů (ze 3) jsem měla nadstandard s manželskou postelí, rodila jsem ve dne, ten pokoj jsem využila jako předporodní i po porodu (na sále jsem byla všeho všudy 30 minut). Manžel byl s námi i noc po porodu, pak musel domů věnovat se starším dítkám, ale každý den tam s nimi jezdil. Podotýkám, že mi po porodu nebylo vůbec nic, ale bylo velice příjemné ty 2 hod, co jsem po porodu musela ležet, že jsem ležela s manželem v posteli, miminko mezi námi, on mi donesl minerálku, večer skočil koupit večeři, protože nemocniční na mě nezbyla, přebalil miminko, prostě staral se o nás a já jsem mohla jen odpočívat a kojit a taky jsem měla dobrý pocit, že když jsem šla do sprchy, on hlídal.

jjuuu, a kde to bylo, to je přesně má představa o správném porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková