Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky jsem na konci 29tydne porod mám vypočitaný na 4.11, těhotenství mám naprosto klidne vůbec žadne problemy nic… Co pomáha na to abych rodila dřiv?? nechci rodit až na termín chtěla bych rodit tak v tom 38tydnu… Mám k tomu určitw duvody po těch se nepiďte je to trošku složitější… Prosím jen o rady jak rodit dřiv a ne na termin nebo později ![]()
Existují takové babské rady jako teplá vana, sex, maliník, umývání schodů nebo oken. ale upřímně, pokud dítě nebude připravené, tak s ním nehneš
Bohužel, až bude mimi chtít. Můžeš se třeba stavět na hlavu, ale když se mimču nechce, tak máš smůlu. U druhého nám stačil jeden sex, ale byla jsem hodně připravená. U třetího nepomohlo nic, ten měl svou hlavu
Ted mám TP na 8.11 a také bych potřebovala rodit o pár dní dřív, syna čeká operace…Jediné co budu, tak hopsat na míči a malou přemlouvat:)
Nijak, jedině je ukecat v porodnici. Ale rodit s nepřipraveným tělem může být opravdu lahůdka.. S císařem nevím.
Pokud budeš porod vyvolávat „babskýma“ radama (sex, chození do schodů, úklid a námaha, horká koupel atd..), tak OK, ale dokud tělo nebude připravené a samo si neřekne, tak s tím stejně nehneš ![]()
@bibi-lili jakykoliv zasah do porodu se ti muze seredne vymstit.
A bacha na to co si prejes…v soucasne chvili na oddelenich rizikove tehotnych a perinatalnich JIPek lezi maminky div ne hlavou dolu a modli se za kazdy den kdy budou jejich prckove v brisku ![]()
Jinak samozrejme moznosti je spousta (oslov strycka googla), krome vyvolani porodu chemicky a ostatne ani ten nemusi pred terminem vubec fungovat ![]()
Me pomohlo az kdyz mi oznamili datum nastupu k vyvolani
vecer pred tim mi praskla voda a slo to samo.
jinak tehotenstvi jsem mela normalni, docela aktivni, sex temer denne, malinik, lnene seminko, horka voda, masaz bradavek, milionkrat umyta okna, schody, dlouhe prochazky, palive jidlo i na beh, drepy, skakani a tanec doslo.
nekomu nepomuze ani svecena voda
kobliha holt z pekarny nechtela. opravdu zalezi na miminku a je to lepsi pro obe strany
pokud nejde o ohrozeni zivota ditete nebo maminky, tak vazne neni duvod
Jisté to můžeš mít jedině plánovaným císařem. Dál se vyjadřovat nebudu.
Můžeš zkusit všechno co tady holky píšou, poprosit dr o Hamiltona a to je tak max co bych si troufla. Císaře bych nechtěla a vyvolávání raději taky ne (to nevím jestli by do toho doktoři šli když by nebyl důvod teda krom tvého důvodu)
Nic nepomuze. ja jsem ve 39 tt cs5 hlavicku hodne nizko doktor uz pred 3 tydnama rikal ze na dalsi poradnu asi nedojdu. dosla jsem. tak jsem tomu zacla pomahat a po 14 dnech behani do 5 patra do 8 uz se plazim, sex, horka vana, masaz bradavek, myti oken, vydrhnuti bytu, palive jidlo. Nic nalez stejny.
@nozu píše:
Existují takové babské rady jako teplá vana, sex, maliník, umývání schodů nebo oken. ale upřímně, pokud dítě nebude připravené, tak s ním nehneš
tohle přesně jsem dělala já, když jsem přenášela a s miminkem to vůbec nehnulo…pak mi ho stejně museli vyvolávat
to jediné zabralo ![]()
No ja myslim, ze mimco si samo rekne, ze chce ven, az na to bude pripravene.mam za sebou jeden vyvolavany porod a nebyla to uplna slast. a to jsme zkouseli snad vsemi zpusoby tu malou princeznu vyhnat z briska, ale nechtelo se ji. trosku mi prijde sobecke od matky to, ze si chce urcit termin porodu podle sebe a ne podle toho, jak je na to pripravene mimco.ano,38.tt je povazovan za donoseny, ale stalo by ti to za to rodit drive, pokud bys nebyla k porodu jeste pripravena? jak uz tady bylo psano, spousta maminek si preji, aby jejich miminko v brisku zustalo co nejdyl… ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.