Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky má někdo zkušenost kde vás odrodí ve 34 tt? v Rychnově píšou ukončený 36 tt.. u jiné porodnice jsem takové info nenašla
Do Hradce se mi moc nechce
zajimá mě Ústí n. Orl., Náchod a okolí.. díky
@missel88
Podle mě asi nikde jen tak, že se ti chce.Nebo nechápu dotaz ![]()
V takovém případě bych nehleděla na to, kam se mi chce nebo nechce, ale kde je nejlepší neonatologická péče a JIRP. Například Motol.
…pokud máš podezření na tak brzký porod, neměla bys už někde ležet a starat se o to, jak tě ještě na pár týdnů zašpuntovat? ![]()
@missel88 píše:
Ahoj holky má někdo zkušenost kde vás odrodí ve 34 tt? v Rychnově píšou ukončený 36 tt.. u jiné porodnice jsem takové info nenašlaDo Hradce se mi moc nechce
zajimá mě Ústí n. Orl., Náchod a okolí.. díky
V Rychnově jsem rodila 35+6 a při příjmu mi dávali vybrat, že buď mám jet sama rovnou na HK, nebo zůstat s tím, že pokud by byl s mimčem problém, odveze ho spešl sanita, ale mě už tam nepřijmou. Nakonec bylo vše ok a mohla jsem zůstat s mimi na rooming in celých 14 dní, v HK by mě vyšoupli 3 den pryč a dojížděj si. Od kolikátého tt přijímá HK netuším. Mě praskla předčasně plodová voda, ty máš jaký problém, že bys měla rodit už 34 tt.
Proč rodit tak brzo?
Pokud nemáš ty nebo dítě komplikace, tak k takovému kroku nepřistoupí nikde.
Pokud, ale jsou komplikace, tak se rodí na specializovaném pracovišti, kde jsou připravení pečovat o takové drobečky brzo narozené.
Hlavne pokud mas rodit takto brzo, je třeba udělat maturaci plic-kortikoidy tobe tri dny za sebou, takže by jsi mel byt hospitalizována, nejlépe v perinatologickem centru s Jip pro novorozence, pokud bude všechno dobry může to male zvládnout i na intermedia u, ale vždy je dobry mít zázemí Jipky, než pak řešit převoz dítěte jinam, pokud by se to sr…
No pokuď máš z nějakého zdravotního důvodu rodit už v 34 TT tak bych si asi nechala poradit u svého obvodního gyn. ten by měl vědět kde je nejlepčí péče o nedonošeňátka atd… ![]()
Asi nechápu dotaz… Přijde mi to jako provokace, ale… kamarádka nedávno porodila ve 34. týdnu, ne vlastním rozhodnutím, dítě museli převést do FN Ostrava, dýchalo s pomocí přístrojů, bylo v inkubátoru, neumělo samo pít, takže sonda do žaludku apod… Dnes už je naštěstí všechno v pořádku, ale nechápu tvůj přístup k tomu, rodit takhle brzy. ![]()
@lovesmile no ona zatím nenapsala proč se ptá… takže těžko říct jaký má přístup ![]()
Z jejich ostatních příspěvků vyplývá, že mimčo zřejmě chce na svět dříve. Ve 31tt už jí zastavovali porod.
@Mikys chce? to přece nemůže nikdo záměrně chtít! to by snad byl i trestný čin ohrožování zdraví ne?
myslím, že zakladatelka nechce rodit záměrně brzo…jen to blbě podala.
Příspěvek upraven 07.08.14 v 22:11
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.