Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky ![]()
Nemáte některá aktuální zkušenost s přítomností otce u porodu? V Plzni myslím jen na Lochotíně, u Mulačů nevím. Jak to probíhá? Stále zvažuji porodnici a jelikož mě čeká plánovaná sekce, nejspíš bych přítomnost manžela uvítala. U prvního jsem byla sama a dodnes mě to mrzí…
Děkuji za všechny postřehy ![]()
Tak já byla na sekci před dvěma měsíci v Lochotíně a plán byl, že u tohobude i manžel. Když jsem to, ale řekla doktorovi tak na mě uplně vyvalil oči, že jsem se snad zbláznila. Bylo vidět, že to tam neni nějak častý. No popsal mi jak to probíhá a nakonec jsme s manželem uznali, že to asi neni uplně nejlepší nápad a musim říct, že jsem nakonec i byla ráda, že tam nebyl.
Trochu se rozepíšu
je to tam dost malý a na sále je celkem dost lidí tak ani nevim kde by tam byl. Miminko je venku během pár minut a jen ho ukážou a odnesou, protože pak nastupuje šití a to trvá víc jak půl hodiny takže by tam jen seděl a koukal na tebe, navíc si můžeš po vyndání miminka požádat o takovej slabej oblbovák takže si lehounce zdřímneš. Když tam nebude s tebou, ale čekat venku tak může být s miminkem vyfotit si ho a tak… Jo a všichni na tom sále jsou strašně příjemný hlavně sestry jedna se mi i nabídla, že mě bude držet za ruku jestli chci. To bylo fajn ![]()
A, koukám, že rozmlouvací taktika ve FN frčí pořád
. Já měla plánovanou sekci před rokem a půl (teda naplánovanou ze dne na den
), taky jsem se ptala na otce u porodu a dozvěděla jsem se, že v zásadě to možné je, ale pak následovala řada výmluv, ze kterých jsem pochopila, že to raději nemám chtít: cena (nepamatuju si, asi 2500,–), málo místa na sále, stejně nic neuvidí, dostane ho do ruky hned u sálu,… Pravda, já na tom až tak netrvala, ač jsem si řekla o lokální anestézii. Ale cena je nakonec každého věc, jestli to chce nebo nechce dát, místa tam až tak málo nebylo, to byla fakt spíš výmluva, že by nic moc neviděl, je asi pravda, měla jsem před hlavou plentu, asi ani otec by nesměl až tak moc nakukovat na kuchání, a malýho mu pak před sál dali pochovat. Takže souhrnem, vymlouvají se, co se dá, asi o společnost u sekce nijak zvlášť nestojí, ale určitě to lze
.
@Samamama tak určitě bylo vidět, že nadšený z toho nebyli, že by tam manžel byl, ale za sebe musim říct, že s nima nakonec i souhlasim. Za mě jsem byla radši, že byl s malou než se mnou.
@medun já je právě taky celkem chápala už předtím, než jsem to tam viděla a zažila to (teda já to zažila už u prvního, ale to mě tam dovezli po hodinách kontrakcí, vyfluslou a dali mi hned narkózu, takže to jsem si nestihla nic prohlédnout). A po akci samotné jsem si říkala, že nikdo o nic nepřišel. Navíc anestezioložka byla hrozně fajn, mluvila se mnou, hladila mě po hlavě… ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.