Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@missel88 Nemáš vůbec za co. Hlavně ať všechno dobře dopadne. ![]()
@missel88 No po vysvětlení na druhé stránce jsem pochopila, ale takhle to dopadá, když napíšeš toto: Ahoj holky má někdo zkušenost kde vás odrodí ve 34 tt? Zní to divně. Vyber dobře, aby bylo miminko v nejlepší péči. Ať to dobře dopadne ![]()
Já asi moc s porodnicí neporadím, ale hlavně vám chci popřát hodně štěstí a zdravé mimčo. Vím, že podpora manžela u porodu je k nezaplacení. Snad najdete tu pravou nemocnici, která vám umožní prožít ten nejhezčí okamžik spolu. Zkuste to obvolat a uvidíte. Třeba budete mile překvapena. A když to nevýjde… Podle toho, co píšete, jste silná žena a určitě to zvládnete. Hodně štěstí ![]()
@missel88 já rodila ve 34 a 35 tt, měla jsem štěstí, že máme jen 15 km perinatologické centrum Zlín (ono tady i pracuji). Je opravdu důležité, aby mohl partner a starší děti za Tebou, předčasný porod je totiž věc hodně náročná na psychiku, taky na péči o miminko, většinou se rodí s. c., což taky není až taková sranda, gor kdyby se u něj vyskytly komplikace. Je super, že to víš dopředu, miminko bude připravené steroidovými injekcemi na dozrání plic (já rodila jednou bez a jednou s, je to opravdu veliký rozdíl, miminko je pak skvěle připravené) a budeš líp připravená a smířená i Ty - já u druhého už taky byla, u prvního to byl veliký šok a nesla jsem to psychicky hůře. Držím pěsti, aby vše dopadlo dobře a brzo jste mohli domů!
@verulicek
Ja nemyslela, že jsem ona chce..ale, že miminko uz chce vylezt. Když uz ji jednou porod zastavovali.
@missel88 píše:
Ahoj holky má někdo zkušenost kde vás odrodí ve 34 tt? v Rychnově píšou ukončený 36 tt.. u jiné porodnice jsem takové info nenašlaDo Hradce se mi moc nechce
zajimá mě Ústí n. Orl., Náchod a okolí.. díky
oni se Tě v takovou chvíli nebudou ptát, kam chceš, nebo nechceš.. ale většinou Tě prostě odlifrují tam, kde jsou na brzské porody nachystaní, v tomto případě HK
Rychnov je od 35+1 tt - já tam volala, jestli by mi vzali, kdybych začala rodit dřív. Jinak Hradec.
V Hradci jsou perfektně zařízeni a mají skvělou péči o předčasně narozené děti. Asi bych volila podle tohoto a ne jestli tam může tatínek. Přeji at ti to všechno dobře dopadne a hodně zdravíčka. ![]()
@missel88 Oni Nachod ani Usti. Neporodi te tam.Nebo kdyz jo, tak miminko odvezou do HK. Jedine v Pardubicich.Tam maji intermediarni peci o takove mimi. Jinak hradec, tam maji i tu JIP.
To, ze tam nemuze byt s tebou u porodu je hovadina. Partneri tam u predcasnych porodu bezne byvaji.
Se srdecni vadou bych tam tedy asi uz lezela davno.Maji tam preci jen jine moznosti lecby, to vim z vlastni zkusenosti. Davaji i trochu jine leky, takove ty modernejsi, takze treba by to i slo.Ale samozrejme kazdy sveho stesti strujce. A taky neni pravda, ze kdyz mas mim 35+ neco, tak te za 3 dny vysoupnou dom.Asi 2 roky je tam spesl. oddeleni, kde tyhle hranicni miminka lezi s maminkama na oddeleni rooming a jdou domu spolecne.Jen kdyz maluji, tak je s timhle problem. Vymalovano uz maji.
Ja bych tedy nekoukala kam se mi chce nebo ne, ale kde bude o miminko nejlepe postarano.Ale jak rikam kazdeho vec a kazdy ma jine pozadavky.
@missel88 Jsem ze Svitav, spádově taky Hradec Králové pro předčasné porody. V Hradci jsem rodila, ale ne předčasně, z jiného zdr. důvodu. U nás mi řekli, že jakýkoliv porod pod ukončený 34. týden lifrují do Hradce, pokud je to 35. - 36. týden tak do Pardubic, ale v Hradci je lepší péče o nedonošeňátka celkově, tak bych mířila stejně tam, pokud by ses „vezla“ sama. Pardubice nemají moc dobrou pověst. Běžné porodnice okresního typu - Ústí, Svitavy a dříve Litomyšl, přijímají rodičky od ukončeného 36. týdne těhotenství, pokud začneš rodit dřív, tak tě vyšetří a pošlou sanitou do HK/Pardubic. Pokud už rodíš a nestihli by tě převézt, tak ti odvezou po porodu mimčo (jako mé kamarádce), což je na pikaču, tebe si totiž v porodnici nechají:( Tak snad jsem Ti poradila…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.