Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A 5-7 dni zpetne nejaky sex byl? Chraneny/nechraneny?
Apka rika ovulace nebo plodne dny?
Poznas na sobe ovulaci?
1. Apka neni na urceni ovulace presna
2. Otehotnet muzes ze sexu az 5 dni pred ovulaci
3. Spermie jsou i v preejakulatu
@Tarena nene neprobhl žádný sex před po měsíci necelím byl jen tenhle jediněj sex. Prave uvazuju o ty pilulce ale nechci si zbytečně rozladit tělo ale pro jistotu.
@Tarena dobre takze asi raději ta pilulka ja si uvědomila po těch 5 minutách že vlastně sem měla v apce napsáno ovulace tak sem řikala že raději vezmem kondom. Ale bohužel těch 5-10 minut to bylo bez něj 🙄
Já se cca řídila dle appky a v září rodím. ![]()
V plodné dny bych neriskovala bez nasazeného kondomu, pokud bych nebyla ready přijmout následky. My jsme jej tedy nepoužívali nikdy, ale taky nejsem typ, který kdyby otěhotněl, šel by na potrat.
Ach jo, appla a napůl chráněny sex… Kup si pilulku a příště se chraň zcela.
Jestliže si přítel kondom včas oblékl, potom si myslím, že užití pilulky po není nezbytné. Uvaž, že řada žen používá přerušovanou soulož jako jediný způsob ochrany, a pokud se muž umí ovládat, může to úspěšně dělat dlouhou dobu. Otěhotnění z preejakulátu je nesrovnatelně méně nebezpečné, než kdyby to do Tebe všechno pustil. Navíc prejakulát vzniká hlavně krátce před vyvrcholením, a to už byl partner oblečený.
@Lemrucha píše: Více
Bezprostředně v mém okolí vím o 3 ženách, které otěhotněly právě díky preejakulátu. A to já znám opravdu málo lidí…
Asi pokud to člověk má nastaveno jako já, že „když už se stalo, tak vítej, dítě“, pak bych nad tím mávla rukou, ale pokud vztah je trvající krátkou dobu, nestabilní či dotyční ještě nejsou na děti připraveni, určitě bych nad tím nemávla rukou jen tak. Ale každého věc.
@Neboj píše: Více
Navíc se rozhodně nemusí vyskytnout jen chvíli před ejakulací. Klidně i desítky minut před ní.
@Anonymní píše: Více
Ze stylu tvyho psaní hádám, že si dost mladá…
Nepo*er si život.
Já kdysi zobla jednou pilulku po a neudělalo to se mnou nic. Prostě jak kdybych si vzala magnesko.
Žádný drijak to za mě není. Samozřejmě lidský tělo je každý unikátní. Ale myslím, že po nějaký piluli po, kdyby ti fakt nějak rozhodila cokoliv, se zvládne srovnat.
@Bahha píše: Více
A taky bych doplnila, že je lepší si na pár měsíců podělat cyklus, než si podělat celý život ![]()
Jestli dítě nechceš tak se chraň pořádně a vždy. Nespoléhej na aplikaci a na chlapa už vůbec.
Ahoj, jen otazka asi blbá ale jen se optám. Včera mi podle aplikace v tel. Vycházela ovulace ale s přítelem jsme měli sex ráno asi tak ve 3h.
Sex byl chráněný na půl. Prvních 5-10 min. 10 je max. Ani si nemyslím že tak dlouho byl sex nechráněný pak jsme vzali kondom a sním až do konce a vyvrcholení s kondomem proběhlo tak na půl ve mě a zbytek venku pro jistotu. Myslíte že malm raději kupovat pilulku?