Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahooj, po 8 letech jsem vysadila HA, jelikož jsem ji začala brát v pubertě a neměla jsem pravidelný cyklus, tak to mám teď takové rozbouřené.. vždycky jsem myslela že žena příbíra těsně před MS, já nabírám teď během ovulace ( teda myslím že je to ovulace- bolest co druhý měsíc na jedné straně podbříška) Jak to máte Vy?
Ještě bych se chtěla zeptat, ta bolest je fakt šílená. Kdysi, než jsem začala brát HA jsem měla na tom pravém vaječníku cysty a mám tam srůst na vejcovodu. Bude to mít nějáký negativní vliv na otěhotnění? Nebo hrozí třeba mimoděložní těhotenství?
Vím že jsou asi blbé otázky, ale 8 let jsem vlastně neměla cyklus a teď se v tom nevyznám
Ano na gyndu jsem objednaná ale až v únoru. Jinak cvičím hormonální jogu a ta pomáhá alespoň v pravidelnosti MS.
Díky za odpovědi ![]()
Nevím, jestli přibírám, váhu doma nemám, nicméně kolem ovulace mi vždycky trochu nabydou prsa a i břicho se zvětší - poznám to na riflích
Se začátkem menstruace zase „splasknu“.
Co se ovulace týče, někdy ji mám také hodně bolestivou (ale tak co 3-4 měsíce, jindy je to úplně v pohodě), ale je to bolest co naštěstí trvá jen cca 2-3 hoďky.
@Popokatepetla Díky za odpověď. Jo naštěstí je to chvilková bolest
![]()