Padání u sedmileté

1058
6.6.25 17:49

Padání vlasů u sedmileté

Ahoj holky, dcera má sedm let, má husté vlasy od narození, nechávám ji to co dva měsíce zastřihávat pod ramena…poslední dva měsíce ji začali dost padat, zničeho nic, není nemocná, žádnou zvláštní nemoc nemá za sebou…ona je chce mit pořád strašně utažený ty gumicky, když si je sundava sama, není moc jemná k těm vlasům, ale jako má je fakt jak paruku…teda měla, doufám, že to padání ustane :zed: nemáte s tím zkušenost u takhle staré slečny? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2200
6.6.25 19:17

@Pamaro stres?
A vlasy by se neměly stahovat takhle gumičkou.
Ideálně třeba udělat cop, když už tak už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
6.6.25 19:27

Dcerám někdy vlasy víc padají. Doktorky- kožní i dětská mi řekly, že to bývá, většinou jaro/podzim. Důležitý je, že dorůstají nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
6.6.25 20:28
@Ťarbík01 píše: Více

No neprijde mi, že by měla nějaký zvláštní stres, nějaký větší…bohužel ona je vysazena na to, aby to měla silně utažený, jinak to chce předělat :zed sama si to pořád utahuje :nevim: není možné ji to vysvětlit…:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1763
7.6.25 11:13

No já sázím na to, že je to tím utahováním. Pár let zpátky byly v módě takové ty extremně utažené culíky a hodně ženských s tím muselo přestat, protože se jim postupně posunula linie vlasů dozadu. Zkrátka si tak nějak vyrobily kouty. Často už to prostě zpátky nikdy nedoroste, tak jako vám někde už nedoroste obočí, když si ho moc škubete… Já bych dceři navrhla, jestli nechce ostříhat na krátko. Na tak krátko, že nebude důvod nosit culík. Na to, aby se odnaučila ničit si vlasy utahováním, by to snad mělo stačit… Taky mě napadá, že pokud používá takové ty malé barevné umělohmotné gumičky, tak vyházet. Cokoliv tohohle typu strašně ničí vlasy. Pokud už nějaká gumička, tak buď taková ta spirálovitá, co vypadá jako špagát od pevné linky anebo saténová.

Doplnění: Trakční alopecie se říká tomu, co si způsobíte utaženýma culíkama :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí