Padání vlasů,co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
2.11.22 23:39
@warita píše:
@Borrealis ptam se te jeste jednou na specializaci? Moje teta je endokrinolog. Mas nemas?

soukromí, nejsem, povinna někomu kdo se mnou mluví takto
odpovídat na otázky ze svého soukromí

a jakou máte specializaci v medicíně vy? ale pravdu, když se ptáte tak začněte představením sebe -.- to je slušnost

a jak dlouhou praxi máte?? které atestace a kolik??

kolik přesně / přibližně / jste osobně udělala odběrů lidem co jim náhle začaly padat vlasy že tak přesně víte, co je nejčastější příčina?

zkuste odhadnout počet odběrů alespon na desítky

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
2.11.22 23:41

Borrealis a muzes mi vysvetlit, jak se resi stres? Kdyz ma nekdo stres, tak to jednak vi a na to te nepotrebuje a druhak se s tim malokdy da realne neco delat.

Udelat odbery, zmerit hodnoty hormonu, stitky a vitaminovych nedostatku a etc je je naprosty zaklad, kde bych ja a kazdy jiny doktor zacal. Takze fakt nechapu, proc se jezis. Pokud se na nic neprijde, tak dobre, alespon vis, ze TOHLE to neni a hleda se pricina dal. Tvuj vysmesny arogantni ton mi taky neprijde vubec napomocny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
2.11.22 23:50

@Borrealis, nemusis rikat nic, ale typuju, ze endokrinolog nejses podle tvyhc odpovedi, takze tolik k tomu. Moje teta je, ke stitne se tedy muze vyjadrit a ona mi potvrdila, ze mam samozrejme pravdu.

Takze pokud tady nekdo velmi arogantnim a hlavne zbytecnym zpusobem rozseva desinformace, budes to spis ty a fakt nechapu, proc to delas. Nerekla jsem nic, co neni bezny postup u padani vlasu. Zacina se vzdy rozborem krve (nebo ne?) a pak kdyz to vyjde negativni, hleda se dal.

Vitamin C je silny antioxidant a vitamin D nemene dulezity a vetina obyvatelstva ma kruty nedostatek, takze suplementaci se neda absolutne NIC zkazit. Prave naopak.

Zato jeste stale od tebe cekam na nejaky zazracny recept, jak se clovek zbavuje chronickeho stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.11.22 23:52
:kytka:

Hledání odpovědi je složité, protože vypadávání vlasů má mnoho příčin. I ty se však proměňují a přichází se na nové.

„Stále častěji se setkáváme s případy, kdy vypadávání vlasů souvisí s psychickými problémy,“ říká dermatoveneroložka Monika Arenbergerová. Jde o to, že dlouhodobý stres a napětí, případně psychické vyčerpání, ve kterém nyní mnoho lidí žije, ovlivňuje produkci stresového hormonu nazývaného kortizol. Takže se zužují cévy a nedostatečně prokrvují vlasový kořínek.

Právě na tento poznatek sázejí různí prodejci takzvaně zázračných prostředků, které údajně vlasový kořínek prokrví a přivedou k životu. No, většinou jde o pravdu jen o sny o zázraku.

Další poměrně nový důvod, který dermatologové zaznamenávají, jsou nejrůznější alergie na barvy na vlasy a různé přípravky, které paradoxně lidé používají proto, aby své vlasy udělali hezčími a lepšími. Přestože se kvalita kosmetických přípravků obecně zvyšuje a kvalitní kosmetika prochází mnoha testy, pokožka mnoha žen je celoživotním barvením a používáním různé kosmetiky někdy tak rozcitlivělá, že najednou zareaguje na něco, co jí dříve vůbec nevadilo. Takže se stává, že žena se třeba třicet let v pohodě barví a najednou ji začne po stejné barvě pokožka svědět a vlasy začnou řídnout.

Pozor, velmi často se s problémy s vlasy setkávají lidé, kteří výrazně změnili svou životosprávu.

Přesněji, začali výrazně hubnout. „Snížení bílkovin v jídelníčku může mít za následek zpomalení růstu a zhoršení kvality vlasů. Dobrý vliv na vlasy má vitamín B, železo, zinek nebo kofein,“ upozornila lékařka Monika Arenbergerová.

Zároveň se však lékaři setkávají s tím, že se kvalita vlasů zhorší naopak proto, že se lidé nějakým vitamínem či doplňkem stravy předávkovali.

Kromě těchto takzvaně civilizačních příčin však existují příčiny naprosto přirozené, se kterými nic moc nenaděláme. Jen málokdo má zkrátka štěstí, že se dožije vysokého věku s hustými krásnými vlasy, stejnými jako měl třeba ve dvaceti…

/ článek je ještě z doby před covidem, to byla hezká doba, než došel covid a začal brát ty vlasy holkám po hrstech. Kdyby to byly jen vlasy, máme vyhráno /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.11.22 00:13
@warita píše:Ladovani vitaminem D konkretne muze dojit k hodne zlepseni celkoveho stavu orgnizmu a hlavne se tim neda skoro nic zkazit, takze stojim si za tim, co jsem rekla a od lekarky bych teda ocekaval lepsi rozhled, sorry.

To je pěkné že mistruješ, ale proboha - předávkování se vitamínem D je naprosto reálná věc a opravdu to není tak že se tím nedá nic zkazit.

Ano - všichni ve střední evropě by přes zimu měli suplementovat, ale teda jednak to nesouvisí s padáním vlasů a hlavně opradvu ne ve velkém a bez rizika.

https://www.internimedicina.cz/…08/06/08.pdf

@warita píše:
"

Vitamin C je silny antioxidant a vitamin D nemene dulezity a vetina obyvatelstva ma kruty nedostatek, takze suplementaci se neda absolutne NIC zkazit. Prave naopak.

Vitamíny rozpustné v tucích nejsou lentilky a dá se s nimi zkazit celkem dost.

A chronický stres se především kompenzuje, stejně jako se léčí úzksotné poruchy, o kterých se zakladatelka zmiňuje.

A ne - vitamíny na to nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.11.22 00:58

Holky děkuji za odpovědi tak nejspíš to bude tím covidem nebo stresem 😁na vyšetření štítné žlázy jsem byla nedávno a vše bylo v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
3.11.22 00:59
@Aneta009 píše:
Holky děkuji za odpovědi tak nejspíš to bude tím covidem nebo stresem 😁na vyšetření štítné žlázy jsem byla nedávno a vše bylo v pořádku

u vás se asi sešel nešikovně covid a stres, úzkosti

covid to dělá často, ale ještě když se k tomu přidá psychika, tak je vymalováno

zinek klidně berte, někdy není špatný revalid, udělat si kůru, ale

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
3.11.22 01:03

Ale mám zkušenost, že když už revalid, tak udělat kuru na měsíc až dva na jaře…nějak mi častěji hlásili, že jim to funguje, když to brali na jaře…duben, květen

spánek, hodně spánku

neutahovat vlasy do uplých culíků…nebarvit moc agresivně ani často

a pak řešit tu psychiku, z gruntu, psychoterapie, relaxace…chodit ven…sport?

dobrou zprávou je, že jak po covidu, tak i po stresech se to pozvolna zotaví a růst a vlasy se obnoví

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
3.11.22 01:05

@Ou
jistě vitaminem D se dá pěkně předávkovat a radit vysoké dávky vitamínu D může jen naprostý neználek, co netuší, jinak nikdo

stejně tak vysoké dávky vit C – s vlasy nic neudělají, za to ale okyselí moč tak pěkně, že se do moči vysrážejí kameny a máme urolitiasu a máme problém

opravdu někdo, kdo jen trochu něco tuší o lidském těle, nebude nikdy radit vysoké dávky vitaminu C ani D…úplná hloupost posbíraná někde z obskurních ezoterických webů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
3.11.22 01:32
@Aneta009 píše:

Bude to po to covidu…po nemoci to byva caste, ma dcera to mela po mononukleoze…ja zase kdysi po velkych stresech…to byly taky chomace…ale vse dorostlo ;) A jak se traduje po porodu, tak to jsem treba nemela vubec…ale mam pravidelne po par letech vzdy vetsi padani vlasu, je to prirozena obmena… ;) To muze taky byt…me vzdy utesuje fakt, ze pri pohledu do zrcadla vidim takove ty nove mini vlasky, ze tedy rostou nove :D A jo, nejcasteji to byva po nemoci, ze stresu, ci z hormonalnich zmen…a pak samozrejme dedicnost. Na vitaminy taky neverim, neb ty mohou zlepsit kvalitu, na rust ale vliv nemaji…to jedine, ze by to padani bylo zapricineno nejakym kritickym nedostatkem nejakeho vitaminu a to v nasich koncinach moc nehrozi :think: Leda by jsi byla namornik, nebo anorekticka.

• Citovat
  • Upravit
42480
3.11.22 04:46

@Aneta009 můžu ti přihodit pár mých zkušeností, mám celozivotně dlouhé vlasy
1. Je podzim, na podzim mi vždycky víc padají vlasy
2. Stres a covid zcela jistě způsobují vypadávání vlasů (jedné mé dceři se po covidu vlasy skoro úplně „vyměnily“)
3. Většina drahých vlasových přípravků nestojí za ty prachy
4. Kup si Biosil, vlasovou vodu a šampon s kofeinem, stačí i z Lidlu a můžeš přidat vitamíny v rozumné míře.

Jestli je to stres, trvá to déle, ale vlasy se mi obnovily. Dceři po covidu taky.
A jestli kouříš, přestaň. Nejvíc podrostů vyraší, když přestaneš kouřit.

Toto jsou mé zkušenosti, ověřené několikrát za život. Předražené doplňky z lékárny propadly na plné čáře, zato voda s kofeinem se osvědčila, a nemusí být za 400.

Co se těch vitamínů týká, doplňovala jsem c, d, b,, e. Ale jen normálně, žádné přehnané dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
3.11.22 23:04

Ahojky, :kytka:
na jaře jsem byla po covidu, po operaci a v umělém přechodu. Co mi dělaly vlasy bylo šílené. Nejhorší to bylo ráno, když jsem po posteli sbírala chomáče vlasů. V hřebenu samozřejmě taky spousty, ale chomáče na polštáři byly jak z hororu. Šla jsem do lékárny, doporučili Methiotin. Samotmý nic moc. Pak mi doporučili tablety Dr. Max s methiotinem, vitamíny a bylinami. Vlasy začali růst až tak po třech, čtyřech měsících užívání, ale ten mech co mám pod vlasy fakt stojí za to a to už je mi přes 40. Jak to padání zastavit upřímně nevím, ale na obnovu jsou dobrý. ;) Jmenuje se to ReviHair, jestli mohu dělat reklamu, jen jsou veliké a hůř se polykají. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.11.22 11:07

@Aneta009 Měla jsem úplně stejný problém s vlasy. Šíleně mi padaly až jsem měla okolo uší a kouty hodně vybředlé. Zašla jsem si na vyšetření na kožní. Zkuste taky si zajít. Z dlvodu toho, že jsem měla 4 měsíce po porodu a kojila jsem nemohla jsem nic moc brát takže mě doporučila vitamíny. Brala jsem se asi týden ale pak jsem spíš zkoušela různé vlasové přípravky jak na vypadání tak pak na podporu růstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
14.11.22 11:43

@Pavliunka můžu se zeptat jake přípravky a vitamíny jste měla jsem momentálně těhotná a z vlasů nemám nic :,( děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bastonka789
18.11.22 10:52

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s vlasovou kosmetikou Milva? Má výborné recenze a měla by skvěle zabírat na padání vlasů.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex